Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

VIDEO / Ο Κατίδης αρνείται, είναι συμμορίτης και ...

Τον είδα κι εγώ τον Κατίδη, τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ να χαιρετά ναζιστικά μόλις πέτυχε το δεύτερο γκολ χτες εναντίον της Βέροιας. Ο χαιρετισμός σαφής και ξεκάθαρος όπως και ο ίδιος ο...
ποδοσφαιριστής που αργότερα εξηγούσε το "γιατί" της κίνησής του. Είπε ξεκάθαρα ότι έκανε τον χαιρετισμό της συμμορίας της Χρυσής Αυγής για να ξεσηκώσει τον κόσμο της ομάδας.
Το πράγμα είναι απλό. Ο ποδοσφαιριστής διάκειται φιλικά, αν δεν είναι πιστός οπαδός, στην ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Αδιαφορώ αν το έκανε από μόδα ή από συνειδητή επιλογή. Το αποτέλεσμα είναι ότι πιστώνεται στο ναζιστικό στρατόπεδο των συμμοριτών της χώρας και ως δημόσιο πρόσωπο θα υποστεί και τις κριτικές αλλά και τις όποιες επιπτώσεις.

Θεωρώ ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αντιλήφθηκε ότι οι επιπτώσεις που τον περιμένουν θα είναι αρνητικές και βγήκε να μαζέψει το γεγονός. Ωστόσο, έπεσε και σε άλλο ατόπημα. Μη θέλοντας να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος αφού το πιστεύει βαθύτατα βγήκε και είπε ότι χαιρέτησε τον συμπαίκτη του και άλλες τέτοιες κουταμάρες που  δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά. Στο τέλος, αναγκάστηκε να βγει στην συνέντευξη τύπου και ψελλίσει δυο λόγια. Όμως, ούτε και όταν ένας οπαδός τον προτρέπει να καταδικάσει τους ναζί και τους φασίστες και πάλι το αποφεύγει.
Είναι προφανές ότι ο Κατίδης γουστάρει τους συμμορίτες και ως ενήλικος αναλαμβάνει και τις ευθύνες της επιλογής του.
Το σωματείο θα πρέπει να αντιδράσει με έναν τρόπο: Να του κάνει διακοπή συμβολαίου. Η ΕΠΟ και η Λίγκα να εφαρμόσει το δίκαιο που ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.google.gr/imgres?q=stalin+salute&hl=el&sa=X&biw=1280&bih=828&tbm=isch&tbnid=Bvl6uTFEtfr5_M:&imgrefurl=http://rexcurry.net/ussr-socialist-swastika-cccp-sssr.html&docid=fUsxdYw_2EAZQM&imgurl=http://rexcurry.net/ussr-stalin-nazi-salute.jpg&w=439&h=642&ei=7_9FUayfLMPwOsuQgZgF&zoom=1&ved=0CE0QhBwwAA&ved=1t:3588,r:0,s:0,i:77&iact=rc&dur=308&page=1&tbnh=197&tbnw=135&start=0&ndsp=24&tx=63&ty=102