Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

αποκλειστικό- Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας για την αυριανή συγκέντρωση των αναρχικών στην Βέροια- Τι φοβούνται

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις της Ημαθίας αλλά και της κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την αυριανή πανελλαδική συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών που θα γίνει στην Βέροια για να...
εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους τέσσερις αναρχικούς  που συνελήφθησαν πριν από δέκα μέρες για την ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης.

Η αστυνομία βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή και οι πληροφορίες που έχουμε από το ρεπορτάζ είναι ότι αύριο η Βέροια θα είναι μια πόλη πλήρως αστυνομοκρατούμενη. Όλη η αστυνομική δύναμη της Ημαθίας θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νομού εκτός αυτών των αστυνομικών που θα πρέπει να βρίσκονται στα αστυνομικά τμήματα της Ημαθίας για την φύλαξή τους και την γραμματεία.
Όλη η δύναμη της ασφάλειας και των μέτρων τάξης "θα πιάσουν δουλειά στις επτά το πρωί", είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ένας αστυνομικός χαρακτηριστικά.

Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ θα πάρουν μέρος στον σχεδιασμό που ήδη έχει εκπονηθεί από τον αστυνομικό διευθυντή και ο οποίος χοντρικά προβλέπει τα εξής βήματα:

1. Τοποθέτηση αστυνομικών μπλόκων στις εισόδους της πόλης και πλήρης έλεγχος των οχημάτων που κατά την κρίση τους θεωρούνται "ύποπτα" και ως τέτοια είναι αυτά που μεταφέρουν πολίτες που θέλουν να μετάσχουν στην συγκέντρωση.
2. Αστυνομικά μπλόκα για έλεγχο λεωφορείων που πιθανόν να έχουν ναυλωθεί και εξονυχιστικός έλεγχος όλων όσοι επιβαίνουν σ΄ αυτά.
3. Ανάπτυξη δυνάμεων ΜΑΤ κατά μήκος της οδού Μητροπόλεως ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα διαφυγής των διαδηλωτών στην περίπτωση που προκληθεί "θερμό" επεισόδιο.
4. Ανάπτυξη δυνάμεων ΜΑΤ και ασφαλιτών σε όλη την περίμετρο της πλατείας Ωρολογίου στη Βέροια όπου θα γίνει η συγκέντρωση.
5. Απομάκρυνση όλων των κάδων απορριμμάτων από την πλατεία και την οδό Μητροπόλεως αλλά και τους παράλληλους δρόμους και στον δρόμο που έχει επιλεγεί για να καταλήξει η πορεία στην ΑΔ Ημαθίας.
 
Είναι προφανές ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν αύριο την ανώτερη δυνατή καθοδήγηση και θεωρείται βεβαία η παρουσία εισαγγελέα τόσο στο κτήριο της ΑΔ Ημαθίας όσο και στο δρόμο. Η αστυνομία είναι προφανές ότι περιμένει επεισόδια και ως "Αχίλλειο πτέρνα" στον σχεδιασμό της θεωρεί την έλευση των διαδηλωτών με ΙΧ αυτοκίνητα αφού είναι αρκετά δύσκολο να τα ελέγξει όλα και στην περίπτωση που αυτά συμβούν είτε εκούσια είτε ακούσια θα δείξει το σκληρό της πρόσωπο και θα γίνουν συλλήψεις.

Κλείνοντας να πούμε ότι για την αυριανή συγκέντρωση θέση πήρε η δήμαρχος Βέροιας που με ανακοίνωσή της καλεί όσους πάρουν μέρος σε αυτή να προστατέψουν την πόλη. Το ΔΣ των Αστικών ΚΤΕΛ αποφάσισαν να μην γίνουν αύριο τα δρομολόγια για να προστατέψουν τα οχήματα και τους επιβάτες. Ακυρώθηκε αγώνας ποδοσφαίρου του παιδικού πρωταθλήματος. Τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά με απόφαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου αλλά αρκετοί είναι αυτοί οι καταστηματάρχες που αποφάσισαν να μην ανοίξουν αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: