Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΕΕΡΦΑ: "Παραιτήσου, η κυβέρνηση σου συνεργάζεται και καλύπτει τους νεοναζί δολοφόνους"

Οι δηλώσεις Σαμαρά και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες Δένδια-Αθανασίου ενάντια στη Χρυσή Αυγή, μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της ναζιστικής συμμορίας, είναι προσχηματικές, και δεν....
αλλάζουν σε τίποτα τη συνενοχή της κυβέρνησης στα ναζιστικά εγκλήματα. Αν θέλει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συμβάλλει στον πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής, ένα μόνο πρέπει να κάνει: να παραιτηθεί.

Ο Σαμαράς κάλυψε επανειλημμένα τους τελευταίους 18 μήνες τη δράση της ναζιστικής συμμορίας. Θυμίζουμε κάποιες μόνο στιγμές αυτού του διαρκούς εγκλήματος: επέτρεψε την εκπροσώπηση του ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης από την Ζαρούλια, παρά την ευρωπαϊκή κατακραυγή. Νομιμοποίησε τις ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής με τα πογκρόμ του "Ξένιου Δία" και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Μπλόκαρε την ψήφιση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη που επιχειρούσε να βάλει κάποια - ανεπαρκή κατά τη γνώμη μας - εμπόδια στη δράση της συμμορίας. Διέσπειρε συστηματικά την "θεωρία των δύο άκρων", βαφτίζοντας έτσι τη Χρυσή Αυγή ως "άλλο ένα πολιτικό κόμμα", έστω και "ακραίο".

Αυτή η συστηματική κάλυψη ήταν απαραίτητη συνθήκη για τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. Ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Πέτρος Φύσσας (για να πούμε δύο μονάχα ονόματα), θα ήταν ζωντανοί αν το Μαξίμου «δεν προστάτευε» τη Χρυσή Αυγή. Ο Σαμαράς δεν είναι αθώος του αίματος.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν σκοπεύουν να βάλουν πραγματικά εμπόδια στη δράση της Χρυσής Αυγής. Αν η κυβέρνηση ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να εξαρθρώσει ΑΜΕΣΑ τη συμμορία, που έχει μασκαρευτεί με την προβιά του "νόμιμου πολιτικού κόμματος". Το άρθρο 187 και 187Α του ποινικού κώδικα καλύπτουν όλη τη δράση των ναζιστών της ΧΑ.

Η πρώτη και σημαντικότερη ενέργεια, που μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ώρες, είναι: το πάγωμα της χρηματοδότησης της συμμορίας από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και των κρατικών επιχορηγήσεων που ήδη βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς της (μέσα στο 2013 συνολικό ποσό 1.193.127,61 ευρώ), μέχρι ότου ολοκληρωθεί εισαγγελική έρευνα για τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου και την οργανωτική σχέση τους με την πολιτική "βιτρίνα" που ονομάζεται "Χρυσή Αυγή".
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκαλύπτει πέρα από κάθε πλέον αμφιβολία ότι τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού που δίνονται στη Χρυσή Αυγή διοχετεύονται σε επαγγελματίες μαχαιροβγάλτες και στις πολυδαίδαλες επιχειρήσεις της συμμορίας στον υπόκοσμο και τη "νύχτα".

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε την πρόθεσή μας ότι, αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στο πάγωμα της χρηματοδότησης της ναζιστικής συμμορίας, θα καταθέσουμε μήνυση στην Εισαγγελία κατά των Υπουργών (πρώην και νυν) Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Χρήστου Σταϊκούρα και Ιωάννη Μιχελάκη που υπέγραψαν τις υπουργικές αποφάσεις χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής (αριθμός 9739/2013, ΦΕΚ Β 581, δημοσίευση 13/03/2013 και αριθμός 35508/2013, ΦΕΚ Β 2209, δημοσίευση 06/09/2013), με την κατηγορία της συνέργειας σε εγκληματική/τρομοκρατική οργάνωση κατά τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 187Α ΠΚ: "όποιος παρέχει πληροφορίες ή υλικά μέσα ... με σκοπό να διευκολύνει ή να υποβοηθήσει την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.. είτε από εγκληματική οργάνωση είτε από μεμονωμένο τρομοκράτη, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών").

Ξέρουμε καλά ότι το τέλος της Χρυσής Αυγής μπορεί να το γράψει μόνον το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα. Γι’ αυτό καλούμε τα συνδικάτα , τα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς, τους συλλόγους, τη νεολαία, να απλώσουν το αντιφασιστικό κίνημα που είδαμε να ξεδιπλώνεται μαζικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Καλούμε τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τώρα με Γενική Απεργία στήριξης των απεργών εκπαιδευτικών και σύγκρουσης με τους νεοναζί:για να ξηλώσουμε τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και να ανατρέψουμε τη κυβέρνηση που τους άνοιξε το δρόμο παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού κατά των μεταναστών, της υστερίας κατά της αριστεράς και των συνδικάτων. Της κυβέρνησης που προχώρησε σε αυτές τις άθλιες φιλοναζιστικές επιλογές για να επιβάλει τις πολιτικές των Μνημονίων, των απολύσεων και της φτώχειας.

Σταθμός στην οικοδόμηση αυτού του κινήματος μπορεί να αποτελέσει η πανελλαδική και διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στην Αθήνα στις 5-6 Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: