Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Δελαστίκ: Άριστες οι πρώτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, με χαροποιεί το νέο κυβερνητικό σχήμα

"Πως σχολίασε τις πρώτες πολιτικές κινήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, Γιώργος Δελαστίκ, στην τηλεοπτική εκπομπή «στον ενικό» στο Star"

«Άριστες οι πρώτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, σε συμβολικό επίπεδο», σχολίασε ο ....
δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Γ. Δελαστίκ προσθέτοντας ότι τον χαροποιεί το γεγονός ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ξεκάθαρα αντιμνημονιακό χαρακτήρα.

Πρόσθεσε επίσης ότι, σηματοδοτεί μια αλλαγή στάσης από τον Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν πήγε στο Ζάππειο, να κλειστεί και να τον έχουν μόνο οι δημοσιογράφοι, αλλά προτίμησε να κάνει την ομιλία του μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, μπροστά από το Πανεπιστήμιο. Επίσης θετικά λόγια επιφύλαξε για τη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο. Όπου ο Αλέξης Τσίπρας του εξήγησε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο προσωπικής αντιπαράθεσης με τον αρχιεπίσκοπο, στο γεγονός ότι θα δώσει ο ίδιος πολιτικό όρκο, ενώ η κυβέρνηση θα ορκιστεί κανονικά.

Πρόσθεσε επίσης στην εκπομπή Ενικός, ότι είναι υψηλού συμβολισμού, η κίνηση επίσκεψης του νέου πρωθυπουργό στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. «Από άποψη δημοσίων σχέσεων και συμβολικών κινήσεων είναι «άριστες» οι πρώτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Περιμένουμε και τις πραγματικές πολιτικές πράξεις της νέας κυβέρνησης».

Ο Γ. Δελαστίκ σημείωσε ότι ο περιορισμός του κυβερνητικού σχήματος είναι επίσης σημαντικός. Ενώ χρέωσε μέσα στα θετικά πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης ότι μόλις ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε ότι δεν είχε αυτοδυναμία δεν άφησε κενό εξουσίας. Συναντήθηκε αμέσως το πρωί, με τον Πάνο Καμμένο και το απόγευμα ορκίστηκε πρωθυπουργός, σημείο που δείχνει ότι αποφασιστικότητα και ότι αντιλαμβάνεται πλήρως, σε ποιο περιβάλλον κινείται.

Εξήρε τέλος, το γεγονός ότι αφού δεν υπήρξε αυτοδυναμία ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε να συνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ. σχολιάζοντας πολύ θετικά τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα του νέου κυβερνητικού σχήματος. «Οι ΑΝ.ΕΛ. είναι ένα συνεπές, αντιμνημονιακό κόμμα της συντηρητικής παράταξης. Ως Έλληνας πολίτης δεν θα ήθελα όλοι οι αριστεροί να είναι αντιμνημονιακοί και όλοι οι κεντρώοι και οι δεξιοί να είναι «γερμανοτσολιάδες» της σύγχρονης εποχής».

Δεν θα ήθελα ένα καινούργιο διχασμό

Το ζήτημα είναι ότι σχηματίστηκε μία αντιμνημονιακή κυβέρνηση, η οποία συναποτελείται από ένα μεγάλο κόμμα της Αριστεράς το ΣΥΡΙΖΑ που έχει ψηφιστεί από το 1/3 του πληθυσμού και ένα μικρότερο κόμμα της συντηρητικής παράταξης από τους ΑΝ.ΕΛ. που έχει ψηφιστεί από το 4,8%.

«Δεν θα ήθελα ένα καινούργιο διχασμό που να είναι όλοι οι δεξιοί και όλοι οι κεντρώοι γερμανοτσολιάδες και όλοι οι κεντρώοι αντιμνημονιακοί» δράττοντας την μήνιν των κεντρώων μνημονιακών του πάνελ κ. Πεταλωτή και κ. Κωνσταντινόπουλου που επέδειξαν ευθιξία στο χαρακτηρισμό γερμανοτσολιάδες ενώ ψήφισαν όλα τα μνημόνια και παραμένουν συνεπείς στην πολιτική εξαθλίωσης. Ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει έμεσως ως «ψεκασμένο» τον κ. Δελαστικ.

«Συμβολισμό έχει στην Ελλάδα το αντιμνημονιακό» για την εκπρόσωπο του Ποταμιού, κ. Λυμπεράκη στο πάνελ του Ενικος, ενώ χάρισε απλόχερα στην Χ.Α. αντιμνημονιακό χαρακτήρα!

Δείτε τα videos:

ΠΗΓΗ: avgi.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: