Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: “θεωρία των άκρων, αντιλαικισμός, ανομία… Η επίθεση των κυριάρχων απέναντι στο κίνημα και την Αριστερά”

"Θεωρία των άκρων, αντιλαικισμός, ανομία… Η επίθεση των κυριάρχων απέναντι στο κίνημα και την Αριστερά- Πλευρές της αυταρχικής θωράκισης της αστικής δημοκρατίας"
 
Σαββατο 23/02, 19:00, ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, Θεσσαλονίκη) με τους:

Νικόλας Σεβαστάκης, καθηγητής ΑΠΘ

Κώστας Δεσποινιάδης, εκδότης- συγγραφέας

Πετρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος

Η άθλια τρικομματική κυβέρνηση επιτίθεται πλέον κατά του κόσμου της εργασίας και των αγώνων που αμφισβητούν το ζόφο των μνημονίων χωρίς να προσπαθεί να αποκρύψει και να ωραιοποιήσει τα “κατορθώματα” της ή να παραπλανήσει τους υπηκόους του. Το αντίθετο μάλιστα: φιλοδοξεί να χαραχτεί στη συνείδηση και του τελευταίου ότι η σκέψη μας αλλά και το σώμα μας πλέον είναι εκτεθειμένα ανά πάσα στιγμή στη θηριωδία της εξουσίας της.

Τα κόμματα της αθλιότητας που αυτοθαυμάζονται ως κυβέρνηση συνεργασίας, οι κανίβαλοι των ΜΜΕ, καθεστωτικοί “διανοούμενοι”, εργοδοτικές οργανώσεις, φασιστικές συμμορίες κτλ. σφυροκοπούν αδιάκοπα με στόχο να κατακερματίσουν ως το μοριακό επίπεδο τις συλλογικές οργανώσεις του λαού, να καταστείλουν τη διάθεσή των ανθρώπων να απλώσουν το χέρι σε όποιον σηκώνεται και να ανοίξουν τη ματιά τους πίσω από τα συρματοπλέγματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης˙ σπέρνουν φόβο και πάλι φόβο.

Τις αποκρουστικές τους ιδέες τις δούλευαν χρόνια πριν, τώρα όμως εκφέρονται με μια απίστευτη εξαλλοσύνη, βγάζουν τη μάσκα της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας και της φιλελεύθερης κομψότητας: ξέρουν ότι “παίζεται” η εξουσία της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και ότι κλονίζονται οι σχέσεις κοινωνικής εκμετάλλευσης. Δεν διστάζουν ούτε στιγμή: κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός, ανεξέλεγκτη αστυνομική βία και η φασιστική απειλή αναπληρωματική και έτοιμη για την “τελική λύση”. Ουρλιάζουν ότι τα άκρα απειλούν τη δημοκρατία για να επιτεθούν μόνο στην αριστερά και την προοπτική να χειραφετηθεί ο κόσμος της εργασίας από την άγρια εξουσίας τους. Φωνάζουν λαϊκισμός και απαιτούν από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να παραδώσουν το όπλα τους και την ψυχή τους στους “μηχανικούς” των μνημονίων και της ελεύθερης οικονομίας. Κραυγάζουν ανομία για να μπει καλά μες το κεφάλι μας ότι νόμος είναι μόνο το δίκαιο του κράτους και των κεφαλαιοκρατών. Για εμάς μόνο ο φόβος, η υποταγή, η ανεργία και η φτώχεια.
Το ζήτημα των δημοκρατικών ελευθεριών είναι κεντρικό επίδικο των ταξικών-κοινωνικών αναμετρήσεων του καιρού μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: