Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής σε ναζιστική ενέδρα συγκλόνισε εκατομμύρια ανθρώπους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σ' ολόκληρο τον... κόσμο.

Πριν 8 μήνες ήταν ο Πακιστανός εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν που έχανε τη ζωή του, μαχαιρωμένος από Χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα. Τώρα η καμπάνα χτυπάει για όλους: τα παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου των νεοναζί, με τις μαύρες μπλούζες και τις παραλλαγμένες σβάστικες, προχωράνε πλέον σε δολοφονικά χτυπήματα ενάντια σε αριστερούς, αναρχικούς, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, ομοφυλόφιλους και αντιφασίστες. Την ίδια στιγμή, η οικονομική καταστροφή που αποτελεί το υπόβαθρο της ανάδυσης του φασισμού γίνεται όλο και βαθύτερη. Όσοι πίστευαν σε μια γρήγορη επιστροφή στην ομαλότητα που αντικειμενικά θα ξεφούσκωνε τη Χρυσή Αυγή διαψεύδονται. Οι σημαντικότερες προκλήσεις δεν είναι πίσω μας. Είναι μπροστά μας.

Οι ευθύνες της δεξιάς κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, που συγκυβερνά με τη σκιά του σοσιαλδημοκρατικού ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες. Χωρίς την πολιτική κάλυψη του Σαμαρά και του Δένδια, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν θα κλιμάκωναν τα ρατσιστικά εγκλήματα και τις φασιστικές επιθέσεις στο Πέραμα και το Κερατσίνι. Μόνο κάτω από το συντριπτικό βάρος των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων και της μεγαλειώδους Πανεργατικής αντιφασιστικής κινητοποίησης που βάδισε στα κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα εξαναγκάστηκε η κυβέρνηση να ανοίξει την ποινική έρευνα για την εγκληματική συμμορία των νεοναζί που φόρεσε τη προβιά πολιτικού κόμματος.

Ξέρουμε πως οι ιστορικές αναλογίες μπορούν συχνά να είναι αποπροσανατολιστικές. Αλλά, η κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία μπορεί να συγκριθεί μονάχα με αυτή της δεκαετίας του 30. Η Χρυσή Αυγή έχει για πρότυπό της το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα του Χίτλερ. Απέναντι σε αυτήν την απειλή, η κυβέρνηση Σαμαρά σκληραίνει την ακροδεξιά ατζέντα της, κυβερνώντας πλέον με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.  Μοιάζει να ταλαντώνεται ανάμεσα στις πολιτικές του Ντόλφους στην Αυστρία του Μεσοπολέμου και του Μπρύνιγκ στη Γερμανία της Βαϊμάρης. Ιστορικά, οι πολιτικές αυτές δεν έβαλαν φραγμό στον φασισμό, αλλά του έστρωσαν τον δρόμο.

Ο ρατσισμός έχει γίνει στην Ελλάδα επίσημη κρατική πολιτική: χιλιάδες μετανάστες κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι και για 18 μήνες μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν νόμιμα χαρτιά. Η πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, αν κάποιος είναι σκουρόχρωμος, είναι επικίνδυνη, είτε εξαιτίας των επιχειρήσεων σκούπα της ΕΛΑΣ με το οργουελιανής έμπνευσης όνομα  "Ξένιος Δίας" είτε εξαιτίας των φασιστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει την πιστή εφαρμογή των Μνημονίων λιτότητας που επιβάλλει η Τρόικα και καταστέλλει με αγριότητα κάθε κινητοποίηση των εργατικών συνδικάτων και της νεολαίας, της μοναδικής δηλαδή δύναμης που μπορεί να προσφέρει μια συλλογική εναλλακτική λύση στην άβυσσο της κρίσης. Η κυβέρνηση πριονίζει έτσι τα θεμέλια των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες, με την ανατροπή της Χούντας των συνταγματαρχών και τους αγώνες της Μεταπολίτευσης.

Οι τεράστιες αντιφασιστικές διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν έπεσαν από τον ουρανό: έχουν πίσω τους μια επίμονη και πολύχρονη αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση, στις γειτονιές, στους χώρους, σε μεγάλες κινητοποιήσεις όπως αυτή της 19 Γενάρη. Είναι αυτό το κίνημα που ελέγχει τους δρόμους, όχι τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η πιο ελπιδοφόρα εξέλιξη των τελευταίων μηνών είναι η ανάδυση ενός μαχητικού αντιρατσισμού με υποκείμενο τους ίδιους τους μετανάστες, από τους εργάτες γης της Μανωλάδας και την εξέγερση των κρατούμενων της Αμυγδαλέζας μέχρι τα παιδιά δεύτερης γενιάς που διεκδικούν την ιθαγένεια.

Για να νικήσει το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα!

• Συνεχίζουμε την αντιφασιστική δράση με αιχμή τη πλήρη διάλυση των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί με άμεσο κλείσιμο των Γραφείων-ορμητηρίων τους. Απαιτούμε άμεση διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης. Αποκάλυψη των κυκλωμάτων που τους χρηματοδοτούν και τιμωρία των ενόχων.

• Να δικαστούν όλοι οι ρατσιστές της Χρυσής Αυγής για τις επιθέσεις και τα πογκρόμ στις γειτονιές. Έξω οι φασίστες από τη Βουλή, τα δημοτικά συμβούλια, τα συνδικάτα. Δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν.

• Να σταματήσουν οι φιλοναζιστικές διώξεις σε βάρος του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου και των άλλων αντιφασιστών.

• Απαιτούμε να μπει τέλος στη συνεργασία ΕΛΑΣ-Χρυσής Αυγής. Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί και κρατικοί λειτουργοί για ρατσιστικά εγκλήματα, βασανισμούς μεταναστών και κάλυψη των εγκλημάτων των νεοναζί, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

• Απαιτούμε να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα. Να διαλυθεί η FRONTEX που σπέρνει το θάνατο στα σύνορα σε πρόσφυγες, γυναίκες και μικρά παιδιά. Το έγκλημα στη Λαμπεντούζα με τις εκατοντάδες νεκρούς προειδοποιεί ότι πρέπει να βιαστούμε να τελειώνουμε με τις ρατσιστικές δολοφονικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο.

• Διεκδικούμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Νομιμοποίηση και άσυλο για τους πρόσφυγες και όχι νέους περιορισμούς. Άδειες εργασίας και παραμονής για όλους τους μετανάστες.

Προχωράμε σε βήματα διεθνούς συντονισμού με πρώτο κάλεσμα την πανευρωπαϊκή και διεθνή μέρας δράσης κατά του φασισμού στις 22 Μάρτη 2014.

Προχωράμε χωρίς αυταπάτες ότι ο φασισμός θα νικηθεί  μέσα από τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς. Μόνο η μαζική δράση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, η δράση του εργατικού και φοιτητικού κινήματος μπορεί να τσακίσει τους φασίστες. Για αυτό η ΚΕΕΡΦΑ πρωτοστατεί σε κάθε γειτονιά, εργασιακό χώρο, σχολή και σχολείο για να χτιστεί η ενότητα στη δράση για να διώξουμε τους φασίστες. Διεκδικούμε να παραιτηθεί η κυβέρνηση που επί τόσους μήνες κάλυπτε τη δράση των νεοναζί και στελέχη της συνεχίζουν αυτή την κάλυψη.

Στο ξεδίπλωμα των αγώνων, οι τοπικές ΚΕΕΡΦΑ μπαίνουν μπροστά για να ενωθεί το κίνημα. Καλούμε σε κοινή δράση τα συνδικάτα, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τις οργανώσεις της αριστεράς, τις δημοτικές κινήσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες αντίστασης και  τα τοπικά κινήματα.

Δυναμώνουμε τις τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών που έχουν αναθαρρήσει με τις νίκες του κινήματος κατά των φασιστών.

Παντού, σε όλους τους χώρους, συνδέουμε την αντιφασιστική δράση με τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια, τη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανεργία. Χτίζουμε ένα κίνημα ελπίδας ενάντια στην απόγνωση που τρέφει το φασισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: