Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αντιφασιστική διαδήλωση στη Θάσο ενάντια στα γραφεία της Συμμορίας που άνοιξαν χτες

Παρά την κινητοποίηση αντιφασιστικών ομάδων στην Θάσο, παρά τις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας που εξέδωσαν οι τοπικές κομματικές οργανώσεις και παρά το τσουχτερό κρύο (καθώς το θερμόμετρο στο «σμαραγδένιο νησί» άγγιξε το 0), πραγματοποιήθηκαν τελικά, το απόγευμα της Τετάρτης, τα εγκαίνια του...
γραφείου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Λιμένα της Θάσου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν περί τα 100 μέλη της Χ.Α. καθώς και 3 βουλευτές του κόμματος: ο βουλευτής Σερρών Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο βουλευτής Α” Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος και ο βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης Παύλος Ζησιμόπουλος (δεν παραβρέθηκε, τελικά, κάποιο πρωτοκλασάτο στέλεχος της Χ.Α., παρά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για παρουσία ακόμα και του Ηλία Κασιδιάρη). Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο KavalaPress ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Μάκης Κοσκερίδης, λίγη ώρα πριν τα εγκαίνια των γραφείων περί τα 200 μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων που έλαβαν μέρος σε αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λιμένα (αν και νεότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμα και για 600 διαδηλωτές) επεχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πλησιάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ωστόσο απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν τον χώρο (4 διμοιρίες των ΜΑΤ, 1 διμοιρία της ΟΠΚΕ).

Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση και προκλήθηκαν επεισόδια, με έναν νεαρό διαδηλωτή να τραυματίζεται στο κεφάλι και να μεταφέρεται στο κέντρο υγείας. Όπως δήλωσε ο κ. Κοσκερίδης, οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν και το βράδυ στον Λιμένα για τον φόβο επεισοδίων και επιθέσεων στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, oι αστυνομικές δυνάμεις -οι οποίες είχαν δημιουργήσει φραγμό στην πλατεία Ηρώων-  έκανε χρήση σπρέι πιπεριού για να απομακρύνει τους διαδηλωτές. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αστυνομία κάνει λόγο για επίθεση με πέτρες που δέχτηκαν οι δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Χριστιανική Επιτροπή Θάσου ενάντια στον νεοναζισμό προς Μητροπολίτη Προκόπιο: Υπερασπίζεστε το γράμμα του νόμου και όχι την ουσία

Λίγες ώρες νωρίτερα η «Χριστιανική Επιτροπή Θάσου ενάντια στον νεοναζισμό» είχε στείλει ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιο, στην οποία εξέφραζε την θλίψη της για το γεγονός ότι η Μητρόπολη επέτρεψε την παρουσία ιερέα στην τελετή των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Θάσο.
Η επιστολή αναφέρει ως εξής:
Σεβασμιώτατε, Με μεγάλη λύπη  μας πληροφορηθήκαμε ότι προτίθεστε αύριο να επιτρέψετε την παρουσία ιερέα στα εγκαίνια του γραφείου της Χρυσής Αυγής στη Θάσο. Λύπη γιατί υπερασπίζεστε το γράμμα του νόμου και όχι την ουσία.
Αλήθεια, δε γνωρίζετε ότι πρόκειται για παγανιστές που όχι μόνο δεν ασπάζονται το πνεύμα και την ουσία της Χριστιανικής Πίστης, αλλά την χρησιμοποιούν για να παραπλανήσουν καλόπιστους Χριστιανούς και αγνούς πατριώτες  και να αποσπάσουν την ψήφο τους;

Λύπη και απογοήτευση γιατί  δίνετε το δικαίωμα να επιχαίρουν για τη δική σας στήριξη άνθρωποι που εμφορούνται από μίσος για το Πλησίον αν τυχαίνει να είναι σκουρόχρωμος, αλλογενής , αλλόθρησκος ή  να ασπάζεται διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις.

Παρακαλώ σκεφτείτε  ποιο μήνυμα δίνετε στους πιστούς όταν με την παρουσία σας θα νομιμοποιήσετε την ιδεολογία της μισαλλοδοξίας  και του ρατσισμού, της διάκρισης και της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από  άνθρωπο
Σας καλούμε να αναλογιστείτε αν αξίζει ο Λόγος του Θεού να ευλογήσει ανθρώπους που λόγω και έργω ακυρώνουν καθημερινά το μήνυμα της Αγάπης, της προσφοράς, της αλληλεγγύης , της αδελφοσύνης  που ήρθε να κομίσει στη γή ο Χριστός
Σας καλούμε επίσης, να μην επιτρέψετε την επιχειρούμενη πολιτική εκμετάλλευση της θρησκείας μας από ανθρώπους που ενστερνίζονται και προωθούν την επικράτηση του Ναζισμού.
Για το λόγο αυτό, ζητούμε να ανακαλέσετε την αποφασή σας  για παρουσία  ιερέα στην αυριανή επονείδιστη για την ορθόδοξη παράδοσή μας, τελετή εγκαινίων.

 Ως πιστοί που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ την πνευματική καθοδήγηση της Εκκλησίας, ζητούμε να σταθεί με τις αποφάσεις της στο ύψος των περιστάσεων και δείξει έμπρακτα πως υπερασπίζεται τις ηθικές αξίες που κράτησαν όρθιο το λαό μας σε όλες τις κρίσιμες συγκυρίες για την επιβιωσή του.  
Με τιμή, Χριστιανική Επιτροπή Θάσου ενάντια στον νεοναζισμό

Πηγή: KavalaPress.gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Μέλλον ανήκει σ' αυτούς που το δημιουργούν και όχι σ’ εκείνους που το περιμένουν
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Επειδή η παγκόσμια οικονομική κρίση που πηγάζει από την ακραία οικονομική και κοινωνική ανισότητα έχει πλήξει καίρια την εργαζόμενη κοινωνία-ανθρωπότητα, αυτή απαντάει με τις τοπικές κοινωνικές πρωτοβουλίες άμυνας και αλληλεγγύης που εξελίσσονται σε νέα κοινωνικά κινήματα τα οποία διεκδικούν ένα καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο της καθολικής ευημερίας, της κοινωνικής ισότητας, της άμεσης δημοκρατίας, της ισότιμης συνεργασίας ανθρώπων, λαών και εθνών και της παγκόσμιας ειρήνης.
Στην Ελλάδα υπάρχει ήδη ένας τεράστιος Γαλαξίας από τέτοια αυτόνομα κοινωνικά κινήματα. Επειδή η κρίση βαθαίνει και οι αντοχές της εργαζόμενης κοινωνίας εξαντλούνται με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Ελληνισμό, εμείς ως Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό κάνουμε έκκληση προς όλα τα αυτόνομα κοινωνικά κινήματα να προχωρήσουν σε διαδικασίες ενότητας και συντονισμού της δράσης τους, ξεκινώντας άμεσα με τη συγκρότησή Ενώσεων σε επίπεδο Δήμου, Ομοσπονδιών σε επίπεδο περιφέρειας και Συνομοσπονδίας σε επίπεδο χώρας, συγκροτώντας το ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για την Άμεση Δημοκρατία, την Αταξική Κοινωνία και τον Ουμανισμό, με μεσοπρόθεσμο στόχο την σύγκληση ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, όπου με τη θέληση της αποφασιστικής πλειοψηφίας του αυτόνομα οργανωμένου Ελληνικού Λαού θα καταργηθούν οι θεσμοί που επιβάλλουν αντικοινωνικές και αντιαναπτυξιακές οικονομικές και κοινωνικές δομές και θα αντικατασταθούν με δημοψηφίσματα από άλλους θεσμούς που θα προστατεύουν το περιβάλλον, θα διευκολύνουν την ανάπτυξη κοινωνικά ελεγχόμενων οικονομικών δομών, θα ανασυγκροτούν την Ελληνική Κοινωνία στη βάση της ισοκτησίας, της ισότητας, της ισονομίας, ισοπολιτείας, της ελευθερίας, της αυτοδιεύθυνσης και της Άμεσης Δημοκρατίας και τέλος θα υπερασπιστούν την προσφορά του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ανθρωπότητα.
Η Πρωτοβουλία για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό, δημοσίευσε σήμερα ένα ψήφισμα. Το ψήφισμά μας απευθύνεται προς τα νέα αυτόνομα Κοινωνικά Κινήματα και τις Δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού, με το αίτημα να προχωρήσουν στην ενοποίηση της στρατηγικής τους με τη συγκρότηση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
Καλούμε όλους που ανήκουν στις δυνάμεις της Εργασίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού και συμμερίζονται τον αγώνα των νέων αυτόνομων κοινωνικών κινημάτων να ενισχύσουν με την ίδρυση νέων, ή με την προσχώρησή τους στα ήδη υφιστάμενα και με την υπογραφή τους στο:
http://www.avaaz.org/el/petition/Dynameis_tis_Erasias_tis_Epistimis_kai_toy_Politismoy_Koinonika_kinimata_Na_prohorisoyn_sti_sygkrotisi_toy_ELLINIKOY_ANT/?eBKRUdb
να ενισχύσουν τη διαδικασία άρθρωσης αυτών των κινημάτων σε κοινό μέτωπο, ικανό να ανακόψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να φέρει τη μεγάλη κοινωνική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα μας. Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τους λόγους που υπαγόρεψαν αυτή την κίνησή μας, μπορείτε να βρείτε στη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας στο: http://www.infonewhumanism.blogspot.gr/2013/12/v-behaviorurldefaultvmlo.html,
Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό
Κώστας Λάμπος, Πέτρος Βλάσσης Δημήτρης Παληός