Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Δημοτική κίνηση Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα


Η δημοτική κίνηση Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή εκτιμά ότι τα συνολικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών εξέφρασαν τη μαζική αποδοκιμασία στους εκπροσώπους της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Στους εκβιασμούς του Σαμαρά για την κυβερνητική σταθερότητα η απάντηση ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής. Στη Θεσσαλονίκη ηχηρό μήνυμα έστειλε πρώτα απ’ όλα η μαζική συμμετοχή 220.000 πολιτών στο δημοψήφισμα για το νερό που με συντριπτική πλειοψηφία 98% ψήφισαν όχι στην ιδιωτικοποίηση. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο κόσμος της πόλης καταδίκασε τα σχέδια της κυβέρνησης για την...
ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, αποτέλεσμα που αποτελεί ισχυρό όπλο στις μάχες που έρχονται και θα κριθούν στους δρόμους και στις απεργίες. Ο Γ. Μπουτάρης κατάφερε να αναδειχτεί πρώτος στηρίζοντας στα λόγια το δημοψήφισμα για το νερό και προβάλλοντας ένα προοδευτικό προφίλ. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όμως ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του αποδείχθηκε σύμμαχος αυτής της άθλιας κυβέρνησης και σκληρός εργοδότης απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου, εφαρμόζοντας πιστά τα Μνημόνια. Ούτε βέβαια πρόκειται να δώσουμε συγχωροχάρτι στον εκλεκτό της ΝΔ Σ. Καλαφάτη, που υποστήριξε όλα τα κυβερνητικά μέτρα από τον Καλλικράτη μέχρι τις απολύσεις και είναι κληρονόμος του καταδικασμένου σε ισόβια Παπαγεωργόπουλου. Γι’ αυτό δεν στηρίζουμε κανέναν από τους δύο μονομάχους του δεύτερου γύρου στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, το περιθώριο να ψαρεύουν στα θολά νερά ως «ανεξάρτητοι» τους το έδωσε η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ που περιορίστηκε σε διαχειριστικές προτάσεις ανάπτυξης μέσω ΕΣΠΑ.


Η Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή ευχαριστεί τους  Θεσσαλονικείς που τη στήριξαν και ανέβασαν το ποσοστό της κατά 0,9% φτάνοντας στο 2,12%, ανεβάζοντας τις ψήφους μας από 1595 σε 2804 (αύξηση 75%). Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα φαίνεται ότι ο επικεφαλής της κίνησης Γιάννης Κούτρας δεν εκλέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για 65 μόλις ψήφους. Αυτή η ενίσχυση, που ήρθε παρά τον αποκλεισμό μας από τα ΜΜΕ και τις επίσημες δημοσκοπήσεις, ήταν κομμάτι ενός ολόκληρου ρεύματος που έδωσε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ 128.000 ψήφους στις Περιφέρειες και ποσοστό 2,3%. Δεν ήταν ψήφος διαμαρτυρίας αλλά οφείλεται στην παρουσία μας στους αγώνες της πόλης και στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που προβάλλαμε για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν. Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα άλλο παρά το δυνάμωμα της μάχης για τη διαγραφή του χρέους, τον εργατικό έλεγχο, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, την κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών, την απαγόρευση των απολύσεων, την αλληλεγγύη στους μετανάστες, το τσάκισμα της φασιστικής απειλής. Μ’ αυτό το πρόγραμμα καλούμε να υποστηριχθεί μαζικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές για να ενισχυθεί το κίνημα που παλεύει για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ σε κάθε εργασιακό χώρο και γειτονιά. Ταυτόχρονα, πρέπει να εντείνουμε την αντιφασιστική δράση ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα εκλογικά τους ποσοστά για να ανασυνταχτούν. Ψωμί-παιδεία-ελευθερία, κι αυτή την Κυριακή (και ακόμα περισσότερο μετά απ’ αυτήν) να κάνουμε ανταρσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: