Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ κεντρ. Μακεδονίας: Αντικοινωνικός ο προϋπολογισμός του 2014 της Περιφέρειας

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιβεβαιώνει την παράταξη μας για το όνομα που επέλεξε. Oι περιφέρειες, μετά τα...
Μνημόνια και τον Καλλικράτη, αποτελούν παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο δεν διστάζει να τις εγκαλεί για «μη ρεαλιστικά» έσοδα. Το μόνο που ενδιαφέρει τους τοποτηρητές του υπουργείου και το απαιτούν με κάθετο τρόπο είναι η κατάρτιση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, πράγμα στο οποίο με προθυμία συμμορφώνεται η διοίκηση Τζιτζικώστα.
Οι επιταγές της τρόικας, ο ασφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης και η συνεργασία της ΠΚΜ αφήνουν την περιφέρεια χωρίς πόρους και οδηγούν σε διάλυση αναγκαίες για το κοινωνικό σύνολο υπηρεσίες. Αυτό όμως που δεν είναι κοινωνικά ρεαλιστικό είναι η συνέχιση για μια ακόμα χρονιά της λιτότητας και των περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες.

Η περιφερειακή κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» καταγγέλλει το σχέδιο  προϋπολογισμού που δεν έχει τίποτε το κοινωνικό. 

Πετσοκόβει άγρια τις δημόσιες επενδύσεις, στερώντας τη δυνατότητα να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν, με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, έργα που θα αφορούν στις κοινωνικές υποδομές, τους δημόσιους χώρους και το περιβάλλον.
Αδιαφορεί για την αύξηση της ανεργίας θα έχει ως άμεση  συνέπεια  την χειροτέρευση των υπηρεσιών. Από τη δική μας τη πλευρά αρνούμαστε την εκ νέου περικοπή  των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων κατά 7% και απαιτούμε τη γενναία αύξησή τους. 

Ζητάμε προσλήψεις εργαζομένων, ιδιαίτερα για ευαίσθητους  τομείς που σχετίζονται με την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, το περιβάλλον. Απέναντι στη θεσμοθετημένη μιζέρια των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο που καταργούν τα κοινωνικά δικαιώματα στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους, διεκδικούμε τη διαγραφή του χρέους και να πληρώσουν την κρίση οι τραπεζίτες και οι καπιταλιστές.


Απευθύνουμε αυτήν την πρόταση στον κόσμο των κινημάτων αντίστασης, για να τη διεκδικήσουμε μαζί ενάντια στην κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. που υλοποιεί η Περιφέρεια. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και δηλώνουμε πως θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την ανατροπή του και στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ για τη συνολική ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: