Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

O Αλί-Κατάρ Σαμαράς και οι 59 επιχειρηματίες

της Ν. Πανταζή
Χίλιες και μία επιχειρηματικές νύχτες Κατάρ σε συνέχεια Σαμαρά μετά τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός με 59 επιχειρηματίες και τους υπουργούς Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, τους υφυπουργούς Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη και Περιβάλλοντος, Μάκη...

Παπαγεωργίου πραγματοποιούν από τις 29/1 διήμερη επίσκεψη στο Κατάρ με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών για επενδύσεις αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ενδεικτικά λοιπόν ο ένας εκ των επιχειρηματιών, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου είναι το... παράδειγμα της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ο οποίος αφού δεν δήλωνε εισόδημα για 120 ακίνητα, έφαγε πρόστιμο-μαμούθ 40 εκατομμυρίων Ευρώ από το ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις. Όταν κλήθηκε να το πληρώσει, πολύ απλά εκείνος μετέφερε στην Ελβετία 600 εκατ. Ευρώ σαν προειδοποίηση ότι θα μεταφέρει όλες τις εταιρείες του στο εξωτερικό αν τον ξαναενοχλούσε η Εφορία και το Ελληνικό κράτος, όπως αναφέρει το περιοδικό Stern και το Βήμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η συγκυβέρνηση των Βενιζέλου και Κουβέλη «επιβραβεύουν» τον εφοπλιστή, που του έχει επιβληθεί πρόστιμο για φορολογικές παραβάσεις, με τον Αστέρα Βουλιαγμένης και την συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του στη φάση που γίνονται διαπραγματεύσεις για την πώληση του και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή στην αγορά του.

Το σχέδιο στημένο αριστοτεχνικά με τον κολλητό φίλο του Αντώνη Σαμαρά και πολιτική επιλογή, Αλέξανδρο Τουρκολιά, το νέο ισχυρό αφεντικό της Εθνικής Τράπεζας να διαπραγματεύεται την πώληση με την εταιρεία «Dynacom Tankers Management» του εφοπλιστή Προκοπίου.

Η κύρια επένδυση στο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά θα είναι το ξεπούλημα του Αστέρα Βουλιαγμένης με τις ευλογίες της Εκκλησίας, της ΕΤΕ, του ΤΑΙΠΕΔ και ενδιαφερόμενους τους γνωστούς του Κατάρ (εκείνους που διαπραγματευόταν και ο Λαυρεντιάδης με τις ευλογίες της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου), εφοπλιστές και κυρίως τον Γιώργο Προκοπίου και διεθνή Real Estate.

Μένει μόνο να συνδέσουμε την παρουσία των υπόλοιπων έντεκα επιχειρηματιών και τα πιθανά συμφέροντά τους.

Το τέλος του παραμυθιού των επενδύσεων θα είναι η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης μεταξύ τους και προφανώς το ξεπούλημα με επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια χρημάτων της χώρας μας σε βάρος των πολιτών που καλούνται να κάνουν θυσίες και να πληρώνουν τα χαράτσια και την κρίση αυτών που μας εξαθλίωσαν.

Ας μιλήσουμε τώρα για το παραμύθι της νομιμότητας, των συνταγματικών τόξων και της ισονομίας κύριε Σαμαρά, όταν συνοδεύεστε ως Πρωθυπουργός από έναν εφοπλιστή, ο οποίος είχε "μπλεξίματα" με το ΣΔΟΕ, για να μας πουλήσετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες… και κυρίως όταν αντί να φέρετε χρήματα μέσω επενδύσεων στην Ελλάδα, δεν αντιμετωπίζετε την μεταφορά αυτών σε Ελβετικές τράπεζες…


Πηγές: http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=338916
http://www.inews.gr/128/giorgos-prokopiou-o-efoplistis-den-dilone-eisodima-gia-120-akinita.htm
http://news247.gr/eidiseis/to_parti_ths_forodiafyghs_synexizetai.1381285.html
http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2833:2012-07-07-09-37-52&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2
http://traveldailynews.gr/news/article/53408

Δεν υπάρχουν σχόλια: