Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

BEΡΟΙΑ - Ψήφισμα κατά των διοδίων στο Νησέλι από το δημοτικό συμβούλιο

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα για την κατασκευή και λειτουργία σταθμού διοδίων στη θέση Νησέλι Ημαθίας, γεγονός που δεν μπορεί να αφήσει την πόλη μας ασυγκίνητη.


Μια τέτοια προοπτική θα αποτελούσε...
 ακόμη ένα ανασταλτικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας. Μάλιστα οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Δήμου Βέροιας αναμένεται να πληγούν ακόμη περισσότερο αφού η έλλειψη εναλλακτικής διαδρομής πρόκειται να αυξήσει τόσο το κόστος μετακίνησης των φυσικών προσώπων όσο και το κόστος της διακίνησης εμπορευμάτων από και προς την περιοχή μας.

Η συνύπαρξη και η ταυτόχρονη λειτουργία δύο σταθμών διοδίων σε τόσο κοντινή απόσταση (Μαλγάρων και Νησελίου) θα αποτελούσε μεγάλο οικονομικό πλήγμα για όσους συμπολίτες μας είναι αναγκαία η καθημερινή διέλευσή τους από τους σταθμούς λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων, ενώ γενικά θα λειτουργούσε ως αντικίνητρο για κάθε είδους μετακίνηση.

Επιπλέον, η πιθανή λειτουργία σταθμού διοδίων στο Νησέλι θα λειτουργούσε ως αρνητικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας, σε ένα τομές που επενδύουμε πολλά και θεωρούμε ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ευημερία της περιοχής τα επόμενα χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην ενδεχόμενη κατασκευή σταθμού διοδίων στον οδικό άξονα Βέροιας-Θεσσαλονίκης και καλεί κάθε υπεύθυνο φορέα να ακυρώσει οποιαδήποτε σχετική ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με ψηφίσματα και ευχολόγια δεν γίνεται τίποτε. Για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά. Επομένως δυναμικές κινητοποιήσεις με συμμετοχή όλων των πολιτών ,ειδικά τις Αλεξάνδρειας ασχέτως αν δεν συμμετέχει η μνημονιακή Δημοτική Αρχή.