Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ξεκίνησε η 4η Συνδιάσκεψη της ν.Κ.Α.

Ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα στην Αθήνα η 4η Συνδιάσκεψη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Κεντρικό σύνθημα της...
4ης Συνδιάσκεψης είναι το «Η γενιά της κρίσης, να γίνει γενιά της επανάστασης» που αποτυπώνει και την κεντρική ιδέα των θέσεων και την κατεύθυνση της πολιτικής πρότασης της οργάνωσης. Το κεντρικό σύνθημα καταλήγει «η νεολαία στην πρώτη γραμμή: για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, για τη σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική».

Εκατοντάδες αντιπρόσωποι από όλες τις περιοχές της χώρας γέμισαν την αίθουσα, συγκροτήθηκαν σε σώμα και ξεκίνησαν τη διαδικασία συζήτησης των Θέσεων της ν.Κ.Α. Η συνδιάσκεψη άνοιξε με την εκλογή προεδρείου και επιτροπών. Στη συνέχεια ξεκίνησε η εισήγηση του απερχόμενου Κ.Σ. στην συνδιάσκεψη, την οποία παρουσίασε ο σ. Δημήτρης Γράψας, μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της ν.Κ.Α. Η πρώτη μέρα των εργασιών συνεχίστηκε με ομιλίες αντιπροσώπων, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί το Σάββατο με ομιλίες και χαιρε
τισμούς. Την Κυριακή 10/3, τελευταία μέρα της συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία της απόφασης, όπου θα ψηφιστούν μετά από την σχετική συζήτηση και τις προτάσεις, η πολιτική απόφαση της 4ης Συνδιάσκεψης και οι Θέσεις. Η Συνδιάσκεψη θα ολοκληρωθεί με την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου της ν.Κ.Α.
Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν με αυξημένα ποσοστά -σε σχέση με προηγούμενα σώματα- οι μαθητές, αλλά και οι οργανώσεις των νέων εργαζομένων, αποτέλεσμα της ανάπτυξης της ν.ΚΑ σε κρίσιμους τομείς δράσης και παρέμβασης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: