Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΒΕΡΟΙΑ - Μια βραδιά αφιερωμένη στον Καβάφη και στη σύγχρονη κρίση αξιών

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η ομάδα του Ποιητικού Πυρήνα, ως είθισται τούτη την ημερομηνία, προσκαλεί όλους τους φίλους της ποίησης σε μια νέα συνάντηση, ώρα 9μ.μ. στη μουσική σκηνή «Ονειρογραφία» στη Βέροια.
Το πρώτο μέρος της βραδιάς είναι ...
αφιερωμένο στην ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, με αφορμή την ανακήρυξη από το Υπουργείο Παιδείας, θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του έτους 2013 σε έτος Καβάφη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση και 80 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή. (29 Aπριλίου 1863 - 29 Aπριλίου 1933)



Το δεύτερο μέρος κινείται γύρω από το θεματικό άξονα « Κρίση αξιών». Θα απαγγελθούν ποιήματα των μελών του Ποιητικού Πυρήνα, καθώς και θα προβληθούν σχετικά με το θέμα videos.


Όπως και να το δεις
ανδρώθηκαν οι άναρθρες φωνές μου
Με παρακάλια δεν μπορείς κοφίνια να γεμίσεις
Φίλε μου!
χειρότερος χαφιές στη ζωή μας
είναι ο εαυτός μας.
Στρυφνός
ευάλωτος
δραπέτης απ’ το πρόβλημα.

Προβλέψιμο;
Τα χέρια μου ικεσία στη φρίκη της φυγής.
Διέξοδο δεν έχει η σελίδα μου.

Ελπίδα | ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
 
Εκ μέρους του Ποιητικού Πυρήνα θα απαγγείλουν ποιήματα οι Κατερίνα Γρηγοριάδου, Κατερίνα Βάχλα, Κατερίνα Ζιαμπούλα, Κατερίνα Σιαμπάνη, Ολυμπία Μπέτσα, Αντώνης Μομπαϊτζής, Δήμητρα Σμυρνή, Σούλης Λιάκος, Δημήτρης Παπαστεργίου, Βασίλης Δασκαλάκης και Γιώργος Λιόλιος.
Στο τρίτο μέρος, όπως και πέρυσι, ο Ποιητικός Πυρήνας προσκαλεί «Ελάτε μ’ ένα ποίημα», δίνοντας τη σκυτάλη σε όσους θα βρίσκονται τη βραδιά εκείνη στην Ονειρογραφία, να διαβάσουν ένα ποίημα που θα φέρουν μαζί τους, γύρω από τον ίδιο θεματικό άξονα.




Στο τελευταίο μέρος της βραδιάς, ένα μουσικό σύνολο υπό το Σούλη Λιάκο, θα παρουσιάσει μελοποιημένη ποίηση. Θα συμμετέχουν οι Έλενα Χασιώτου, Χρήστος Νεοφώτιστος, Κώστας Ρίζος και Δάνης Κιριμκιρίδης.



Τη σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς την έχει αναλάβει ο Γιάννης Σαββαϊδης, ενώ το συντονισμό ο Γιώργος Λιόλιος.


Στιγμές από την περυσινή συνάντηση-κάλεσμα του Ποιητικού Πυρήνα στο [McOza] μπορείτε να δείτε εδώ
επιμέλεια_τάσος_θώμογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: