Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΙΜΑ, ΤΙΜΗ... ΑΝΑΛΗΨΗ / Χρυσαυγίτης δικηγόρος υπεξαίρεσε 11.500 ευρώ

Χρυσαυγίτης δικηγόρος της Θεσσαλονίκης, από τους πρωτεργάτες της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων και με πλούσια δράση στις τάξεις της ναζιστικής οργάνωσης, πλαστογραφούσε δικαστικές αποφάσεις και εξαπατώντας το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων «τσέπωσε» πάνω από 11.500 ευρώ.


Ο 40χρονος, δικηγόρος, συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχοντας εισπράξει με πλαστή δικαστική απόφαση 2.415 ευρώ, ενώ από τον Ιούνιο μέχρι τη μέρα της σύλληψής του απέσπασε άλλες τρεις φορές συνολικά 9.150 ευρώ.

Στην κατοχή του βρέθηκαν...
διάφορες σφραγίδες που υπεξαίρεσε, πλήθος παραποιημένων εγγράφων και ένα αεροβόλο πιστόλι. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων και με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο χρυσαυγίτης δικηγόρος παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις πελατών του που αφορούσαν την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα χρηματικών εγγυήσεων ή κατασχέσεων στην προδικασία. Με την πλαστογραφία εμφάνιζε ότι αίρεται η δέσμευση των ποσών αυτών και πρέπει να επιστραφούν οι εγγυήσεις προς τους κατηγορούμενους.

Στη συνέχεια συνέτασσε πλαστά πληρεξούσια με σφραγίδες από συμβολαιογράφο, σύμφωνα με τα οποία θα εισέπραττε αυτός τα χρηματικά ποσά για λογαριασμό των πελατών του και εμφανιζόταν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από όπου και έπαιρνε τα χρήματα.

Τουλάχιστον τρεις φορές από τον Ιούνιο έκανε παράνομες αναλήψεις, η προχθεσινή ωστόσο, η τέταρτη, ήταν και η τελευταία του. Αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης επενέβησαν και τον συνέλαβαν, ενώ σε ΈΡΕΥΝΑ που έγινε στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο γνήσιες σφραγίδες που υπεξαίρεσε, τρεις σφραγίδες συμβολαιογράφου, πλήθος παραποιημένων εγγράφων και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Ο 40χρονος δικηγόρος είναι ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής, εμφανίζεται ως ομιλητής σε εκδηλώσεις της ναζιστικής οργάνωσης -ακόμη και για τις εκτρώσεις- και ήταν υποψήφιος της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων στις εκλογές για τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και συγκέντρωσε μόλις 35 ψήφους. Η παράταξη της Χρυσής Αυγής πήρε συνολικά 106 ψήφους και φυσικά δεν εξέλεξε μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου.

Ο ίδιος φέρεται μεταξύ των πρωταγωνιστών σε επεισόδιο με χειροδικία σε βάρος συναδέλφων του της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, την ημέρα κατάθεσης του ακροδεξιού συνδυασμού.

Οι τελευταίοι κατέβηκαν στις εκλογές με παραποιημένο ψηφοδέλτιο, καθώς 3 από τους 12 υποψήφιους κατήγγειλαν ότι δεν είχαν ερωτηθεί για τη συμμετοχή τους και πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές τους.

Στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής ο 40χρονος συστήνεται ως «συναγωνιστής δικηγόρος» και μάλιστα σε μια από αυτές, τον περασμένο Μάρτιο, μίλησε για τις εκτρώσεις, ζητώντας μια διαφορετική ποινική μεταχείριση, δεδομένου -όπως είπε- ότι η έκτρωση αποτελεί πράξη αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής.



(Κείμενο: Μαρία Ριτζαλέου, Έθνος, 8/10/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια: