Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΒΕΡΟΙΑ - Προσυνεδριακή του Μ-Λ ΚΚΕ: Αναγκαιότητα ο κομμουνιστικός πόλος στο Νομό

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 9 Μαρτίου, σε κεντρικό ΚΑΦΕ της Βέροιας, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ, για το 5ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί 23-25 Μαρτίου, με ομιλητές τους Αντώνη Παπαδόπουλο, Χρήστο Κάτσικα και Θανάση Τσιριγώτη, μέλη της ΚΕ του...
κόμματος.

Παρουσία συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων, αναπτύχθηκε πολύωρη, γόνιμη συζήτηση και προβληματισμός, σχετικά με τις θέσεις του κόμματος, οι οποίες αφορούν στην απάντηση που πρέπει να δώσει το εργατολαϊκό κίνημα απέναντι στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και ξένου ιμπεριαλισμού (ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ), την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, καθώς και στις δυσκολίες και προβλήματα που είναι αναγκαίο να υπερνικήσει, ώστε να αντιστραφεί η δυσμενής, για την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα , κατάσταση.

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων αποτέλεσε, ότι ξένοι ιμπεριαλιστές και ντόπιοι υποτελείς πραγματοποιούν γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα, τις κατακτήσεις , την ίδια τη ζωή του λαού , οδηγώντας τον στη φτώχεια και την εξαθλίωση με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών εις βάρος του. Η γενικευμένη αυτή επίθεση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον παλλαϊκό , διαρκή αγώνα που πρέπει να αναπτυχθεί, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές.

Ξεχωριστό κομμάτι του διαλόγου που αναπτύχθηκε, κομμάτι που αντανακλά τόσο τον προβληματισμό των συντρόφων του Μ-Λ ΚΚΕ όσο και τις εύλογες ανησυχίες και την εμπειρία των συναγωνιστών και φίλων που παρευρέθηκαν, αποτέλεσε η κατάσταση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας , αλλά και διεθνώς.

Προβληματισμός άλλωστε που καταγράφεται έντονος και στις θέσεις της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ. Κατατέθηκαν οι σκέψεις, οι απόψεις τόσο του κόμματος όσο και των συναγωνιστών και φίλων, για τις αιτίες που οδήγησαν το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα σε υποχώρηση και επιβεβαιώθηκε η θέληση όλων να προχωρήσει η υπόθεση της ανασυγκρότησης του, ως απαραίτητο στοιχείο για το ουσιαστικό δυνάμωμα της εργατικής και λαϊκής αντίστασης και της αναγκαίας προώθησης του απελευθερωτικού οράματος της κοινωνίας.

Η συζήτηση των θέσεων για το 5ο Συνέδριο στην πόλη μας ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση της ανάγκης- αλλά και την υπόσχεση- να προχωρήσει ακόμη περισσότερο η διαδικασία δημιουργίας και τοπικά, ενός πραγματικού αριστερού και πραγματικά κομμουνιστικού πόλου, που θα μπορέσει νʼ ανοίξει οδούς στην εργατική και λαϊκή δράση, για το δυνάμωμα και την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας.                                                                                     
Η Κ.Ο Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: