Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Δυναμική αντίδραση αντιφασιστών στους Συμμορίτες- Απών ο ΣΥΡΙΖΑ- Γιατί;

Σήμερα το μεσημέρι ο γνωσ
φωτ. αρχείου
τός περιφερόμενος φασιστικός θίασος των συμμοριτών της Χρυσής Αυγής, αυτός που ήρθε και προ δυο εβδομάδων στη Νάουσα, έκανε στα κρυφά και πάντα με την προστασία της Αστυνομίας μια εκδήλωση στα Γιαννιτσά με θέμα που μόνο νοσηροί εγκέφαλοι μπορούν να σκεφτούν.

Οι φασίστες της Συμμορίας, καμιά...
50αριά στρατευμένοι και προφανώς αμειβόμενοι γιατί το μεροκάματο σήμερα είναι δυσεύρετο, εμφανίστηκαν στην πόλη των Γιαννιτσών γύρω στις 9 το πρωί και αφού μοίρασαν εφημερίδες που είχαν απούλητες και φωνάζοντας τα εμετικά τους συνθήματα πήγαν προς το χώρο του Δημαρχείου όπου στον αύλειο χώρο πραγματοποίησαν την εκδήλωσή τους.

Οι αντιφασίστες των Γιαννιτσών πληροφορήθηκαν μόλις χτες αργά το βράδυ την εκδήλωση αυτή. Έγινε μια πρώτη συνεννόηση μεταξύ πολιτικών οργανώσεων και δόθηκε η διαβεβαίωση, η δέσμευση, ότι τόσο ορισμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών όσο και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κάνουν από κοινού και με κάλεσμα στο ΚΚΕ μια αντισυγκέντρωση στον χώρο του Δημαρχείου Γιαννιτσών.

Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου εμφανίστηκαν μόνο μέλη και οπαδοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δυο από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι δυο από το ΚΚΕ. Η αντιφασιστική συγκέντρωση ήταν μικρή αλλά το μήνυμα πέρασε. Οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι παντού. Βρέθηκαν και ορισμένοι θαμώνες παρακείμενων καφετεριών που ψέλλισαν κριτική εις βάρος των αντιφασιστών του στυλ "τι φωνάζετε τώρα και μας χαλάτε τον καφέ μας". Άνθρωποι χαμηλής νοημοσύνης που προτιμούν τον καφέ και πολύ εύκολα θα ψήφιζαν τους Συμμορίτες.

Οι αντιφασίστες φώναξαν συνθήματα και διάβασαν κείμενο ενάντια στην παρουσία της Συμμορίας στα Γιαννιτσά και αμέσως μετά έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Το κείμενο που εκφωνήθηκε είναι:
Η παρουσία των φασιστών της Χρυσής Αυγής στα Γιαννιτσά είναι μια πρόκληση για τον Δημοκρατικό λαό της πόλης μας. Είναι νεοναζί, πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, του Πούλου και τους Σούμπερτ που δολοφόνησαν 114 συμπολίτες μας στον Ομαδικό τάφο στις 14 Σεπτεμβρίου 1944.
Είναι ανεπιθύμητοι. Καλούμε όλο το Δημοκρατικό Λαό της πόλης μας να τους απομονώσουν και να μην τους φοβηθούν. Έρχονται για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, θέλοντας να διασπάσουν την ενότητα των εργαζομένων που παλεύουν μαζί Έλληνες και μετανάστες, ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων.
Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και τα τσιράκια των καπιταλιστών για την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Δεν θα τους αφήσουμε. Ενωμένοι δίνουμε την απάντηση που τους αξίζει για να τους στείλουμε στον φυσικό τους χώρο, τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Η ΕΡΓΑΤΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη,
του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη

Ευρώπη του πολέμου και του ρατσισμού
αυτό είναι το πρόσωπο του καπιταλισμού

Έλληνες και ξένοι- εργάτες ενωμένοι

Εργάτες ενωμένοι- ποτέ νικημένοι

Κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
αυτής της συμμορίας, της ναζιστικής














Δεν υπάρχουν σχόλια: