Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Γερμανία- Αντιδράσεις προκαλεί ο νόμος που απαγορεύει τη διασκέδαση την Μεγάλη Εβδομάδα

Αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία ένας νόμος που προβλέπει την απαγόρευση της νυχτερινής διασκέδασης, του χορού αλλά και άλλων πολύβουων εκδηλώσεων, από τη Μ. Πέμπτη έως και το Μ. Σάββατο.
Ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων, νέοι άλλα και το κόμμα των Πειρατών κάνουν λόγο για ένα...
αναχρονιστικό νομικό πλαίσιο, που πρέπει να αλλάξει.
«Είμαι χριστιανός και δεν καταλαβαίνω γιατι δεν μπορεί κάποιος να χορεύει το Μ. Σάββατο. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή της καθολικής εκκλησίας αλλά κατά τη γνώμη μου ο νόμος αυτός είναι ακατανόητος και εκτός εποχής», δηλώσε ο Φέλιξ Γκράντλερ, ιδιοκτήτης νυχτερινού μαγαζιού.
Από την πλευρά της, η εκκλησία ζητά από όλους να σεβαστούν την παράδοση που θέλει αυτές τις ημέρες αφιερωμένες στην περισυλλογή και την ηρεμία.

«Νομίζω οτι κανείς δεν χάνει τίποτε τιμώντας τη Μ. Παρασκευή που θεωρείται μια ημέρα περισυλλογής. Έτσι σέβεται εκείνους που είναι θρησκευόμενοι και ίσως να αναρωτηθεί ποιο είναι το βαθύτερο νόημα της Μ. Παρασκευής. Η διαδικασία της εσωτερικής αναζήτησης έστω και μια φορά το χρόνο είναι πολύ πιο σοφή επιλογή από το να εξομοιώνουμε όλες τις ημέρες του χρόνου», ανέφερε ο Βολφγκάνγκ Χούμπερ, πρώην πρόεδρος της ευαγγελικής εκκλησίας στο Βερολίνο.
Τα πρόστιμα για τους παραβάτες του νομικού πλαισίου περί κοινής ησυχίας τις μέρες του Θείου Πάθους, μπορεί να φθάσουν τα 1500 ευρώ.

euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: