Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΒΕΡΟΙΑ - Πολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν. Βούτση

Η φωτογραφία από τον ΑΜΜΟΣ
Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας έστειλε το παρακάτω κείμενο για την χτεσινή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα στην Βέροια με κεντρικό ομιλητή τον Ν. Βούτση.
Το κείμενο είναι το εξής:

Στην κατάμεστη αίθουσα της Εληάς στη Βέροια...

πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας με κεντρικό ομιλητή το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σ. Νίκο Βούτση.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής, που παίρνει καθημερινά διαστάσεις ανθρωπιστικής καταστροφής. Τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της
αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι να σταματήσει τον κατήφορο, να λάβει άμεσα μέτρα ανακούφισης των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων και να βάλει τη χώρα σε διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης σε όλους τους βασικούς τομείς, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και πρόγραμμα διαθέτει αλλά και βούληση να το εφαρμόσει.
Τόνισε ότι αφετηρία αδιαπραγμάτευτη για το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελεί η κατάργηση των μνημονίων. Επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για αποπληρωμή του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Γερμανία το 1953, επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, για μια συνολική ευρωπαϊκή λύση διαγραφής μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους των χωρών του Νότου.
Ο βουλευτής επεσήμανε τις τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία ανασύρει από το παρελθόν εμφυλιοπολεμικά συμπλέγματα. Αναφερόμενος στη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι χρησιμοποιείται από το καταρρέον πολιτικό σύστημα σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών.
Κατέστησε σαφές ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει η χώρα σε μια δημοκρατική πορεία μεγάλων αλλαγών σε προοδευτική κατεύθυνση αποτελεί η όσο το δυνατό πιο σύντομη ανατροπή της χρεωκοπημένης συγκυβέρνησης, για να αναδείξει ο λαός μας με τους αγώνες του μια κυβέρνηση της Αριστεράς ως τη μοναδική εναλλακτική πρόταση διεξόδου και αποκατάστασης της δημοκρατίας και ευημερίας στον τόπο μας.
Απάντησε τέλος με ειλικρίνεια και καθαρότητα στις εύστοχες και απαιτητικές, όπως τις χαρακτήρισε, ερωτήσεις των παρευρισκομένων


Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: