Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Προκήρυξη εναντίον της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου από τους εκτελεστές του Ν. Ηρακλείου

Μια προκήρυξη που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για κάποια ενέργεια αλλά απαντά (!) σε δημοσιεύματα για την δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο indymedia και υπογράφεται από την ίδια οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα, τις "Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες". Στον τίτλο ωστόσο του...
νέου κειμένου αναφέρονται ως  "Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Ομάδες",  έχουν δηλαδή αλλάξει την σειρά της δεύτερης και τρίτης λέξης ενώ υπογράφουν κανονικά στο τέλος. Η δεύτερη προκήρυξη δεν δημοσιεύτηκε όπως σε άλλες περιπτώσεις με άλλες οργανώσεις στην υψηλής αναγνωσιμότητας κατηγορία "Τοπικά Νέα" και πιθανότατα γι΄ αυτό άργησε να διαβαστεί. Την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για το χτύπημα δεν την είχαν αναρτήσει στο indymedia αλλά είχαν καλέσει την zougla.gr και είχαν ειδοποιήσει ότι την έχουν αφήσει στο σκοπευτήριο της Καισαριανής παραμονή 17 Νοέμβρη.

Στο πυκνογραμμένο αυτό κείμενο 21 σελίδων -θυμίζουμε ότι η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών και τον τραυματισμό ενός τρίτου αποτελούνταν από 18 σελίδες- οι συντάκτες του επιτίθενται στην αριστερά αλλά κυρίως στο αντιφασιστικό κίνημα και σε κομμάτια του αντιεξουσιαστικού χώρου, που είχαν ασκήσει κριτική για το χτύπημα της οργάνωσης εκτιμώντας πως οι δράστες είτε ήταν προβοκάτορες, είτε ότι η επίθεση αυτή θα ευνοούσε την Χρυσή Αυγή. Στο κείμενο μάλιστα κατονομάζονται δύο συγκεκριμένα Στέκια (7 φορές το πρώτο και 3 το δεύτερο) και παρατίθενται φράσεις από ανακοινώσεις τους όπου ασκούσαν κριτική. Οι συντάκτες απαντούν σε αυτές και τους επικρίνουν με σκληρό ύφος ενώ υπεραμύνονται της "στρατικοποίησης", την οποία κομμάτια του αντιεξουσιαστικού -αναρχικού χώρου έχουν κατακρίνει.

Αναλύουν πως κατα την γνώμη τους οι συνέπειες του χτυπήματος τους δεν ήταν αυτές που αριστερά, αντιφασιστικό κίνημα και κομμάτια του αναρχικού χώρου είχαν προκρίνει καθώς και ποιες ήταν αυτές. Κατακρίνει τον τρόπο που σχολιάστηκε η αναληψη ευθύνης τους από μέρος του αντιεξουσιαστικού χώρου καταγγέλλοντας το μάλιστα για χρήση αυτούσιων κομματιών από τα ρεπορτάζ των αστυνομικών συντακτών. "Μερικοί προβοκατορολόγοι είναι αμετανόητοι" γράφουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως "Στην τελική, ας λάβουν υπόψιν τους όλοι αυτοί πως από εδώ και στο εξής κάθε συγκρουσιακή και όχι μόνο ένοπλη πρακτική θα παρουσιάζεται από το καθεστώς ως "προβοκάτσια που θα στρέφεται ενάντια στη χώρα" (κυβέρνηση) ή ακόμα και "ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες" (Σύριζα, ΚΚΕ) και σε αυτό έχουν προσφέρει τα μάλα οι "σύντροφοι" προβοκατορολόγοι".

Αναφέρονται και στην κριτική που μιλά για το δίλημμα μαζική βία ή ατομική βία και χρεώνεται στο ΚΚΕ, με αναφορά σε Ριζοσπάστη, ΚΚΕ και τον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο. Προχωρώντας σε ιστορική ανάλυση για την "διαμάχη αναρχικών-μαρξιστών" και περί μαζικού κινήματος.Δεν λείπουν αναφορές σε ΕΑΜ και ΟΠΛΑ.



πηγή: εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: