Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Το ΚΚΕ βλέπει "προβοκάτοτες". Θα ψάχνει ψήφους στην Χαλκιδική- Είναι απίθανοι

Έχει εμπειρία, έχει "τεχνογνωσία", έχει αυτοκτονικές τάσεις. Είναι το ΚΚΕ και με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στον πολιτικό του θάνατο.
Οι άνθρωποι έβγαλαν τον Βελουχιώτη ως όργανο του εχθρού, τους ακτιβιστές στις Σκουριές θα "κώλωναν"; 
 
Το κόμμα της εργατικής τάξης και της επαναστατικής ανατροπής (λέμε τώρα) έβγαλε μια ανακοίνωση που ξεπερνά σε "νοικοκυροσύνη" τον ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας την ακτιβιστική ...
ενέργεια που έγινε στις Σκουριές στην Χαλκιδική ενάντια στην επένδυση του Μπόμπολα που θανατώνει την περιοχή ολόκληρη.
Το ΚΚΕ "είδε" και πάλι προβοκάτορες, όπως τότε στο Πολυτεχνείο και καταγγέλλει.
Θα κριθεί και είναι βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές θα ψάχνει ψηφοδέλτια στην Χαλκιδική.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι:
 
«Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ" δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα, παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλες σε κλάδους όπως τουρισμός, αγροτοκτηνοτρόφοι κ.α…. Ωστόσο καταγγέλλει την επίθεση απόκουκουλοφόρους” στο εργοτάξιο των Σκουριών.
Τόσο η σκοπιμότητα όσο και η μορφή της επίθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ερωτηματικά, ήταν ενέργεια προβοκατόρικη. Αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα.
Τέτοιες ενέργειες ποτέ δεν ήταν προϊόν του κινήματος ακόμη και των πιο αυθόρμητων εκδηλώσεών του.Οι εργαζόμενοι της Χαλκιδικής πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.
Αυτοί που ανοιχτά υποστηρίζουν ότι οι τυχοδιωκτικές μορφές με μολότοφ και σπασίματα εμποδίζουν την επένδυση, το λιγότερο που κάνουν είναι ναφήνουν έκθετο το λαϊκό κίνημα στην προβοκάτσια, να το απομονώνουν από τον υπόλοιπο λαό.
Μόνο ένα καλά οργανωμένο και περιφρουρημένο κίνημα, με αιτήματα και στόχους που φτάνουν στην καρδιά του προβλήματος. Που δεν παγιδεύεται στις πολιτικές διαχείρισης του συστήματος, ούτε στον τυχοδιωκτισμό, μπορεί να παρεμποδίσει τα σχέδια των μονοπωλίων.
Το ΚΚΕ δεν έπεσε ποτέ στην παγίδα να θεωρήσει εχθρούς του τους εργαζόμενους στις Σκουριές, ανεξάρτητα τη θέση που παίρνουν απέναντι στην επένδυση. Είναι και αυτοί τμήμα της εργατικής τάξης που ζουν και θα ζήσουν ακόμη χειρότερα την κόλαση της αντιλαϊκής και αντεργατικής λαίλαπας. Σε καμία περίπτωση τα συμφέροντά τους δεν ταυτίζονται με αυτά της εργοδοσίας.
Η θέση τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Χαλκιδικής, με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, είναι στην ίδια πλευρά. Είναι ανάγκη να παλέψουν, ο ορυκτός πλούτος, η φύση, τα βασικά και συγκεντρωμένα Μέσα Παραγωγής να γίνουν περιουσία του ίδιου του λαού. Κριτήριο για κάθε παραγωγική δραστηριότητα να είναι οι κοινωνικές ανάγκες και όχι το κέρδος.
Μόνο έτσι και οι ίδιοι θα καρπώνονται τον πλούτο που φτιάχνουν με τα χέρια τους, μόνο έτσι η ζωή τους δε θα ρημάζεται στις επιπτώσεις της σκληρής τους εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: