Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: «Να διαγραφούν οι δύο συνδικαλιστές κτηνοτρόφοι»

Την παύση της ιδιότητας μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης, κυρίων Μαργαρίτη Θεολόγου και Γιώργου Μάντζιαρη αντιστοίχως, επειδή συναντήθηκαν με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, κατά την....
πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Κομοτηνή, ζητά με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την πιο ανατριχιαστική και σκοτεινή σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέσω της οποίας αποδοκιμάζεται και η στάση του Προέδρου του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αργύρη Αργυρόπουλου ο οποίος επίσης συναντήθηκε με τον βουλευτή της Χ.Α.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, έχει ως εξής:

«Στις 3 Οκτωβρίου πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα του τοπικού τύπου για την επίσκεψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου στη Θράκη. Την ίδια στιγμή που η τοπική κοινωνία στην Ξάνθη αντιδρούσε στην επίσκεψη αυτή πραγματοποιώντας μαζί με συλλογικότητες και φορείς μαζική αντιφασιστική πορεία, αντιθέτως στην πόλη της Κομοτηνής οι τοπικοί φορείς δεν δίστασαν να συναντηθούν μαζί του και να εκθέσουν τα αιτήματα τους.

Καταρχήν αποδοκιμάζουμε το γεγονός ότι οι παραγωγικοί φορείς της κοινωνίας της Κομοτηνής ήρθαν σε επικοινωνία και συνεννόηση με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Όλοι και όλες γνωρίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί την πιο ανατριχιαστική και σκοτεινή σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με καθημερινές επιθέσεις σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αντιφασίστες και συνολικότερα σε όλα εκείνα τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται για καθετί χειραφετητικό και απελευθερωτικό.

Ως οργάνωση Νεολαίας που καθημερινά παλεύει τον φασισμό σε κάθε επίπεδο και σε κάθε του έκφανση, και παράλληλα στοχεύει να οικοδομήσει έναν κόσμο αλληλεγγύης, δημοκρατίας και κοινωνικής χειραφέτησης, θεωρούμε χρέος μας να απομονώσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Γιατί ο δικός τους κόσμος, αυτός του μίσους, του σκοταδισμού και του φόβου, δεν χωρά στην κοινωνία που ονειρευόμαστε.

Ιδιαίτερα σε μία περιοχή όπως η Κομοτηνή όπου η πολυπολιτισμικότητα και η διαφορετικότητα γίνονται εργαλείο πόλωσης των διαφόρων εθνικισμών, η περιθωριοποίηση και η μηδαμινή ανοχή σε οποιαδήποτε δράση αυτού του φασιστικού μορφώματος αναδεικνύεται πιο αναγκαία από ποτέ, χωρίς ταλαντεύσεις, υπαναχωρήσεις και “κουκουλώματα”.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η συνάντηση δύο μελών της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με το κλιμάκιο φασιστών της Χρυσής Αυγής, είναι απαράδεκτη και αμαυρώνει τα ήθη και τις αξίες της Αριστεράς. Η ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ασύμβατη, με βάση τις ομόφωνες συλλογικές αποφάσεις μας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, με την πραγματοποίηση τέτοιου χαρακτήρα συναντήσεων. Γι’ αυτό και ως Νεολαία θεωρούμε ότι η παύση της ιδιότητας μέλους των δύο αυτών συνδικαλιστών καθώς και η μη συμμετοχή τους στο κόμμα από οποιαδήποτε θέση, είναι ανάλογη της πολιτικής τους αυτής ενέργειας».


inkomotini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: