Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Ιστορικές στιγμές για όλους / Η συμμορία στην τρύπα της / Νέα καθήκοντα εν όψει της νέας κατάστασης

Ζούμε σημαντικές ιστορικές στιγμές. Για πρώτη φορά μετά την χούντα του Παπαδόπουλου συλλαμβάνονται εν ενεργεία πολιτικοί και μάλιστα και ο αρχηγός του κόμματος, του κόμματος συμμορία με την επωνυμία Χρυσή Αυγή. Το σύστημα μετά από την πολυετή επώαση του αβγού του φιδιού και αφού αυτό έσπασε το κέλυφος και άρχισε να...
δαγκώνει και λίγο αργότερα άρχισε να διαφοροποιείται, να βιάζεται να απογαλακτιστεί και να αναλάβει τα ηνία θέλοντας να επαναλάβουν τα όσα έγιναν από τους ομογάλακτους φασίστες στην Ιταλία στις αρχές του αιώνα και στην Γερμανία του Χίτλερ, εισπράττει τώρα τα επίχειρα της βιασύνης του.

Η Χρυσή Αυγή ήταν ανέκαθεν εγκληματική συμμορία και ανέκαθεν μαχαίρωνε και σκότωνε. Όμως, εξυπηρετούσε το σύστημα για να δομήσει την θεωρία των δυο άκρων, να φοβίζει το λαό και να περνάει τα μέτρα που τον εξαθλιώνουν.
Ήταν κοινό μυστικό οι στενές σχέσεις μεταξύ της συμμορίας και της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί κυρίως αυτοί που υπηρετούν στα αστικά κέντρα είχαν σχέσεις συνεργατών με τους συμμορίτες, δούλευαν μαζί, επικοινωνούσαν, μοιράζονταν τα πάντα.

Οι καταγγελίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων οργανώσεων για τους άδηλους οικονομικούς πόρους της Συμμορίας είχαν θέσει το θέμα προ ετών αλλά καμιά αρχή δεν αντέδρασε. Κοινό μυστικό είναι ότι την Συμμορία την χρηματοδοτούσαν εφοπλιστικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι για να παίζουν το παιχνίδι τους και να ενισχύουν τις θέσεις τους στην ενδοεπιχειρηματική κόντρα.
Όλοι γνώριζαν ότι τα περισσότερα στελέχη της Συμμορίας ήταν γνωστές φυσιογνωμίες της νύχτας. Πορτιέρηδες, εκβιαστές, νταβατζήδες, τοκογλύφοι. Ουδείς όμως ασχολήθηκε και ενοχλήθηκε.

Τα μέσα ενημέρωσης που υπηρετούν το σύστημα έδωσαν βήμα και χάιδεψαν την Συμμορία. Εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία και αγιοποιούσαν την εγκληματική οργάνωση. Έπνιγαν τους φόνους και τα μαχαιρώματα των μεταναστών. Έκαναν σαν να μην υπήρχαν.

Ωστόσο, το σύστημα αναγκάστηκε να κινηθεί. Οι ευρωπαϊκές πιέσεις ήταν μεγάλες. Οι εσωτερικές πιέσεις πολλαπλασιάζονταν. Το αντιφασιστικό κίνημα έπαιξε το ρόλο του σε όλη τη χώρα αλλά ας μην κάνουμε το λάθος να υπερεκτιμήσουμε την δυναμική του.

Προσωπικά θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που εξ αρχής υποστήριζα. Ότι πρωταρχικός πολιτικός στόχος θα έπρεπε να είναι η εξαφάνιση της Συμμορίας της Χ.Α. Χαίρομαι που ο στόχος αυτός ικανοποιείται. Στεναχωριέμαι που πρωταγωνιστεί το σύστημα στο τσάκισμα της Χ.Α. Θα ήθελα να πρωταγωνιστούσε η Αριστερά σύσσωμη. Δεν έγινε αυτό αλλά θα πρέπει να δούμε την ουσία που είναι ότι οι συμμορίτες μπαίνουν στις τρύπες τους και τα μαχαίρια εξαφανίζονται(;).

Ας δούμε το νέο ρόλο όλοι μας τώρα υπό το πρίσμα των εξελίξεων. Τόσο η Αριστερά όσο και το αντιφασιστικό κίνημα. Τίποτα δεν τελείωσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: