Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO - Πρώτος οριακά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Στην τάση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με 20,4% έναντι 20% της ΝΔ, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 10,4%. Το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5,1%, το ΚΚΕ 4,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%.
Αναποφάσιστοι είναι περίπου 1 στους...

9 (8,7%) την αποχή επιλέγει το 7,5%, λευκό το 4,9% και άλλο κόμμα το 7,3%.

Με τις αναγωγές, ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 23,3%, η ΝΔ 22,8%, η ΧΑ 11,9%, το ΠΑΣΟΚ 7,9%, οι Αν.Ελ 5,8%, το ΚΚΕ 5,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,7%, άλλο 8,3% και αναποφάσιστοι δηλώνουν το 9,9%.

Σε ερώτημα ασχετικά με το αν ο Α. Τσίπρας και ο Α. Σαμαράς ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες όσων τους ψήφισαν , σύμφωνα με την μέτρηση, το 60% περίου δηλώνει ότι δεν ανταποκρίθηκε ο Α. Τσίπρας και το 59% δηλώνει το ίδιο για τον Αντώνη Σαμαρά.

O μισός πληθυσμός της χώρας, φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του το επόμενο διάστημα, 6 στους 10 Έλληνες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους (εφορία, τράπεζες), ενώ το 64% θα συνέστηνε στα παιδιά τους να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Επιπλέον, 7 στους 10 εκτιμούν ότι η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, είναι συνέχεια των κυβερνήσεων Παπαδήμου-Πικραμμένου.

Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία alco για λογαριασμό του thepaper.gr από το διάστημα 15-19 Φεβρουαρίου.
 Έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε τυχαίο, στωματοποιημένο δείγμα 1000 ατόμων, ηλικίας άνω των 18.

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ακόμη μιλάμε όχι για διχασμένο εκλογικό σώμα, αλλά για πλήρη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος. Το ότι τα δύο πρώτα κόμματα μετά βίας συγκεντρώνουν το μισό εκλογικό σώμα, είναι κάτι αρνητικό. Ακόμα πιο αρνητικό είναι το ότι το νέο (ΣΥΡΙΖΑ) δεν κατορθώνει να σπάσει τα στεγανά του καταρρέοντος συστήματος και τη σταθερή επιλογή των εκλογέων...