Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Μπλόκο στις «μαύρες» φιέστες / Απαγόρευση στις εκδηλώσεις της Συμμορίας


Στις απαγορεύσεις της Αστυνομίας προσέκρουσε η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να...
οργανώσει νέες φιέστες στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Στη Θεσσαλονίκη η Αστυνομία επιχείρησε να εκτονώσει την ένταση απαγορεύοντας τόσο τη χθεσινή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του δικαστικού μεγάρου, όσο και αυτήν των αντιφασιστικών οργανώσεων στην περιοχή του Λευκού Πύργου.
Προηγουμένως είχε απαγορεύσει την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων για ολόκληρη την ημέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Διαμαρτυρία
Μετά την εξέλιξη αυτή, η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση του αρχηγού, βουλευτών και στελεχών του κόμματος στην περιοχή του δικαστικού μεγάρου, στις παρυφές του κέντρου και κοντά στα γραφεία της, με συμμετοχή μερικών εκατοντάδων ατόμων.

Κατά τη διάρκειά της, οι βουλευτές Κασιδιάρης και Γρέγος, όπως και η κόρη του Μιχαλολιάκου, Ουρανία, επιδόθηκαν σε πρωτοφανείς ύβρεις κατά του πρωθυπουργού και του πολιτικού κόσμου, εκτοξεύοντας απειλές.

Παρά την απαγόρευση, πάντως, χθες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος περίπου τετρακόσια μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, στα οποία επιτράπηκε τελικά από την αστυνομία να κάνουν πορεία μέσω της οδού Εγνατία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυνάμεις της δεν εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους, επειδή βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιούσαν τη δική τους συγκέντρωση μπροστά από τα δικαστήρια και οι δύο ομάδες δεν επρόκειτο να συναντηθούν.

Εντονες αντιδράσεις υπήρξαν και στην Πρέβεζα, όπου η Χρυσή Αυγή επρόκειτο να ανοίξει γραφεία το Σάββατο, αλλά τα εγκαίνια αναβλήθηκαν τελικά. Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο με πρωτοβουλία φορέων της πόλης, που κατέληξε στον χώρο που έχει μισθώσει η Χρυσή Αυγή προκειμένου να στεγάσει τα γραφεία της.

Συσσίτιο μίσους
Σε απαγόρευση της επικοινωνιακής φιέστας που προγραμμάτιζε η Χρυσή Αυγή για το περασμένο Σάββατο στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά προχώρησε η αστυνομία μετά την έκκληση του δημάρχου της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκου. Επρόκειτο για μία ακόμη εξευτελιστική διανομή τροφίμων «μόνο για Ελληνες».
Μετά την απαγόρευση, το συσσίτιο πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με τη συμμετοχή μερικών δεκάδων ανθρώπων.

Παρ' όλα αυτά, το επικοινωνιακό σόου του κόμματος απέτυχε, αφού στο σημείο εκτελούνται έργα για το μετρό, με αποτέλεσμα η δράση να μην πραγματοποιηθεί σε κοινή θέα...

Ο κ. Μιχαλολιάκος είχε απευθυνθεί με επιστολή του στον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «επειδή πληροφορούμαστε ότι διάφοροι σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κανείς δεν έχει ζητήσει άδεια κατάληψης χώρου, αλλά και να ζητούσε δεν θα ελάμβανε για τέτοια χρήση που βάζει σε μια διαδικασία ντροπής συνανθρώπους μας που υποφέρουν».

Αντιδρώντας στην απαγόρευση του συσσιτίου μίσους, η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε τον δήμαρχο Πειραιά «δήμαρχο των Ισλαμιστών».


Β. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ - Κ. ΡΟΒΒΑ
πηγή: εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: