Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ρυθμό πυροβόλου έχουν οι καταγγελίες φαντάρων για το Κέντρο Πυροβολικού Θήβας

-Ακραία οικονομική εκμετάλλευση από Στρατό-Ιδιώτη Καψιμιτζή-Φωτογράφο-WIND
-Aμαρτωλή διαπλοκή αξιωματικών με επιχειρηματίες
-Στελέχη που βαράνε προσοχή για μια ζωή και μεταβιβάζουν την Υποταγή τους Ιεραρχικά
-Ζωύφια στο φαγητό και μικρές μερίδες. Άθλιες συνθήκες καθαριότητας και...
άρρωστα σκυλιά

Δεν έχουν σταματημό οι καταγγελίες από το ΚΕΝ Θήβας. Οι συνάδελφοι μπορεί να πήραν μετάθεση, αλλά η εμπειρία τους στη μονάδα τους έχει μείνει αξέχαστη. Μάλιστα, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το ενδιαφέρον τους για τους συναδέλφους των επόμενων Σειρών Κατάταξης, τους οποίους συμβουλεύουν από τι να φυλάγονται, προτείνοντας τους δρόμους συλλογικής αμφισβήτησης. 

Επιλέξαμε να συγκεντρώσουμε τις καταγγελίες των φαντάρων, παρουσιάζοντας συνολικά τι σημαίνει του Παραλόγου η Θητεία στο ΚΕΝ Θήβας, που για κάποιους όμως συνδέεται με σημαντικά κέρδη.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ 

Μας γράφει συνάδελφος: «Είχα ενημερωθεί από το diktiospartakos.blogspot.com πως οι φωτογραφίες τουλάχιστον στο ΚΕΠΒ βγαίνουν από ιδιώτη φωτογράφο που έχει το μαγαζί του μέσα στο στρατόπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος αυτός ακολουθεί με ζήλο ελληνίδας μάνας τους φαντάρους. Σε κάθε περίσταση όπως πχ οι βολές για να μπορέσει να μαζέψει 3ευρα και 2ευρα από τους αφελείς που θα βγάλουν φωτογραφίες με το όπλο ή θα θέλουν σε dvd την τελετή ορκωμοσίας. Μπαίνοντας στο φωτογραφείο, και αφού έβγαλα την φωτογραφία της ταυτότητας, ο νεαρός (πιθανότατα γιος του) φωτογράφος με ύφος σερβιτόρου του Κολωνακίου με προσκάλεσε, χαριτολογώντας να βγάλω φωτογραφία με τον μπερέ μπροστά σε φόντο δάσους. Κόμπλαρε δε όταν τον ρώτησα αν θα τις χρεωθώ και μου είπε πως ναι. Οπότε του επέστρεψα τον μπερέ και ευτυχής που γλύτωσα 12 ευρώ, συνέχισα την διαδικασία. 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις οι νεοσύλλεκτοι της Σειράς ΣΤ’ ΕΣΣΟ, κατάλαβαν ότι με δόλο ο φωτογράφος υποχρέωνε τους συναδέλφους να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες, αφαιρώντας τους 12-9-6-5 ευρώ κατά περίπτωση, πήραν την εξής πρωτοβουλία. Προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν στις γραφειοκρατικές διαδικασίες της κατάταξης των επόμενων ημερών, ενημερώνοντας τους κατατασσόμενους για την απάτη του φωτογράφου. Έτσι πολλοί γλύτωσαν τα χρήματα τους. Στην συνέχεια, ουσιαστικά ο φωτογράφος μεταβλήθηκε σε παλιάτσο της μονάδας και τα γιούχα ήταν καθημερινή υπόθεση.

Το ζήτημα όμως παραμένει: πως ο Ταξίαρχος διοικητής και το ΓΕΣ επιτρέπουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, πως μετατρέπουν τη μονάδα σε ξέφραγο αμπέλι του κάθε απατεωνίσκου κερδοσκόπου.

WIND: Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ, ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ, ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΗΣ WIND ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ-  ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ 12 ΕΥΡΩ! 
Πρωτόγνωρες και εξίσου προκλητικές μεθοδεύσεις ακολουθεί πλέον το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όπως μας καταγγέλθηκε, τις μέρες κατάταξης των νεοσύλλεκτων της ΣΤ Σειράς στο ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβας, για πρώτη φορά, πωλητές της WIND βρέθηκαν μέσα στο στρατόπεδο, για να πουλήσουν κάρτες στους στρατιώτες. Και βέβαια η άδεια δόθηκε από το Πεντάγωνο! Λέγοντας ότι το σήμα των υπολοίπων εταιρειών χάνεται στο ΚΕΝ Θήβας –κάτι που δεν ισχύει-, ώθησαν τους συναδέλφους να αγοράσουν κάρτες της εταιρείας που κόστιζαν 12 ευρώ. Οι συνάδελφοι φαντάροι, γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι πιάστηκαν κορόιδα, καθώς τα κινητά τους τηλέφωνα με διαφορετική σύνδεση δούλευαν μια χαρά. Άρα, με έντεχνο τρόπο έχασαν 12 ευρώ, οι φαντάροι που αμείβονται με 8.7 ευρώ και αισθάνονται τόσο ευάλωτοι τις πρώτες μέρες της υποχρεωτικής στράτευσης. Ένιωσαν ότι εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη επικοινωνίας τους με την οικογένεια, τους φίλους και γνωστούς τους, καθώς όλοι γνωρίζουν την ψυχολογία του νεοσύλλεκτου φαντάρου, την ανάγκη του να μην αποκοπεί.
Γονείς και συνάδελφοι στρατιώτες όχι μόνο μας ζήτησαν να δημοσιοποιήσουμε τις καταγγελίες τους, αλλά εκφράζοντας την οργή τους, αναρωτιούνται: Πως; Ποιος; Στο πλαίσιο Ποιων διατάξεων, επέτρεψε σε πωλητές μιας τηλεφωνικής εταιρείας να πουλούν τα προϊόντα τους, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία της διοίκησης της μονάδας; 

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ 
Διαβάζουμε από επιστολή συναδέλφου: «Τυχερός ομολογώ στάθηκα και σε αυτό το κομμάτι καθώς μπήκα σχετικά νωρίς, βρήκα καινούρια ρούχα, καινούρια άρβυλα και πετσέτες… όχι πολύ χρησιμοποιημένες. Λίγες μέρες αργότερα βέβαια, σε αγγαρεία στην αποθήκη ρουχισμού, υπαξιωματικός ανέφερε σε νεοσύλλεκτους πως "οι πετσέτες και τα λοιπά είδη που μυρίζουν περίεργα ή είναι ελαφρά βρεγμένα, είναι αποτέλεσμα της λάθος αποθήκευσης τους και της υγρασίας του στρατοπέδου". Ενώ η πραγματικότητα βρίσκεται απλά στο ότι είναι χρησιμοποιημένα τις περισσότερες φορές. Μελανότερο σημείο πάντως ήταν το ότι δεν μοιράστηκαν παντόφλες και πουλόβερ (κολόμβια, sic που λέει και το "κωλοφάνταρο") τα οποία όμως μας μοίρασαν λίγες μέρες αργότερα ύστερα από διαμαρτυρίες και αφού πολλοί αρνιούνταν να κάνουν μπάνιο ή να βγουν στο κρύο». Να προσθέσουμε ότι πλέον το ΓΕΣ σχεδιάζει την συστηματικά οικονομική αφαίμαξη των συναδέλφων απαιτώντας ή την επιστροφή πουλόβερ-μπουφάν ή την καταβολή τιμήματος (22 ευρώ το πουλόβερ), απειλώντας ότι διαφορετικά δε θα δίνει Απολυτήριο. Λεπτομέρεια: τα ίδια πουλόβερ πουλούν τα στρατιωτικά Πρατήρια προς 19 ευρώ! 

ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ: ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΑ ΖΩΥΦΙΑ! 
Αξίζει να διαβάσουμε τις επισημάνσεις του συναδέλφου και να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα για το τι ταΐζει ο Στρατός τους φαντάρους, αλλά κυρίως γιατί. 

«Επόμενος σταθμός στη νεοσύλλεκτη ζωή μου υπήρξαν τα μαγειρία. Το κρύο φαί λόγω χαλασμένων θερμοθαλάμων ή έλλειψης αυτών, οι μικρές μερίδες στο κατά τα άλλα όντως άρτια μελετημένο πρόγραμμα σίτισης, μάγειροι που προσπαθούν να φτιάξουν κάτι που να τρώγεται από τα λιμασμένα φαντάρια και το ψυχαναγκαστικό "όποιος τρώει να σηκώνεται να φεύγει, δεν χωράτε όλοι".

Στο ζήτημα "μαγειρία" θα επιμείνω, καθώς με δύο φορές υπηρεσία είδα πράγματα που νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ. Εξαιρώντας τους υπαξιωματικούς και τους λοιπούς αξιωματικούς των οποίων τα βίτσια πρέπει να ανέχονται οι σιτιστές και οι έχοντες υπηρεσία στα μαγειρία, η καθαριότητα και οι προμήθειες αποτελούν σοβαρά ζητήματα στα εστιατόρια κάθε μοίρας. Φανταστείτε την έκπληξη κάποιου που για σαπούνι του δίνουν ένα μπουκάλι sprite που περιέχει ένα μέρος υγρό πιάτων, ενάμιση μέρος ξύδι, 4 μέρη νερό (τουλάχιστον) και το οποίο αφού μοιραστεί αραιώνεται ξανά και ξανά για να φτάσει για αρκετές μέρες ώστε ο επόπτης εστιατορίων να μην ζητήσει άλλο από τον ανεφοδιασμό. 
Αναρωτιόμαστε ύστερα για τους αδιαφανείς πάτους γυάλινων ποτηριών και τους λαδωμένους δίσκους. Ζουμερή λεπτομέρεια: τα εστιατόρια τις πρώτες μέρες αντί για σφουγγάρια (ναι , αυτά που κάνουν 50 λεπτά στην λαική) είχαν μόνο βρώμικα vetex! Ζουμερή λεπτομέρεια no2: η ευφυέστατη ιδέα υπαξιωματικού να γίνει λάντζα με νερό το οποίο θα μεταφέρεται σε κανάτες από βρύσες κοντά σε μαγειρία με κομμένο νερό και θα ξεπλένει τους -με το παραπάνω μείγμα- σαπουνισμένους δίσκους, καθώς για πάνω από δέκα ώρες το μισό στρατόπεδο δεν είχε νερό. 

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΕΥΜΑΤΩΝ 
Και επανέρχομαι στο θέμα ποιότητας υλικών. Πέρα από τις ντομάτες, το λάχανο και το γάλα, τα υλικά είναι άκρως αμφισβητούμενης ποιότητας. Όπως και οι extra πρωτεΐνες στον αρακά (βλέπε συμπαθές πολύποδο το οποίο ψαρεύτηκε από ένα καζάνι) ή στο κοτόπουλο (βλέπε αράχνες)! 

Πάει στο διάολο η ποιότητα όμως, έστω δεχόμαστε πως είναι στρατός. Τι γίνεται με την ποσότητα; Είναι αλήθεια πως κάποιο μέρος από τα περισσευούμενα φαγητά φορτώνεται σε τάπερ προς άγνωστο φιλανθρωπικό οργανισμό. Είναι επίσης αλήθεια όμως πως ταψιά/καζάνια με μακαρόνια, λουκάνικα, βοδινό, αρακά, ρύζι, ψάρι κ.α καταλήγουν στα σκουπίδια καθημερινά παρά τις αντιρρήσεις των σιτιστών. Μόνο την τελευταία βδομάδα ο κύριος ταξίαρχος έδωσε την έγκριση του για δεύτερη μερίδα εφόσον αυτή υπάρχει, κάτι που πανηγυρικά έγινε δεκτό από τους φαντάρους».

Δε πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην συσχέτιση της προσφερόμενης τροφής, με την ύπαρξη των ιδιωτικών ΚΨΜ, που σύμφωνα με τους πιο μέτριους υπολογισμούς κερδίζουν 500000 ευρώ μηνιαίως! 

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΨΜ 

Όσον αφορά τα ΚΨΜ, ενημερωτικά κυρίως για τους νεοσύλλεκτους της Α' ΕΣΣΟ 2014 που θα καταταγούν στο ΚΕΠ, ξεκίνησε την λειτουργία του και το κεντρικό ΚΨΜ το οποίο βρίσκεται κοντά στα υπηρεσιακά κτήρια. Οι πωλήτριες δε, μας είπαν πως σύντομα θα λειτουργεί και μίνι-σουβλατζίδικο στον ίδιο χώρο, πάλι υπό την διεύθυνση των ιδιωτών αδερφών Κομπατσιάρη. 
Συνάδελφος επισημαίνει: νόμιζα ότι ο στρατιωτικός καφές θα είναι φθηνός. Αντ’ αυτού αντίκρισα στο ΚΨΜ ιδιωτική εταιρεία την οποία ως φίρμα την είχα γνωρίσει και στα φοιτητικά μου χρόνια, όταν φοιτούσα σε ΤΕΙ. Γρήγορα, λοιπόν, κατάλαβα ότι το φθηνό ΚΨΜ ήταν παρελθόν. Όταν έφθασα στο ταμείο, πληρώνοντας τον φραπέ 1,30 ευρώ, κατάλαβα επίσης ότι ο καφές πλέον είχε περάσει στη σφαίρα της πολυτέλειας, αφού οι τιμές σε όλα τα προϊόντα του ΚΨΜ ήταν αρκετές φόρες επάνω ακόμη και σε σχέση με τις τιμές σε ένα super market. Ο φαντάρος όμως δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από πού θα ψωνίσει διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει κάτι άλλο πέραν του ΚΨΜ. Ύστερα από αρκετά παράπονα από όλους σχεδόν τους συναδέλφους του κέντρου, η επίσημη απάντηση από τη διοίκηση ήταν ίδια, ότι «η σύμβαση έχει υπογραφεί από το υπουργείο, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά μόνο να μεταφέρουμε τα παράπονά σας». Ανεπίσημα βεβαία αρκετά είναι τα στελέχη τα οποία αγανακτούν με την λογική που αντιμετωπίζει τον φαντάρο και τους ίδιους σαν ευρώ. Πολλοί ήταν οι φαντάροι που αποφάσισαν να φέρουν στον θάλαμό τους σύνεργα παρασκευής καφέ και να κεράσουν τους συναδέλφους. Οι φαντάροι, που με χίλιες δυσκολίες και βάσανα τα βγάζουμε πέρα με το χαρτζιλίκι που μας στέλνουν από το σπίτι, δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεζουμίζει η εταιρία που έχει αναλάβει το ΚΨΜ. Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τελικά να επανέλθουν οι τιμές στα χαμηλά επίπεδα που βρίσκονταν πριν. Να προσφέρονται δωρεάν στους στρατιώτες με οικονομικά προβλήματα. 

Άλλος συνάδελφος προτείνει: «Αν οι οπλίτες δεν κάνουν κάποια κίνηση, το ΚΨΜ θα συνεχίζει να θησαυρίζει εις βάρος μάς. Νομίζω, και το λέω αφού έχω φάει σχεδόν κάθε μέρα στο εστιατόριο του κέντρου, πως όλοι μπορούμε να γλυτώσουμε τα λεφτά του ΚΨΜ ή τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό τους. Ένα κουτί νεσκαφέ, ζάχαρη και ένα σέικερ είναι σίγουρα πιο οικονομικά από το 1.40 του φραπέ και μπορεί να τα πάρει κάποιος στο πρώτο επισκεπτήριο».
Τέλος, δεσμευόμαστε ότι δε πρόκειται να σταματήσουμε τις προσπάθειες μας αν ο Ιδιώτης δε φύγει από τα ΚΨΜ. 


ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΠΒ

«Στο ΚΕΠΒ Θήβας κατοικεί αγέλη προσφιλών τετράποδων. Δε γνωρίζω κτηνιατρική αλλά φαίνονται άρρωστα (πολύ ερυθρό δέρμα, κατά τόπους μόνο τρίχωμα , ανοιχτές πληγές , μετα βίας κινούνται/τρώνε κ.α). Το σίγουρο είναι πως βασανίζονται. Η αιτία θα μπορούσε να περικλείεται στο "τρώνε ότι και εμείς χωρίς να κάνουν εμβόλια". Όταν ρωτήθηκε αξιωματικός για το αν υπάρχει κάποιος κτηνίατρος στο στρατόπεδο, η απάντηση που λάβαμε ήταν "μην ταίζετε τα σκυλιά". Δεν γνωρίζω κατά πόσο γίνεται να γιατρευτούν και αν η ευθανασία είναι πιο ανθρωπινή λύση, το σίγουρο είναι όμως πως πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα απο θέμα υγιεινής αμφοτέρων και για να μην ταλαιπωρούνται τα ζωντανά. Θετικό της όλης υπόθεσης, η πεισματική άρνηση υπακοής των φαντάρων στο (ηλίθιο τουλάχιστον) πρόσταγμα του αξιωματικού. Διαβάζοντας για τα σκυλιά στο ΚΕΝ Αυλώνας ελπίζω ότι τα αδέσποτα του ΚΕΠΒ θα έχουν καλύτερη μοίρα». 

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

 Ειδικότερα οι λοχίες και οι αξιωματικοί υπηρεσίας που δίνουν ρέστα με κάθε ευκαιρία. Αμόρφωτοι/ες -στην πλειοψηφία τους- εικοσάχρονοι/ες που θεώρησαν ότι το λοχιόσημο τους έδωσε εξουσία- αφού τους απομάκρυνε από το χωριό τους και τους έντυσε στα χακί- και εμπειρίες από μία -δυστυχώς- χαμένη ζωή. Το "μία ζωή και σήμερα" που ισχύει για αυτούς με θλίβει αλλά σίγουρα αποτελεί επιλογή τους και μόνο. Τα παιδιά της φάπας ή τα κοριτσάκια του μπαμπά με ύφος "εγώ είμαι 21 χρονών, άκουσε με, ξέρω , έχω ζήσει κάποια πράγματα" αναζητούν την χαμένη αξιοπρέπεια τους στις φωνές και τα παραγγέλματα. Υποταγμένοι, αρκούνται στο να εξαφανίζουν τα σουβλάκια της λέσχης αξιωματικών που έχουν μαζί τους στο άκουσμα και μόνο των λέξεων "διοικητής" ή "ταξίαρχος" και στην αποδοχή παράλογων εντολών για εργασίες (τις οποίες θα φέρουν σε πέρας οι οπλίτες).
Νομίζω αξέχαστη θα μου μείνει η φράση ανθυπολοχαγού ο οποίος αφού κατάφερε να αρρωστήσει το μισό στρατόπεδο με μία αναφορά-καψόνι διάρκειας δυόμιση ωρών μέσα στο κρύο, είπε το αμίμητο: "Γυρίστε προς την ανατολή. Θα προσευχηθούμε. Δεν με νοιάζει αν πιστεύετε ή όχι, όταν υπάρχει μία υπέρτατη δύναμη οφείλετε να υποταγείτε σε αυτήν». 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ 

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, όταν πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία 54 νεοσύλλεκτοι «δεν ψάρωσαν» και διεκδίκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για πολιτικό όρκο κόντρα στη συστηματική κατήχηση των «ελληνοχριστιανικών» ιδεών και πρακτικών εντός και εκτός στρατού. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο γεγονός που αποδεικνύει τις δυνατότητες και την τεράστια σημασία της αμφισβήτησης και της συλλογικής διεκδίκησης μέσα στον Στρατό. 
Το θάρρος αυτών των νέων φαντάρων να συγκρουστούν με τον σύγχρονο προσηλυτισμό στις «προβλεπόμενες» συμπεριφορές και τις κυρίαρχες αστικές αξίες του αναγεννημένου «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια» του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, να πράξουν σύμφωνα με την συνείδηση τους, δείχνει πως υπάρχει δρόμος για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Ακόμα περισσότερο, δείχνει πως η σημερινή νεολαία αμφισβητεί έμπρακτα το σύγχρονο κύμα ανορθολογισμού και σκοταδισμού και με πίστη στις δημιουργικές ικανότητες του ανθρώπου και όχι σε κάποια επουράνια λύση, παλεύει για τα δικαιώματα της. 

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΗ ΚΑΨΙΜΙΤΖΗ!

Σοκαρισμένοι νεοσύλλεκτοι φαντάροι που δεν μπορούν  να συνειδητοποιήσουν το προσχεδιασμένο της τεράστιας οικονομικής τους εκμετάλλευσης και να αποδεχτούν την έκταση των αμαρτωλών μεθοδεύσεων, καταγγέλλουν ότι σύζυγοι ανώτερων αξιωματικών, οι οποίοι έχουν διοικητική θέση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Θήβας, εργάζονται στο Ιδιωτικό Κυλικείο, που πλέον γδέρνει οικονομικά φαντάρους και μόνιμο προσωπικό. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι «ΤΟ  ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ»! Ουσιαστικά, ο ιδιώτης, που κερδίζει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως από τα πανάκριβα προϊόντα –σε σύγκριση με τις τιμές ΚΨΜ-  που πουλά με μονοπωλιακούς όρους, χτίζει συμμαχίες με τμήμα του μόνιμου προσωπικού, πετώντας ένα ξεροκόμματο ως μισθό στις συζύγους των συγκεκριμένων στρατιωτικών, εξαγοράζοντας τους για να διαφυλάξουν τη διατήρηση των κερδών του. Από αυτή την άποψη δεν ήταν καθόλου τυχαία η έντονη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Κρατικής Ασφάλειας, στρατιωτικού τμήματος της ΟΑΣ κλπ με επικεφαλή Ταγματάρχη, που οργάνωσε η διοίκηση της μονάδας σε συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές και έστρεψε απέναντι στα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, που ενημέρωναν τους γονείς για τις δραματικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ, καλώντας τους συναδέλφους φαντάρους σε ΑΠΟΧΗ από αυτά. 
Έτσι δικαιολογείται και η διασπορά φημών από χαμηλόβαθμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, ότι τα τηλέφωνα παρακολουθούνται και οι προειδοποιήσεις να προσέχουν οι φαντάροι «τι και σε ποιον το λένε». 
Είναι κινήσεις που αποσκοπούν στο  «ψάρωμα» των νεοσύλλεκτων συναδέλφων, στην τρομοκράτηση τους, στην κάμψη του αγωνιστικού τους φρονήματος, στην καταστολή της διάθεσης τους να καταγγείλουν την αυθαιρεσία εις βάρος τους και την εκμετάλλευση τους. Αποτελεί απόδειξη της εφαρμογής ενός σχεδίου καταπολέμησης της αμφισβήτησης των επιλογών του ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου και των κερδών του επιχειρηματία. Γίνεται επομένως ξεκάθαρο ότι ο επιπλέον μισθός που μπαίνει στο σπίτι των εν λόγω ανώτερων αξιωματικών προέρχεται από τη βαθιά οικονομική εκμετάλλευση των στρατιωτών και των οικογενειών τους. 

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ 

Επιστολή συναδέλφου καταλήγει στα εξής:
Ετοιμάζοντας βαλίτσες για Έβρο, αφιερώνω αυτό το κείμενο στους λοχίες που την παλεύουν, στους λοχαγούς που είναι ακόμα άνθρωποι, στον γαμάτο που έγραψε "Αφήστε την τουαλέτα καθαρή όπως θα θέλατε να την βρείτε" και σε όλα τα συφάνταρα. 
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που προτάσσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την ικανοποίηση των οικονομικών και εργασιακών αιτημάτων μας, την αμφισβήτηση ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και της συμμαχίας με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ, αντιμάχεται την πολεμική κλιμάκωση εξαιτίας του ανταγωνισμού των αρχουσών τάξεων της περιοχής και τους σχεδιασμούς συμμετοχής του Στρατού σε επιχειρήσεις Καταστολής του αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού, σχηματίζοντας Επιτροπές Φαντάρων παντού, η οποία απευθύνεται σε όλους, χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα. 
Κριτήριο, η αγωνιστική μας διάθεση, η πίστη στη συλλογική διεκδίκηση για τα κοινά μας δικαιώματα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: