Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ-Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΥΣΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΠΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Και ξαφνικά οι σειρήνες τσιρίζουν σε όλη την επικράτεια λόγω διεξαγωγής της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων», που οδεύει στην τελική της φάση. Πρόκειται για μια απίστευτη πρόκληση για το κοινωνικό σύνολο καθώς η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διεξάγει «την Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ», που απαιτεί μια τεράστια και ταυτόχρονα πανάκριβη κινητοποίηση σημαντικών στρατιωτικών δυνάμεων όλων των...
όπλων, με εκτόξευση των λειτουργικών εξόδων (π.χ. κατανάλωση καυσίμων, πυρομαχικών κλπ).
Να σημειώσουμε ότι η άσκηση αυτή επαναλήφθηκε πέρσι για πρώτη φορά μετά από (5) χρόνια, καθώς είχε ματαιωθεί για οικονομικούς λόγους. Η εν λόγω άσκηση αποτελεί συνέχεια της κλιμάκωσης των πολεμικών προετοιμασιών όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όχι μόνο επιστρέφουν φουριόζες και επεκτείνουν την συμμετοχή τους σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, δηλώνουν παρόν στις κοινές ασκήσεις με ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, αλλά και το κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Παράλληλα η κυβέρνηση παραγγέλνει εξοπλισμούς 2 δις ευρώ, συνεχίζει να καταβάλλει το 2% του ΑΕΠ στον προυπολογισμό του ΝΑΤΟ, για το οποίο μόνο την τριετία 2011-2013 έχει πληρώσει 16 δις ευρώ!

Η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος προχωρούν στην άσκηση αυτής της φιλοπόλεμης πολιτικής, φορτώνοντας μας νέα βάρη, όταν ο λαός μας βυθίζεται στην απελπισία και στην απόγνωση, καθώς η ανεργία ξεπερνά σους νέους το 60%, μισθοί και συντάξεις συνεχώς μειώνονται.
Ενώ 2,5 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας και επιπλέον 3,8 εκατομμύρια βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας, όπως επισημαίνει έκθεση του γραφείου οικονομικών θεμάτων της Βουλής.
Όταν η κυβέρνηση αφήνει τα σχολεία χωρίς σχολικούς φύλακες και τους αντικαθιστά από τους Πραιτοριανούς των σωμάτων ασφαλείας που πυροβολούν καταληψίες μαθητές. Ενώ κρίνει την επαναπρόσληψη των 393 καθαριστριών ως αβάστακτο βάρος και υλοποιεί μέσω της αξιολόγησης 15000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
Ενώ κλείνουν δεκάδες σχολεία, νοσοκομεία, πλήττονται άγρια όλες οι κοινωνικές δομές, με ανεπανόρθωτες κοινωνικές συνέπειες και μετατρέπουν την παιδεία-υγεία-ασφάλιση αγαθό για λίγους που έχουν να πληρώσουν.
Ενώ τα χαράτσια και οι φόροι διαδέχονται το ένα το άλλο, οι πολίτες πεθαίνουν στις ουρές του ΕΝΦΙΑ και συνεχώς ανακοινώνεται νέα φορολογική αφαίμαξη.
Ενώ ετοιμάζονται να μας πάρουν ακόμη και τα σπίτια στην προσπάθεια τους να χρηματοδοτήσουν τους τραπεζίτες με ακόμη περισσότερα δις ευρώ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των τοκογλύφων, Ελλήνων και ξένων. Κατασχετήρια για πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας έχουν φτάσει στα χέρια 60.000 πολιτών.
Ενώ πουλούν τα πάντα και ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν ακόμη και το νερό, για να πούμε εμείς «το νερό νεράκι».
Εμείς απαιτούμε να ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ. Να μπλοκαριστούν όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα, σύγχρονων και μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων. Να μην γίνει καμιά πρόσληψη Μισθοφόρου σε Στρατό και Σώματα Ασφαλείας.

Είναι ώρα αποφάσεων για όλους. Πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος, για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Για την Ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, που εξυπηρετεί τις ανάγκες κερδοφορίας του αστικού κόσμου, μετατρέποντας μας σε Δούλους του 21ου αιώνα.

Θεωρούμε ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη Συντονισμού και Κοινής Πάλης όλων των συνιστωσών του Κινήματος που αγωνίζονται ενάντια στο Πόλεμο-Εθνικισμό-Φασισμό και η εκδήλωση αγωνιστικών πρωτοβουλιών που θα απαιτήσουν τη διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, να φύγουν οι βάσεις και θα Μπλοκάρουν τη Μηχανή του Πολέμου.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: