Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηλείας: Το Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους να στηριχτεί ολόπλευρα.

Μέσα στα σκουπίδια (πραγματικά και μεταφορικά) που μας κυκλώνουν από παντού και μας πνίγουν στη μπόχα, στη μιζέρια και την παρακμή, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους αποτελεί όαση πολιτιστικής ανόδου, ελπίδα προόδου, έμπνευση συλλογικής δημιουργίας, κυψέλη νεανικής καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτότυπο πολιτιστικό γεγονός με Πανευρωπαϊκή καταξίωση και...
Διεθνή αναγνώριση.

Το όφελος από τη στήριξη για συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας του Φεστιβάλ για τον Πύργο, την Ολυμπία, την Ηλεία, τη Δυτική Ελλάδα, είναι πολύπλευρο και ανυπολόγιστο (τουριστικό, οικονομικό, πνευματικό, ηθικό, πολιτιστικό). Γι΄ αυτό η στήριξη του Φεστιβάλ δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται με κριτήρια στενά, εγωιστικά, μίζερα, μικρόψυχα, τοπικιστικά και οικονομίστικα. 

Στη βάση όλων αυτών, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-1. Από το Δήμο Πύργου να αλλάξει αμέσως την απαράδεκτη απόφασή του για περικοπή της ενίσχυσης του Φεστιβάλ (15.000 ευρώ). Αντίθετα, οφείλει άμεσα να την αυξήσει και να στηρίξει ολόπλευρα το Διεθνές Φεστιβάλ.

-2. Από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να ενισχύσει ουσιαστικά το Φεστιβάλ, να το εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ (2014 – 2020), να στηρίξει ολόπλευρα την προοπτική του.

-3. Από το Υπουργείο Πολιτισμού την άμεση θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του, της μόνιμης λειτουργίας του και της συνολικής αναβάθμισής του.

8/10/2014
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ
ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: