Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Σχέδιο ψηφίσματος από το ΔΙΚΤΥΟ στο δημοτικό συμβούλιο- Θα γίνει ειδική συνεδρίαση

Το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Απριλίου 2013, σχέδιο ψηφίσματος, σχετικά με την επένδυση «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, ζητώντας να πάρει θέση σε ...
επόμενη συνεδρίαση γι’αυτό το μείζονος σημασίας περιβαλλοντικό θέμα,  που αφορά όχι μόνο τους κατοίκους της Χαλκιδικής αλλά όλους μας.
Πιο συγκεκριμένα, το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον συνεχίζοντας τις δράσεις του για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας για το θέμα των εκμεταλλεύσεων χρυσού στη Χαλκιδική και μελλοντικά και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης, βρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Απριλίου και ζήτησε από τον Πρόεδρο να συζητηθεί το θέμα  στην επόμενη συνεδρίαση,  ώστε να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι στην  «επένδυση» που επιχειρείται στη Χαλκιδική, αφού πρώτα ενημερωθεί από ειδικούς επιστήμονες για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος που δημιουργεί η εξόρυξη. Θυμίζουμε ότι η «επένδυση» επιχειρείται από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που αποτελείται κατά  95% από την καναδική εταιρεία Eldorado Gold και κατά 5% από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα. Η μεταβίβαση των μεταλλείων δε στην εταιρεία , έγινε το 2003 έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ουδέποτε εισέπραξε το ελληνικό δημόσιο.

Το αίτημα του Δικτύου για συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ., ως θέμα ημερήσιας διάταξης, το κατέθεσε επίσημα ο Δημοτικός Σύμβουλός κ. Σίσκος και έγινε αποδεκτό από τον κ. Δήμαρχο και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπλέον ο κ. Δήμαρχος πρότεινε και θα προγραμματιστεί να γίνει σύντομα, ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου μας από ειδικούς, η οποία  θα συνδιοργανωθεί από το Δήμο και το Δίκτυο Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: