Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Οι κάτοικοι μετράνε ζημιές και βρίζουν τους γραβατωμένους - Το "άγχος" του Ν. Γκαβαρδίνα

Όλη τη μέρα και σήμερα οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας και των χωριών που επλήγησαν από την νεροποντή- χαλαζόπτωση μετράνε τις ζημιές τους. Καθαρίζουν σπίτια και μαγαζιά που μπήκε το νερό και κατέστρεψε έπιπλα, βιβλία, υλικά κλπ. Μετράνε ζημιές και καθαρίζουν βρίζοντας τους υπεύθυνους που δεν μερίμνησαν να αποφευχθεί το κακό. Βρίζουν όλους εκείνους τους «γραβατωμένους»  που μόνο λεζάντα είναι ικανοί να κάνουν και τίποτα επί της ουσίας. Αναθεματίζουν που δεν...
υπάρχει μια ικανή διοίκηση να κάνει όλα εκείνα που πρέπει, ώστε χάνονται περιουσίες, σπίτια, αυτοκίνητα…

Σήμερα το απόγευμα περπάτησα την γειτονιά της Αλεξάνδρειας που υπέστη την πιο σοβαρή ζημιά. Η περιοχή μεταξύ των οδών Λαμπράκη, Πλαστήρα και 28ης Οκτωβρίου από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως και την οδό Φιλίππου υπέστη την επίθεση της βροχής και του χαλαζιού. Την βρήκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το καιρικό φαινόμενο, που ομολογουμένως ήταν ακραίο. Ωστόσο, όλοι οι κάτοικοι που επλήγησαν έκαναν μια κοινή διαπίστωση. Ότι όλα, ναι, όλα τα φρεάτια ήταν κλειστά. Ήταν βουλωμένα και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να απορροφήσουν το νερό που ήταν πολύ. Οι κάτοικοι τα άνοιξαν και βρήκαν μέσα στα φρεάτια άσφαλτο, τσιμέντα κλπ. Αυτό σημαίνει ότι το υπό εξέλιξη έργο της ανάπλασης αφενός δεν επιβλέπεται από τον δήμο και ο κατασκευαστής δημιουργεί προβλήματα που στην παρούσα συγκυρία απέβησαν καθοριστικά για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι κάτοικοι βρίζουν και την διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας και για άλλο λόγο. «Δεν φτάνει που δεν επιβλέπουν τον εργολάβο που γέμισε τα φρεάτια με άσφαλτο και υλικά αλλά ήταν απόντες από την περιοχή μας, δεν είχαν κανένα σχέδιο να αντιμετωπίσουμε το νερό. Δεν σκέφτηκαν να έχουν δέκα λάστιχα και ένα τρακτέρ να διώξουν το νερό ώστε να μην πνιγούμε» είπε ένας κάτοικος στα ΧΡΟΝΙΚΑ.

Οι κάτοικοι βρίζουν και μονολογούν για την ατυχία τους που επέλεξαν διοικήσεις κατώτερες των περιστάσεων. Που επέλεξαν διοικήσεις που αρέσκονται σε μεγάλα και παχιά λόγια και όταν έρχεται η ώρα της ανάγκης είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Νίκος Γκαβαρδίνας επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή που επλήγη. Άκουσε παράπονα και με σκυμμένο το κεφάλι επιχείρησε να ψελλίσει δυο λέξεις για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία του δήμου σε επίπεδο πρόληψης. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν το άγχος που έδειξε αν ο κόσμος, οι κάτοικοι που μετράνε τις ζημιές και αναρωτιούνται με τι λεφτά θα τις επουλώσουν, βρίζει την διοίκηση του δήμου και τον δήμαρχο….

Δε λέω, είναι ένα άγχος όσο να πεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πυρ γυνή και Δήμος Αλεξάνδρειας τα τρία κακά του τόπου μας!!!