Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πλευρό του αντιρρησία συνείδησης Ν. Καρανίκα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον αγωνιστή και αντιρρησία συνείδησης Νίκο Καρανίκα που δικάζεται αύριο από ...
το Στρατοδικείο με την κατηγορία της ανυποταξίας.
Ο Ν. Καρανίκας αντιμετωπίζει μια εκδικητική δίωξη με την πρωτόγνωρη διαδικασία του αυτόφωρου και καλείται να δικαστεί για ένα αδίκημα για το οποίο έχει εκτίσει ήδη ποινή φυλάκισης σε στρατιωτικές φυλακές από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 1995. Ο μιλιταριστικός παραλογισμός, ανασύροντας νόμους που παραβιάζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, στοχοποιεί εκ νέου έναν κοινωνικό αγωνιστή και ενεργό μέλος της Αριστεράς που εδώ και 20 χρόνια έχει δηλώσει δημόσια την άρνηση του να ενταχθεί στο στρατιωτικό μηχανισμό. Οι ποινές φυλάκισης και τα πρόστιμα με τα οποία απειλείται δίνουν την εικόνας μιας κυβέρνησης που κάνει ουσιαστικά εμπόριο με το ζήτημα της στράτευσης και καταστέλλει τα ζητήματα συνείδησης. 

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό κάθε αντιμιλιταριστή αγωνιστή, καλώντας κυβέρνηση και δικαιοσύνη να σεβαστούν τα δικαιώματα των Αντιρρησιών Συνείδησης και ζητά να παύσουν όλες οι διώξεις των αρνητών στράτευσης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στην συγκέντρωση συμπαράστασης την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 9 πμ στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: