Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

OKΔΕ - Kάτω η Επιστράτευση στο ΜΕΤΡΟ / Ανακοίνωση

Έχουν περάσει 12 μήνες από τη στιγμή που η χουντική συμμορία των Σαμαρά και Βενιζέλου (τότε μαζί και με τον τρίτο της συμπαιγνίας, τον Κουβέλη) αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων–απεργών στο ΜΕΤΡΟ. Ένα μέτρο που...
ουσιαστικά σημαίνει καταναγκαστική εργασία.

Οι εργαζόμενοι είχαν ξεκινήσει με το σωματείο τους (ΣΕΛΜΑ) απεργία διαρκείας για τη σωτηρία της συλλογικής σύμβασης και τη μη εφαρμογή του «ενιαίου μισθολογίου»–φτωχολογίου. Την 8η μέρα απεργίας και με τα πρώτα δείγματα διεύρυνσης του αγώνα, ο Σαμαράς θέλησε να επιβάλλει «το νόμο και την τάξη». Αποφάσισε την επίταξη των απεργών και λίγες ώρες μετά (στις 3.40 τα ξημερώματα), την Παρασκευή 25/1, ΜΑΤ–ΥΜΕΤ και ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων (όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι απεργοί), με μια επιχείρηση στα «αντιτρομοκρατικά» πρότυπα.

Ένα χρόνο μετά, τα αποτελέσματα της «επιτυχημένης» πολιτικής της μνημονιακής συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, είναι φανερά. Οι άνεργοι είναι κοντά στα 2 εκ., από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία για πάνω από 12 μήνες. Η παιδική θνησιμότητα έχει διπλασιαστεί και το προσδόκιμο ζωής μειώνεται 1 έτος για κάθε χρόνο Μνημονίου. Σε συνθήκες «κινδύνου φτώχειας» βρίσκεται το 34,6% του πληθυσμού (τρίτο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη). 3 εκ. είναι οι επίσημα φτωχοί και 350.000 τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε νέα πτώση, το δημόσιο χρέος ξανανέβηκε στα επίπεδα του 2010 ή και παραπάνω (στα 321 δις Ευρώ ή 175% του ΑΕΠ), ενώ τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι ανυπολόγιστα και σε κάθε περίπτωση αρκετές εκατοντάδες δις Ευρώ. Ένας στους πέντε εργαζόμενους έχει μισθό μέχρι 500 ευρώ μικτά, ενώ ανάλογο ποσοστό εργάζεται από 1 ως 20 ώρες τη βδομάδα με μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία. 1 εκ. δουλεύουν απλήρωτοι. Το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει, εκπαίδευση και υγεία διαλύονται καθημερινά.

Γι’ αυτά τα «επιτεύγματα», η συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί ωμή τρομοκρατία και καταστολή: επιστρατεύσεις απεργών (ΜΕΤΡΟ, ναυτεργάτες, καθηγητές), Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πραξικοπήματα τύπου ΕΡΤ, ΜΑΤ, στρατόπεδα συγκέντρωσης και κτηνώδης αντιμετώπιση των μεταναστών αδελφών μας, ξύλο, συλλήψεις, διώξεις και καταδίκες εργαζόμενων και νέων. Αυτή η πολιτική των καπιταλιστών και των πολιτικών τους επιτελείων έχει ανοίξει έναν μακρύ κατάλογο θανάτων. Κόβουν το ρεύμα σε ανέργους, με αποτέλεσμα π.χ. το θάνατο της 13χρονης Σάρας. Οπλίζουν το χέρι των φασιστών της Χρυσής Αυγής, που μαχαιρώνουν μετανάστες και αριστερούς, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του 34χρονου αγωνιστή Π. Φύσσα. Ωθούν τραμπούκους σαν τον ελεγκτή που δολοφόνησε τον 19χρονο Θανάση, πετώντας τον έξω απ’ το τρόλεϊ στο Περιστέρι για ένα εισιτήριο. Ακόμα χειρότερα θ’ ακολουθήσουν άμεσα, με το νέο Μνημόνιο (όπως κι αν το ονομάσουν), με τους πλειστηριασμούς/κατασχέσεις σπιτιών, καταθέσεων, κάθε εισοδήματος και περιουσίας των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων – για να σώσουν τις τράπεζες, το κεφάλαιο, το σύστημά τους!

Μέσα σ’ έναν χρόνο, η καταστροφική πολιτική των Μνημονίων γίνεται όλο και πιο αυταρχική και  επικίνδυνη. Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να την σταματήσουμε με τους αγώνες μας. Χρειάζεται να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην απεργία και τις δημοκρατικές ελευθερίες, των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και παντού. Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ να ενώσουν τον αγώνα τους με όλες τις συγκοινωνίες, για να σπάσουν στην πράξη την επιστράτευση, αλλά και ν’ αποτρέψουν τις επερχόμενες απολύσεις («αξιολόγηση», «διαθεσιμότητες», «κινητικότητα»), που απειλούν με νέο σαρωτικό κύμα. Χρειάζεται η ενότητα και αποφασιστικότητα όλων των εργαζομένων, για να οργανώσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με εξεγερσιακά χαρακτηριστικά – και να στείλουμε τα Μνημόνια και αυτούς που τα ψήφισαν/εφάρμοσαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 
– ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Να διώξουμε τη συγκυβέρνηση της καταστροφής. Να καταργήσουμε τα Μνημόνια.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: