Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Χαμός χτες το πρωί στο γραφείο του δημάρχου. Δημητριάδης - Γκαβαρδίνας τα είπαν "εν θερμώ"

Η χαρά της νίκης μετατράπηκε σε απογοήτευση και σκέψη
για παραίτηση και αποχώρηση για το Ν. Γκαβαρδίνα
"Φωτιές" άναψε η δήλωση του αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Νίκου Γκαβαρδίνα ότι δεν είχε καμιά ενημέρωση από κανέναν σχετικά με την επικείμενη κακοκαιρία που θα έπληττε την κεντρική Μακεδονία. Οι φωτιές που άναψαν γρήγορα έγιναν πυρκαγιές που απειλούν την συνοχή της διοικητικής ομάδας στο δήμο Αλεξάνδρειας αφού σύμφωνα με απολύτως ελεγμένες πηγές χτες το πρωί προκλήθηκε μεγάλη...
ένταση στο γραφείο του δημάρχου όπου κλήθηκε ο αντιδήμαρχος και του έγιναν δριμείες παρατηρήσεις από τον Φ. Δημητριάδη για το γεγονός ότι εξέφρασε την άποψή του σε δημοσιογράφο.
Μάλιστα, λέγεται ότι του δόθηκε εντολή να "μαζέψει" την δήλωσή του αλλά αυτός αρνήθηκε αφού δε θέλησε να "θυσιάσει" την υστεροφημία του ως ανώτατος στρατιωτικός στο βωμό της μικροπολιτικής.

Οι πηγές που "μίλησαν" στα ΧΡΟΝΙΚΑ λένε ότι το πρωί της Πέμπτης, γύρω στις 9, ο δήμαρχος κάλεσε τον αντιδήμαρχο Ν Γκαβαρδίνα στο γραφείο του. Αμέσως μόλις μπήκε ο αντιδήμαρχος στο γραφείο του δημάρχου δέχτηκε μια έντονη επίθεση και με ύφος που ποτέ δεν είχε ως τότε αντικρίσει από τον αρχηγό του άκουσε να του λέει ότι έκανε κολοσσιαίο λάθος που μίλησε σε έναν δημοσιογράφο τινάζοντας στον αέρα την διοίκηση και τον ίδιο τον δήμαρχο προσωπικά. Ο Δήμαρχος Δημητριάδης είχε ισχυριστεί αργότερα σε παρέμβασή στο ράδιο Αλεξάνδρεια ότι είχε ενημερώσει όλους τους αντιδημάρχους για το sms που του είχε στείλει ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Μακεδονίας Κ. Κοκολάκης.

Ο αντιδήμαρχος αφού ξεπέρασε το αρχικό του σοκ από την πρωτοφανή επίθεση προς στιγμήν σκέφτηκε να φύγει από το γραφείο του δημάρχου και να πάει στο δικό του και να σκεφτεί για να πάρει την "μεγάλη" απόφαση της παραίτησης. Ωστόσο, ως ανώτατος στρατιωτικός δεν εγκατέλειψε το "πεδίο της μάχης" και επιχειρηματολόγησε για την ενέργειά του να μιλήσει με τον δημοσιογράφο Ρ. Καραλιόπουλο διότι αυτή ήταν η αλήθεια και ότι αν υπήρχε sms θα έπρεπε να το γνωρίζει πρώτα αυτός ως πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο δήμαρχος όμως ήταν σε μεγάλο εκνευρισμό και συνέχισε να μαλώνει τον αντιδήμαρχο του αλλά ο κ. Γκαβαρδίνας δεν μετακινήθηκε ούτε χιλιοστό από τις απόψεις του. Μάλιστα, λέγεται από ορισμένους που άκουσαν τις φωνές τους έξω από το γραφείο, ότι αρνήθηκε να ανασκευάσει βγαίνοντας τηλεφωνικά στο ραδιόφωνο.

Αφού ο Ν. Γκαβαρδίνας αρνήθηκε να ανασκευάσει και να "αδειάσει" τον ίδιο του τον εαυτό πήραν εντολή να ενισχύσουν τον δήμαρχο οι αντιδήμαρχοι Κ. Βενιόπουλος και Σ. Κούγκας. Με τηλεφωνικές τους παρεμβάσεις στην ραδιοφωνική εκπομπή του Τ. Καμπάνη είπαν και οι δυο ότι τους ενημέρωσε ο δήμαρχος για το sms
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν ήταν ενημερωμένος και ο Ν. Γκαβαρδίνας, ο κ. Κούγκας απάντησε ότι δεν ήταν στο γραφείο του εκείνη την στιγμή και ότι ενημερώθηκε αργότερα. Προφανώς ο κ. Κούγκας θα εννοούσε ότι ενημερώθηκε την επομένη το πρωί...

Συμπερασματικά να πούμε ότι το γεγονός της νεροποντής- χαλαζόπτωσης στην Αλεξάνδρεια αντί να σβήσει άναψε φωτιές και μάλιστα πολύ δυνατές. Για ακόμα μια φορά ο δήμαρχος Δημητριάδης έκανε το λάθος χειρισμό ενός θέματος και αντί να βγει δημόσια και να παραδεχτεί την αλήθεια και να κάνει και αυτοκριτική για την παράλειψή του να ενημερώσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της πολιτικής προστασίας έσπευσε να τον βγάλει "ψεύτη". Δε γνώριζε βέβαια ότι ο Ν. Γκαβαρδίνας ήδη είχε μιλήσει και είχε πει την αλήθεια....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίγο ντροπή Υπερδήμαρχε δεν βλάπτει. όπως επίσης και στο πρωτοπαλίκαρό σου , τον γνωστό και ως κωλοτούμπα (αυτόν που πάει όπου τον συμφέρει και έχει αλλάξει 10 παρατάξεις). Η πλάκα είναι ότι αυτός θα σε στείλει αδιάβαστο.
Και να μην ξεχνάμε. Την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οι ευθύνες είναι πολλές. Ξεκινάνε από τον Δήμαρχο που έπρεπε να ενημερώσει τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας να γίνει άμεσα ο καθαρισμός των φρεατίων και ότι άλλο χρειαζόταν , ο χρόνος ήταν αρκετός. Επίσης το ΤΟΕΒ της περιοχής έχει πιστεύω μεγάλο κομμάτι ευθύνης ίσως και το μεγαλύτερο που τα στραγγιστικά κανάλια περιμετρικά της πόλης ήταν βουλωμένα όλα. Ακόμη και σήμερα είναι μέχρι το χείλος γεμάτα και δεν μπορούν να απορροφήσουν τα νερά που έρχονται από την στράγγιση της πόλης. Ακόμη και τα φρεάτια να ήταν καθαρά πάλι το ίδιο θα γινόταν γιατί δεν είχε διέξοδο το νερό για να φύγει. Όσο αφορά τον εργολάβο έχει και αυτός την ευθύνη του αλλά πιστεύω οτι η διοίκηση και το ΤΟΕΒ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι γι’ αυτή την καταστροφή.

Ανώνυμος είπε...

Με πολύ προσοχή διάβασα την ανάρτηση σας και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα. Ο κ Δημητριάδης απεδείχθη για πολλοστή φορά ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων. Είναι ένα άτομο για μικρό Δήμο όπως το Πλατύ ίσως, αλλά παντελώς ακατάλληλος να είναι επικεφαλής ενός Δήμου όπως είναι σήμερα ο δικός μας. Η ρήξη του Δημάρχου με τον Αντιδήμαρχο κ Γκαβαρδίνα δεν μου προκαλεί έκπληξη μάλιστα μπορώ να πω πως άργησε να έρθει, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας και την αυταρχικότητα του Δημάρχου. Από την άλλη ο Αντιδήμαρχος άνθρωπος που προέρχεται από το στράτευμα, ήτανε επόμενο να μην δεχθεί τους τρόπους λειτουργίας του Δημάρχου, που έχει αναγάγει την αυταρχικότητα και το ψέμα σε ολυμπιακό άθλημα. Δεν εκπλήσσομαι καθόλου για την συμπαράσταση στο Δήμαρχο από τους κκ Κούγκα, και Βενιόπουλο είναι τις ίδια κοπής. Όμως το θέμα είναι τεράστιο στις διαστάσεις του, αν σκεφθεί κανείς ότι από την απερισκεψία του Δημάρχου καταστράφηκαν συμπολίτες μας, και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, διότι είναι εξωφρενικό ενώ έξω γίνεται χαμός από την κακοκαιρία και ενώ σου το επισημάνουν και σύμβουλοι για την κρατούσα κατάσταση εσύ να ζητάς πρώτα να τελειώσει το ΔΣ. Πιστεύω πως πρέπει να συζητηθεί το θέμα σε έκτατο ΔΣ και να αποδοθούν ευθύνες όχι μόνο πολιτικές , αλλά και αστικές.

Ανώνυμος είπε...

Ένας από του δύο είναι ψευταράς!! Επομένως ας αποφασίσουν ποιος είναι ο ψεύτης και να υποβάλει αμέσως τη παραίτηση του αν έχουν λίγη τσίπα, έχουν όμως?

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑΧΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗΣ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ. Ο ΗΘΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΓΚΑ? ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ,ΠΑΝΤΑ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ.ΑΡΚΕΤΑ!