Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Έστειλε στη δικαιοσύνη ο Δήμος την υπόθεση ΦΠΑ; Ερώτηση Απατσίδη

Ο δήμος Αλεξάνδρειας με την νέα του μορφή ανέλαβε πέρυσι να πληρώσει ένα ποσό ύψους 80 χιλιάδων ευρώ που όφειλε η Κοινοπραξία που είχε συσταθεί από την δημοτική επιχείρηση αξιοποίησης φυσικών πόρων της Μελίκης με ιδιώτες. Η μη απόδοση του ΦΠΑ εκ μέρους της Κοινοπραξίας οδήγησε την ΔΟΥ Βέροιας να...
 επιβάλλει πρόστιμο στην κοινοπραξία.
Ο νέος δήμος ως καθολικός διάδοχος των πρώην δήμων βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα. Ή πληρώνει την οφειλή ή αδυνατεί να πάρει ενημερότητα από τις ΔΟΥ της Ημαθίας.
Να σημειώσουμε ότι...
 στην Κοινοπραξία αυτή ο τότε δήμος Μελίκης συμμετείχε με ελάχιστο ποσοστό. Όμως, ενώ οι ιδιώτες δεν πλήρωναν κλήθηκε ο δήμος Αλεξάνδρειας να πληρώσει και το δικό τους μερίδιο-οφειλή.

Το θέμα αυτό είχε τεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας πέρσι και η απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία ήταν να καταβάλλει ο δήμος το ποσό συνολικά και να προσφύγει δικαστικά εναντίον των ιδιωτών της Κοινοπραξίας για να εισπράξει το ποσό που οφείλουν και πληρώθηκε από το δημοτικό ταμείο.

Για το θέμα αυτό ρώτησε προχτές την διοίκηση του δήμου ο Γ. Απατσίδης (φωτ. δεξιά) αλλά η απουσία του δημάρχου δεν έδωσε την δυνατότητα ξεκάθαρης απάντησης. Ο κ. Απατσίδης ρώτησε αν ο δήμος έκανε εκείνες τις δικαστικές ενέργειες εναντίον των ιδιωτών μελών της Κοινοπραξίας. Εκ μέρους της διοίκησης ανέλαβε να απαντήσει ο Αρ. Ματσούκας (θήτευσε πρόεδρος της εν λόγω δημοτικής επιχείρησης) που είπε ότι έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες από την διοίκηση του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: