Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

VIDEO - φωτο/ ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ: Ποτέ ξανά φασισμός απαίτησαν χιλιάδες λαού

Πάνω από δέκα χιλιάδες αντιφασίστες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και δεκάδων οργανωσεων και συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια χτες το...


μεσημέρι και πορεύτηκαν ως το Συνταγμα φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού, της συμμορίας της Χρυσής Αυγής και της αστυνομικής καταστολής.
Χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών από την πρωτεύουσα αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και συναντήθηκαν στην πλατεία Ομονοίας. Ένας πολύχρωμος χείμαρος ξυχύθηκε από την οδό Σταδίου ως το Σύνταγμα. Πανό, πικέτες, ζωγραφιές, όλες είχαν ως θέμα τον ναζισμό και ένα σύνθημα κυριαρχούσε στον αέρα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Εργάτες, καλλιτέχνες, επαγγελματίες, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και πολλοί άλλοι ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στον ρατσισμό του συστήματος που υπηρετείται πιστά από τον Σαμαρά και την κυβέρνησή του με τον Δένδια ως εκτελεστικό βραχίονα και την συμμορία της Χρυσής Αυγής ως προνομιακό τους σύμμαχο.
Συγκινητική ήταν η στιγμή που έφτασε στο χώρο συγκέντρωσης της πορείας, λίγο πριν εκκίνησή της, η Πακιστανική κοινότητα της οποίας ένα μέλος είχε πέσει θύμα στυγνής ρατσιστικής δολοφονίας τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την χτεσινή πορεία καθώς επίσης και πολλές φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook










Η πορεία έχει φτάσει στο Σύνταγμα και αμέσως μετά τις ομιλίες άρχισε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από αντιφασίστες καλλιτέχνες που είχαν δηλώσει την συμμετοχή τους στην εκδήλωση ΑΘΗΝΑ-  ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΉ



Το μπλοκ της Πακιστανικής κοινότητας φτάνει στην πλατεία Ομονοίας


Το μπλοκ της Πακιστανικής κοινότητας φτάνει στην πλατεία Ομόνοιας. Τα μικρά παιδιά κρατάν μπαλόνια που γράφουν "Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά".




Πλάνα από το μπλοκ της νΚΑ και του Ν.Α.Ρ.





Και ένα βίντεο από το Left.gr που βρήκα στο δίκτυο.
 



informationlibre





mtzanog




Δεν υπάρχουν σχόλια: