Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Θα πάρει "απρόβλεπτα" ο εργολάβος πριν αρχίσει το έργο στο Πλατύ

Φ. Δημητριάδης
Μόλις πριν από λίγο το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας έκανε αποδεκτή την αίτηση του εργολάβου που ανέλαβε το έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στο Πλατύ για να απορροφήσει ένα ποσό από τα λεγόμενα "απρόβλεπτα" που όμως προβλέπονται και υπάρχουν στον προϋπολογισμό.
Οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τους...
 συμβούλους της μειοψηφίας κ. Ανεσίδη, Απατσίδη, Τασιόπουλο και Αλευρά αφορούσαν στην σπουδή του εργολάβου που χωρίς να αρχίσει το έργο, χωρίς να ρίξει ούτε μια τσαπιά, όπως είπαν χαρακτηριστικά, ζητάει να πάρει χρήματα.

 
Χρ. Αλευράς
Μάλιστα, ο Χρ. Αλευράς τόνισε ότι όταν ο ίδιος ο εργολάβος έκανε τη μελέτη και υποτίθεται ότι θα έπρεπε να γνωρίζει το ύψος του υδροφόρου ορίζοντα έρχεται τώρα να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση γιατί βρήκε τον υδροφόρο ορίζοντα αρκετά ψηλά.

Ο Τ. Τασιόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι "οι εφημερίδες έγραφαν πέντε μήνες ότι ο συγκεριμένος εργολάβος θα πάρει το έργο αυτό. Το πήρε και το μελέτησε. Και τελικά έρχεται και μας λέει ότι υπάρχει υψηλός υδροφόρος ορίζοντας. Τί να πω τώρα;"

Από την πλευρά της διοίκησης ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης είπε ότι το αίτημα του εργολάβου έχει εγκριθεί από την υπερκείμενη αρχή και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα νομιμότητας.

Γ. Τζίλας
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Γ. Τζίλας που εισηγήθηκε το θέμα είπε ότι το αίτημα είναι υπαρκτό και δίκαιο και ότι αντί να γίνεται κριτική άσκοπη θα έπρεπε να πούνε οι σύμβουλοι της μειοψηφίας δυο λόγια για το ότι η επιχείρηση βρίσκεται πολύ κοντά να πετύχει την χρηματοδότηση του ΦΠΑ του έργου που ανέρχεται στο τεράστιο ποσό του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ που σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να το πληρώσει η ΔΕΥΑ που όμως αδυνατεί τώρα να το πράξει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπόχαααααααα, που είναι οι αρμόδιοι μωρέ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας, εξακολουθείται να μήν καταλαβένεται την κρισιμότητα τις κατάστασης που βρίσκεται η Πατρίδα μας.