Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΗΜΑΘΙΑ- part time η Ορθοπεδική Κλινική στο Νοσοκομείο Βέροιας

Το σχέδιο της Μνημονιακής Κυβέρνησης για ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας στην Ημαθία μπήκε μπροστά και δεν σταματάει. Μετά το κλείσιμο κλινικών στο νοσοκομείο της Νάουσας έρχεται και η σειρά της...
Βέροιας όπου η Ορθοπεδική κλινική κλείνει ορισμένες φορές το μήνα εξ αιτίας της έλλειψης γιατρών.
Η κυβερνητική αναλγησία και η πολιτική που υλοποιεί στον τομέα της υγείας θα οδηγήσουν τα πράγματα στο κλείσιμο και των δυο νοσοκομειακών μονάδων και για να βρίσκουμε υπηρεσίες υγείας θα πρέπει να προσφεύγουμε στην Θεσσαλονίκη, όπως τις περασμένες δεκαετίες!

Όταν σε μια κλινική, την ορθοπεδική της Βέροιας, δούλευαν πέρσι περί τους 10 γιατρούς και τώρα απέμειναν μόλις τέσσερις (δυο ειδικοί και δυο ειδικευόμενοι) γίνονται κάθε χρόνο γύρω στις 900 επεμβάσεις και πολλές εξ αυτών είναι έκτακτες σημαίνει ότι είναι αδήριτη αναγκαιότητα να παραμείνει ανοιχτή η κλινική και όχι να δουλεύει εκ περιτροπής.

Η Ορθοπεδική κλινική της Βέροιας ήταν κλειστή στις γιορτές της Αποκριάς και όσοι είχαν πρόβλημα πήγαιναν στο νοσοκομείο της Νάουσας. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και άμεσα θα πρέπει να πάρουν θέση τόσο οι κυβερνητικοί βουλευτές που κάνουν ότι δεν βλέπουν αλλά και οι δήμαρχοι με τα δημοτικά τους συμβούλια, οι φορείς και τα σωματεία. Αν δεν διεκδικηθεί το αυτονόητο η κυβέρνηση Σαμαρά δεν πρόκειται να ανταποκριθεί.

1 σχόλιο:

REDLINE είπε...

Και να σκεφτεί κανείς ότι το Νοσοκομείο Βέροιας είναι δίπλα στην Εγνατία οδό. Γιατί το λέω, αντί να ενισχυθεί με ΜΕΘ και μια σωστή ορθοπεδική κλινική και όχι μόνο, λόγω του ότι είναι δίπλα σε κεντρική οδική αρτηρία που αυτό σημαίνει ότι έχει εύκολη πρόσβαση κάποιος απο το μεγαλύτερο γεωγραφικό μέρος του νομού, αλλά και σε περίπτωση ατυχημάτων από το Κλειδί μέχρι και τα δυτικά σύνορα του νομού μπορούν να σωθούν ζωές. Θα έπρεπε μάλιστα η Εγνατία οδός να συνδέεται κατ΄ευθείαν με το Νοσοκομείο και να μην μπαίνει καθόλου μέσα στην πόλη.