Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη- Η ανομία είναι γένους δεξιού

του Κλ. Τσαουσίδη
Η καταδίκη σε ισόβια δεσμά του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, σε πρώτη ανάγνωση, παραπέμπει στον παραδειγματισμό, όμως νομίζω ότι στην ουσία αποτελεί μια παραχώρηση του συστήματος στη λαϊκή και εν πολλοίς λαϊκίστικη απαίτηση «κάποιοι να πάνε φυλακή».

Πολιτικοί που ήδη είχαν...
«κλείσει τον κύκλο τους» προσφέρονται για να ικανοποιήσουν τον ταλαιπωρημένο και ευάλωτο πολίτη, ειδικά αν συγκρίνουμε την ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Παπαγεωργόπουλο με τα «χάδια» σε άλλους, εν δράσει, πολιτικούς.

Έτσι, δεν είναι παρακινδυνευμένη η πρόβλεψη ότι η επόμενη δίκη πολιτικού, ενδεχομένως αυτή του κ. Τσοχατζόπουλου, θα βαδίσει στα ίδια χνάρια. Και είμαι περίεργος να δω τι θα απογίνει με όλα τα καταγγελθέντα για κακοδιαχείριση στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης, με τον κ. Ψωμιάδη. Τώρα που έχει τεθεί εκτός αυτοδιοικητικού παιχνιδιού, λόγω της καταδίκης του για χαριστική πράξη σε οφειλέτη του Δημοσίου, θα αποτελέσει έναν ακόμη βολικό τράγο ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του 2012 στη Βόρεια Ελλάδα; Χλομό...

Μέσα σε λιγότερες από 150 λέξεις ανέφερα ήδη τρεις πολιτικούς της Θεσσαλονίκης που οι πράξεις τους απασχόλησαν το πανελλήνιο και όχι για καλό. Φοβούμαι πως η δύσμοιρη ανέραστη πόλη μας, εκτός από την πρωτιά στις πολιτικές δολοφονίες, διεκδικεί και στα σκάνδαλα (έπονται και άλλοι βλέπετε).

Βουβές καμπάνες

Στο ίδιο πλαίσιο, μπορεί κανείς να τοποθετήσει τις τελευταίες μέρες:

* Την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη, σε φυλάκιση 5 ετών, από τον Άρειο Πάγο, του πρώην βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Παπανικολάου, ο οποίος έπαιρνε 1,5 ώς 4,5 εκατομμύρια δραχμές από γονείς για να διορίσει τα παιδιά τους στο Δημόσιο.

* Την καταδίκη σε κάθειρξη 12 ετών, για υπεξαίρεση, του πρώην νομάρχη Λασιθίου, Γιώργου Βασιλείου.

* Την καταδίκη σε φυλάκιση 2,5 ετών του πρώην δημάρχου Γαζίου Ηρακλείου, Γιώργου Μαρκογιαννάκη, για παράβαση καθήκοντος και για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων.

Το γαλαζοπράσινο μεγαλείο.

Ακούσατε κανέναν Πρετεντέρη, Ευαγγελάτο, Καψή ή Τσίμα να σχολιάσουν κάτι από τα τελευταία; Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν υπήρχε υποψία σκανδάλου με συμμετοχή αυτοδιοικητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ; Το ΣΚΑΪ θα μας έβαζε να καθαρίσουμε όλα τα αμπάρια των Ελλήνων εφοπλιστών με μονοπύθμενα.

Άρα, η κάθαρση αργεί στην Ελλάδα. Τα ελεγκτικά όργανα έκλειναν τα μάτια στις μη καταβολές εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία, σε προκλητικές αναθέσεις έργων με τη μέθοδο του σπασίματος του κόστους σε μικρά κομμάτια των 45.000 ευρώ, κ.λπ. Η πιάτσα βοούσε και για άλλα σκάνδαλα που έχουν να κάνουν με τοκογλυφία, απειλές κ.λπ. με τη συμμετοχή και κάλυψη κρατικών λειτουργών, στενών συνεργατών κορυφαίων πολιτικών. Η κάλυψη των πολιτικών δεν ερευνήθηκε, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε νομοθετική ρύθμιση για την αναδρομική αθώωση πολιτικών προσώπων.

Τα μασάλια

Η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. στις 15.12.08, με διάταξη στον νόμο 3731/20.12.08, άρθρο 43 -για την «αναδιάρθρωση της Δημοτικής Αστυνομίας»- νομιμοποίησε αναδρομικά τις παράνομες συμβάσεις (απευθείας αναθέσεις) για μεταφορά μαθητών στα σχολεία από ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία και ταξί.

Την υπόθεση είχε καταγγείλει και πάλι ο δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ως πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ, και μάλιστα για το θέμα είχε ενδιαφερθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της OLAF, της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης.

Το αποτέλεσμα; Ένας από τους «θιγόμενους», που αθωώθηκε στη δίκη Παπαγεωργόπουλου, έσυρε στα δικαστήρια τον δικηγόρο των εκπαιδευτικών που είχαν καταγγείλει ότι οι αναθέσεις συμβάσεων μεταφοράς μαθητών από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης (του Ψωμιάδη) ήταν παράνομες!

Η απόφαση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν θα ήταν η ίδια αν δεν άλλαζε η διοίκηση. Τα στόματα άνοιξαν μόνον τότε. Όλα τα άλλα είναι μασάλια* και ταιριάζουν στους μπακιρτζήδες** της Συγγρού.

* σαχλαμάρες
** τεχνίτες του χαλκού (και του χαλκείου



πηγή: Η ΑΥΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μά είναι γνωστό από τον κόρακα κρά ακούς.