Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Χουντικοί προδότες οδηγούν την Κύπρο σε τουρκική κατοχή / Γ. Δελαστίκ

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 1974, κάνει η αμερικανοκίνητη χούντα της Αθήνας το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο. Την ίδια κιόλας νύχτα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας συνεδριάζει στην Αγκυρα και αποφασίζει εισβολή στην Κύπρο τη νύχτα της Παρασκευής 19 προς Σάββατο 20 Ιουλίου. Την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, η Βρετανία -ως εγγυήτρια δύναμη βάσει της προδοτικής συνθήκης της Ζυρίχης- καλεί σε...
κατεπείγουσες διαβουλεύσεις την Ελλάδα και την Τουρκία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο. Εισηγείται στον Βρετανό πρωθυπουργό Χάρολντ Ουίλσον της κυβέρνησης των Εργατικών η Βρετανία και η Τουρκία να εισβάλουν από κοινού στην Κύπρο για να αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη που έχει ανατραπεί από το πραξικόπημα των χουντικών προδοτών, χρησιμοποιώντας μάλιστα τις βρετανικές βάσεις του Ακρωτηρίου και της Δεκελείας στη Mεγαλόνησο! 
Στις 19 Ιουλίου 1974 συνέρχεται εκτάκτως στη Νέα Υόρκη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει το Κυπριακό. Στις 3.30 το μεσημέρι εμφανίζεται ενώπιόν του μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων ο νόμιμος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Aρχιεπίσκοπος Μακάριος. Στην ομιλία του είναι καταπέλτης: «Το στρατιωτικόν καθεστώς της Ελλάδος παρεβίασεν αναισθήτως την ανεξαρτησίαν της Κύπρου... Ητο εισβολή κατά παράβασιν της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας» καταγγέλλει χωρίς περιστροφές. Η Σοβιετική Ενωση προτείνει να καταδικαστεί το πραξικόπημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε να τεθεί φραγμός στην τουρκική εισβολή. Οι Αμερικανοί όμως προβάλλουν βέτο! Τόσο το πραξικόπημα στην Κύπρο, που πραγματοποίησαν οι πράκτορές τους της ελληνικής χούντας των συνταγματαρχών όσο και η άμεσα αναμενόμενη να εκδηλωθεί τουρκική εισβολή στο νησί κινούνται στο πλαίσιο δικού τους σχεδίου!

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αγκυρας Τουράν Γκιουνές στέλνει προς όλες τις τουρκικές πρεσβείες του κόσμου το ακόλουθο κρυπτογραφημένο μήνυμα: «Συνεπεία του πραξικοπήματος στην Κύπρο έχει καταλυθεί το συνταγματικό καθεστώς. Η Τουρκία έθεσε σε κίνηση τον μηχανισμό διαβουλεύσεων της συνθήκης εγγυήσεως. Επειδή δεν επετεύχθησαν αποτελέσματα, την αυγή θα επέμβωμεν μονομερώς στην Κύπρο. Στοπ». Οντως το πρωί του Σαββάτου, 20 Ιουλίου 1974, αρχίζει η τουρκική εισβολή. Στις 6.30 το πρωί έχουν ήδη αποβιβαστεί κοντά στην Κερήνεια οι πρώτοι στρατιώτες των Τούρκων εισβολέων! Ωρα 8 το πρωί στην Αθήνα. Αρχίζει το πρώτο δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών. «Με την ανατροπή του Μακαρίου έχει αποκατασταθεί η τάξη στην Κύπρο και η κατάσταση έχει ηρεμήσει. Δεν γίνεται λόγος για ξένη επέμβαση. Την Κύπρο περιμένει ένα καινούργιο και λαμπρό μέλλον υπό την προεδρία του Νίκου Σαμψών», μεταδίδει το ραδιόφωνο των προδοτών της χούντας, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι αρχίζουν την κατάληψη της Κύπρου! Οι εισβολείς κάνουν περίπατο, κανείς από τους γελοίους πραξικοπηματίες δεν αντιστέκεται στο νησί. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το υπ' αριθμόν 353 ψήφισμά του καταδικάζει ομόφωνα την τουρκική εισβολή και ζητάει την απομάκρυνση όλων των ξένων στρατευμάτων. Οι Τούρκοι, έχοντας το πράσινο φως από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τον ΟΗΕ και το ψήφισμά του. Στην Αθήνα εκτυλίσσονται κωμικοτραγικές σκηνές. Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, 21 Ιουλίου 1974, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χούντας στρατηγός Μπονάνος (αρχηγός ΓΕΕΘΑ) καλεί στο γραφείο του τους αρχηγούς και τους υπαρχηγούς του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας και τους ανακοινώνει την απόφαση του κατάπτυστου δικτάτορα Ιωαννίδη και του φαιδρού οργάνου του, του κατ' όνομα «Προέδρου της Δημοκρατίας» στρατηγού Γκιζίκη, να... κηρύξουν τον πόλεμο της Ελλάδας κατά της Τουρκίας!!!


Σύσσωμοι οι αρχηγοί των τριών όπλων απαντούν ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χούντας κατά κανέναν τρόπο δεν είναι έτοιμες για πόλεμο! Αλλο πράγμα να στέλνουν οι δειλοί δικτάτορες τα τανκς τους, να ρίχνουν την πόρτα του Πολυτεχνείου και να πατούν άοπλους φοιτητές και εντελώς διαφορετική υπόθεση να εισβάλουν με τα τανκς αυτά στην Τουρκία, όπου τους περιμένει ο θάνατος. «Το τουρκικό προγεφύρωμα στην Κύπρο έχει πλέον εξασφαλιστεί. Το δεύτερο κύμα τουρκικών ενισχύσεων πρόκειται σύντομα να αποβιβαστεί. Και μετά την κατάπαυση του πυρός μπορείτε να συνεχίσετε την αποστολή ενισχύσεων» λέει τηλεφωνικά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ στον Ετσεβίτ στις 5 το απόγευμα, ώρα Αγκυρας, της 21 Ιουλίου 1974. Ολα έχουν κριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: