Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Κατάθεση εγγράφων για μεταφορές μαθητών και Φούχτελ ζητάνε Μπόλαρης, Χαραλαμπίδου, Αγαπητός, Παυλίδου και Τρεμόπουιλος

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των παρατάξεων Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση για την Κεντρική Μακεδονία «συμμετέχω», Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, Πολίτες Μπροστά, Οικολογία Αλληλεγγύη, Ανταρσία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά, κατέθεσαν από κοινού δύο Αιτήσεις προς τον Πρόεδρο του...
Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, για να συζητηθούν στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τα εξής θέματα:

1. Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης

2. Η παρέμβαση του Γερμανού Υφυπουργού κ.Φούχτελ με ερωτηματολόγιο προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης για την Κεντρική Μακεδονία «συμμετέχω» κ. Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε ότι ενώ έχουν περάσει ήδη τρεις εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το αδιέξοδο με την μεταφορά μαθητών στα σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης παραμένει, με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να αναμένουν με αγωνία μία οριστική λύση στο πρόβλημα που αναγκάζει δεκάδες παιδιά που δεν έχουν τρόπο να μετακινηθούν να μένουν σπίτι, ενώ παράλληλα ενώσεις συλλόγων γονέων δήμων της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση έναρξη των μεταφορών. 

Υπογράμμισε ότι το ζήτημα χρήζει κατεπείγουσας επίλυσης, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια των μαθητών προς τις σχολικές μονάδες, ούτως ώστε να μην στερούνται στην Ελλάδα, στη σχολική χρονιά 2014-2015, τα μαθήματά τους όσοι λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Όσον αφορά στην ενέργεια του Γερμανού Υφυπουργού και εντεταλμένου της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Φούχτελ να αποστείλει ερωτηματολόγιο στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, με το οποίο ζητά πληροφορίες για το σύνολο των δραστηριοτήτων του κάθε Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε ότι παραβιάζει κάθε έννοια κρατικής κυριαρχίας της Ελλάδας και προσβάλλει την δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο όνομα μίας κατ’ευφημισμό Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, συνιστά απροκάλυπτη προσβολή προς την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης «συμμετέχω» δήλωσε ότι ως τέτοια θα πρέπει να τύχει και της ρητής και απερίφραστης απόρριψης όλων των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: