Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Κινητοποίησεις ετοιμάζουν τα καφέ του κέντρου- Κλείνουμε

Δυο μέρες πέρασαν από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας με την οποία "θα μπει τάξη στα πεζοδρόμια και στους κοινόχρηστους χώρους", σύμφωνα με τον ισχυρισμό της διοίκησης και ειδικότερα του αρμόδιου αντιδημάρχου Σάκη Κούγκα.
Δύο μέρες που βρίσκει τους...
 ιδιοκτήτες των καταστημάτων σε αναβρασμό και σε συνεχείς συζητήσεις μεταξύ τους για να αποφασίσουν από κοινού τον τρόπο αντίδρασής τους απέναντι στην απόφαση αυτή που κατά την άποψή τους θα τους οδηγήσει σε δραματική μείωση του εισοδήματος και συνακόλουθα σε αδυναμία λειτουργίας των επιχειρήσεων με όλα τα επακόλουθα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε ως ΧΡΟΝΙΚΑ μάθαμε ότι ήδη έχει σχηματιστεί ο στενός πηρύνας των ιδιοκτητών οι οποίοι συμφώνησαν να προχωρήσουν αφενός σε νομικές ενέργειες ανακοπής της απόφασης είτε με ενστάσεις είτε με άλλα ένδικα μέσα και αφετέρου να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποίησεις.
Οι κινητοποίησεις αυτές, λένε οι πληροφορίες μας, θα εστιάζονται σε μαζικές συγκεντρώσεις στο δημαρχείο όπου και θα διαμαρτύρονται στην διοίκηση για το άδικο, κατ΄ αυτούς, της απόφασης αλλά θα φτάνει και ως το κλείσιμο των καταστημάτων του κέντρου με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι και απλήρωτοι οι προμηθευτές και όλοι μαζί να στραφούν εναντίον της διοίκησης και να αποτελέσουν όλοι μαζί ένα μέσο πίεσης.

Είναι φανερό ότι μια τέτοια απόφαση για κινητοποίηση είναι πολύ δύσκολη οργανωτικά και θεωρώ ότι θα υπάρχουν διαρροές με αποτέλεσμα κάποια καφέ να δουλέψουν και να αποδυναμώσουν το "μέτωπο". Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και τα αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ των καταστημαρχών των καφέ του κέντρου που δημιουργεί κι άλλα προβλήματα συνενόησης.

Όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα γεγονός είναι ότι μετά την ψήφιση του νέου κανονισμού λειτουργίας θα ανατραπεί άρδην το σκηνικό που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια. Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να προσφύγει στην αστυνομία και να παραπονεθεί είτε επώνυμα είτε ανώνυμα και να απαιτήσει να εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός. Αυτό θα σημάνει και την αρχή του τέλους αυτής της κατάστασης και την έναρξη μιας καινούργιας που κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι....











Δεν υπάρχουν σχόλια: