Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Στο εδώλιο 4 δικηγόροι της Θεσσαλονίκης γιατί υπερασπίστηκαν την κινητοποίηση του κλάδου τους

Στο εδώλιο θα βρεθούν την προσεχή Πέμπτη 14 Μαρτίου τέσσερις δικηγόροι της Θεσσαλονίκης γιατί υπερασπίστηκαν την κινητοποίηση του κλάδου τους.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση οι...
διωκώμενοι- κατηγορούμενοι δικηγόροι, Γιώργος Τζαμαδάνης, Αρετή Σκουνάκη, (μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ), Ζήσης Κλεισιάρης και Γιώργος Πάσογλου (οι τρεις πρώτοι μέλη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας, ο τέταρτος πρώην μέλος), θα δικαστούν για διατάραξη συνεδριάσεως δικαστηρίου.

Όπως εξηγούν στην ανακοίνωσή τους, ο λόγος είναι ότι στις 20 Μαρτίου 2008 διαμαρτυρηθήκαν, όπως όφειλαν, προς την έδρα του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου (διαδικασία αυτοφώρου) επειδή ο Πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε αίτημα αναβολής μίας συναδέλφου τους, ενώ υπήρχε πενθήμερη αποχή των δικηγόρων με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας.

"Πρόκειται για μία ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των δικηγόρων", επισημαίνουν οι δικηγόροι.
Παράλληλα, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει ήδη πάρει απόφαση για αποχή την Πέμπτη 14 Μαρτίου για να διαμαρτυρηθεί για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των δικηγόρων, με σκοπό να γίνει μόνο η συγκεκριμένη δίκη και να μπορέσει όλος ο κλάδος να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του στους 4 διωκόμενους συναδέλφους.

Τέλος, οι διωκόμενοι- κατηγορούμενοι δικηγόροι καλούν σε συνέντευξη Τύπου αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στον 4ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου. Θα μιλήσουν οι κατηγορούμενοι δικηγόροι, ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

http://alterthess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: