Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ- Καταρρίφθηκε η κατηγορία εις βάρος του αντιφασίστα Μπακαλάκη

Σήμερα το πρωί στο τριμελές πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό ο αντιφασίστας Χρήστος Μπακαλάκης μετά από την αυτεπάγγελτη μήνυση που κατάθεσε η αστυνομία εις...
βάρος για την ρίψη κροτίδας στην τελετή μνήμης στον Ομαδικό τάφο στα Γιαννιτσά το 2012.
Οι δικαστές πείστηκαν τελικά μετά από κοπιαστική προσπάθεια του δικηγόρου υπεράσπισης Κώστα Τορπουζίδη αλλά και των αυτοπτών μαρτύρων Γ. Ασκητή και Λευτ. Αβραμίδη ότι δεν συνέτρεχε η κατηγορία της "ενδεχόμενης βαριάς σωματικής βλάβης" από την ρίψη της κροτίδας και αφαίρεσαν την κατηγορία. Βέβαια, κράτησαν την κατηγορία της "κατοχής κροτίδας" και επέβαλαν ποινή ύψους δύο μηνών στον Χρήστο.
Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα ο Χρ. Μπακαλάκης είχε καταδικαστεί και για τις δυο πράξεις σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή που δόθηκε και τώρα.

Ο κατηγορούμενος, οι μάρτυρες αλλά κυρίως ο δικηγόρος του Χρ. Μπακαλάκη, ο Κ. Τορπουζίδης ξετίναξε κυριολεκτικά τον μάρτυρα κατηγορίας, έναν αστυνομικό της ασφάλειας Γιαννιτσών αναγκάζοντάς τον τελικά να πει την αλήθεια και ουσιαστικά να ακυρώσει τα όσα είχε υποστηρίξει πρωτόδικα. Δηλαδή, να αλλάξει την κατάθεσή του και να πει ότι η κροτίδα έπεσε μετά την επίθεση που έκαναν οι φασίστες συμμορίτες της Χρυσής Αυγής και όχι πριν.
Ο μάρτυρας κατηγορίας εκστόμισε με μεγάλη δυσκολία την αλήθεια για τα
γεγονότα και δημιούργησε αλγεινή εντύπωση η εμμονή του να μην είναι περιγραφικός και αναλυτικός στα όσα συνέβησαν ενώ ήταν αναλυτικός στα όσα επιβάρυναν αποκλειστικά τον Μπακαλάκη.


Έξω από το δικαστήριο και μέσα στην αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί πάνω από σαράντα αντιφασίστες μέλη της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και άλλων κινήσεων που εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους στον διωκόμενο και απαιτούσαν την αθώωσή του.






Δεν υπάρχουν σχόλια: