Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

H ANTAΡΣΥΑ για την σύλληψη Τζαμαδάνη: Τον χτύπησαν και του έκαναν μήνυση οι αστυνομικοί για ...ξυλοδαρμό εναντίον τους!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προκλητική σύλληψη του μέλους του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιώργου Τζαμαδάνη την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη. 
Ο Γιώργος Τζαμαδάνης, μαζί με δεκάδες πολίτες και μέλη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας δικηγόρων, συμμετείχε σε...
συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς. 
Για να «προστατεύσουν» τους πλειστηριασμούς και τα συμφέροντα των τραπεζών κινητοποιήθηκαν δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτιση μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου γινόταν ο πλειστηριασμός. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να επιτεθούν στους πολίτες που παρακολουθούσαν μια δημόσια διαδικασία και επιχείρησαν να αρπάξουν το πανό της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας δικηγόρων, χωρίς μάλιστα να τους ζητηθεί οποιαδήποτε επέμβαση από την υπάλληλο του πλειστηριασμού συμβολαιογράφο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικοί πρώτα τραυμάτισαν τον Γιώργο Τζαμαδάνη και μετά τον συνέλαβαν και κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του για… εξύβριση!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον αστυνομικό αυταρχισμό απέναντι στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγωνιστή σύντροφο Γιώργο Τζαμαδάνη. 

Η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει σαν μόνο σύμμαχό της τις δυνάμεις καταστολής. Ξέρει όμως ότι οι μέρες της τελειώνουν! 
Η υποχώρησή της απέναντι στον ανυποχώρητο αγώνα του Νίκου Ρωμανού και στο κίνημα αλληλεγγύης ήταν το τελευταίο βήμα της πριν το γκρεμό. 
Η επίσπευση της εκλογής του ΠτΔ εκφράζει τα τεράστια αδιέξοδα της κυβέρνησης και τη δραματική διάψευση του success story. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να μη λυγίσουν στην αστυνομική βαρβαρότητα και την τρομοκρατία και να κλιμακώσουν τον αγώνα με απεργίες, μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης των ΜΑΤ. 

 Η καυτή ανάσα του κινήματος μπορεί να ανοίξει το δρόμο για πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν και να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν στην προοπτική μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και καταστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: