Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - Όχι σε νέα προσβολή της μνήμης των θυμάτων του ναζισμού στα Γιαννιτσά

Έξω οι γερμανοτσολιάδες της Χρυσής Αυγής
 

"ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών."
 
ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗ

  
Αυτό τον όρκο έδιναν οι γερμανοτσολιάδες ταγματασφαλίτες την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Φορώντας Γερμανική στολή με τη... σβάστικα, τσαρούχια και πλήρως εξοπλισμένοι από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις των ναζί, λειτουργούσαν ως αποσπάσματα θανάτου. Γι’ αυτό και  ο χαρακτηρισμός "ταγματασφαλίτης" είναι στη λαϊκή κουλτούρα ύβρις, συνώνυμη της προδοσίας και του δοσιλογισμού. Οι νεοναζί της χρυσής αυγής είναι οι πολιτικοί απόγονοι αυτών των ταγματασφαλιτών. Χαιρετούν φασιστικά, χρησιμοποιούν τα σύμβολα των ss και τη σβάστικα, είναι υμνητές του Άουσβιτς και του Νταχάου, αρνητές του ολοκαυτώματος, νοσταλγοί της χούντας και του Μεταξά και διοργανώνουν εκδηλώσεις «τιμής» στους πολιτικούς προγόνους τους, ταγματασφαλίτες.   

            Στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 συμπληρώνονται 69 χρόνια από τη δολοφονία 120 συμπολιτών μας (μαζί με τον τότε Δήμαρχο Θωμά Μαγκριώτη) από τους γερμανοτσολιάδες, ταγματασφαλίτες του Πούλιου και του Γερμανού λοχία των ss Σούμπερτ, ίσως του πιο περιβόητου αιμοσταγή δολοφόνου την περίοδο της κατοχής στη χώρα, γνωστού για τις άγριες δολοφονίες του στην Κρήτη και το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη. Πέρυσι στην εκδήλωση μνήμης στον Ομαδικό Τάφο, ο Δήμαρχος Γιαννιτσών με μια απαράδεκτη ηθικά, ιστορικά και πολιτικά ενέργεια, προσκάλεσε τους πολιτικούς απογόνους των ταγματασφαλιτών να καταθέσουν στεφάνι.  Την ιστορική μνήμη και την Τιμή της πόλης μας, υπερασπίστηκαν οι πολίτες και οι φορείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης, αντιδρώντας έντονα με αποδοκιμασίες και αποσύροντας τα στεφάνια τους, στο προσκλητήριο των φασιστών. Απέδειξαν έτσι για ακόμη μία φορά, ότι ο φασισμός δεν θα νικηθεί από τις εξουσίες που χαριεντίζονται μαζί του, αλλά από την μαζική αντίδραση των εργαζόμενων και της νεολαίας.

            Ο φασισμός δεν είναι μία «άλλη άποψη» στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Είναι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της Ιστορίας πίσω, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν τις ελευθερίες όλων μας. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής λειτουργούν σαν το λαγό στην επιβολή των μέτρων του Μνημονίου, της κλιμάκωσης της καταστολής και των επιστρατεύσεων απεργών, στοχοποιώντας φωνές αντίστασης της αριστεράς και αξιοποιώντας το δώρο των ρατσιστικών μέτρων των κυβερνήσεων, που τους ανοίγουν το δρόμο.

 

·         ΌΧΙ σε νέο βιασμό της ιστορικής μνήμης, καμιά πρόσκληση στους νεοναζί στις εκδηλώσεις μνήμης στις 14 Σεπτέμβρη στον Ομαδικό Τάφο στα Γιαννιτσά.

·         Καλούμε, συνδικάτα, φορείς, αντιφασιστικές κινήσεις, εργαζόμενους, νέους και νέες της πόλης, ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ να φράξουμε το δρόμο στους φασίστες. Στις 14 Σεπτέμβρη στον Ομαδικό Τάφο να δώσουμε μαζικό παρόν για να τιμήσουμε τη θυσία των συμπολιτών μας, πριν από 69 χρόνια, και να μεταφέρουμε το μήνυμα της αντίστασης και θυσίας τους, στους σημερινούς αγώνες του λαού μας, ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά του Κεφαλαίου και των τραπεζιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: