Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το εμπάργκο της Ρωσίας σε αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε.

Η λυκοσυμμαχία Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΗΠΑ απλώνει τα σχέδια επέμβασής της στην Ουκρανία και την Αν. Ευρώπη. Γι’ αυτό και επέβαλε πραξικοπηματικά στον ουκρανικό λαό μια φασιστική-χρυσαυγίτικη κυβέρνηση των τραπεζιτών και του ΔΝΤ. Το αποτέλεσμα είναι το αιματοκύλισμα στη περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας και το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών και...
δικαιωμάτων.
Σε αυτές τις συνθήκες η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου επέλεξε όχι μόνο να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του διευθυντηρίου της ΕΕ, αλλά και να πρωτοστατήσει (ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ) στην επίθεση που δέχεται ο Ουκρανικός λαός, καθώς και στην επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία που έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.
Το πρόβλημα μη διάθεσης των προϊόντων δεν λύνεται με ημίμετρα.
Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α πιστεύουμε ότι για να λυθούν οριστικά τα τεράστια και αφόρητα λαϊκά προβλήματα πρέπει να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Απαιτείται:
 Η ανατροπή και η άμεση κατάργηση όλου του μνημονιακού πλαισίου και η εκδίωξη της τρόικας.u
 η παραβίαση των δρακόντειων συνθηκών και κανονισμών της ΕΕ. Η αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.u
 Η σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους νόμους και τις «δυνάμεις των αγορών» που έχουν γίνει οι απόλυτοι αφέντες των λαών, με εθνικοποιήσεις-κρατικοποιήσεις του πλούτου και της ιδιοκτησίας τους.u
 Η διαγραφή του χρέους για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να επιβιώσει.u Να σταματήσουμε να πληρώνουμε τοκογλύφους και «δανειστές» για να έχουμε αξιοπρεπείς τιμές στα αγροτικά μας προϊόντα, μόρφωση, υγεία, ασφάλιση και δουλειά για όλους.
Απαιτείται τελικά ο πολιτικός αγώνας για να ανατραπεί η επίθεση, για να κλονιστεί η κυριαρχία τους. Άμεσα πρέπει να διεκδικήσουμε την πλήρη αποζημίωση των μικρομεσαίων αγροτών, που πέφτουν θύματα τόσο του εμπάργκο όσο και της ληστρικής διάθεσης μεγαλεμπόρων και μεγαλοβιομήχανων, με τιμές υπολογισμένες στο ύψος τουλάχιστον των περσινών τιμών.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες που πλήττονται από το εμπάργκο αλλά και από τη νέα ΚΑΠ σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-ΗΠΑ-κεφαλαίου.

Στα πλαίσια αυτά διεκδικούμε:
1. Την άμεση αποζημίωση των μικρομεσαίων αγροτών για την παραγωγή που έμεινε απούλητη ή καταστράφηκε. Μέτρα ενίσχυσής τους για την επόμενη σοδειά (χαμηλότοκα δάνεια , καλλιεργητικά εφόδια κ.α). Να μην πεταχτεί τίποτα αλλά να διατεθούν τα απούλητα προϊόντα με πλήρη κρατική φροντίδα σε σχολεία, στρατό, νοσοκομεία και όλα τα κοινωφελή ιδρύματα.
2. Άμεση άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ, ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας. Να σταματήσει ο πόλεμος. Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που αποτελούν τα άμεσα θύματα του Ιμπεριαλισμού.
3. Πλήρης  διαχωρισμός και μονομερής απόσυρση της Ελλάδας από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αλλά και από κάθε ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει την αλληλεγγύη της στις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος, της Αριστεράς και των κομμουνιστών που παλεύουν στην Ουκρανία για δημοκρατία και ελευθερία, ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό, το εθνικιστικό μίσος, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: