Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ - ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΑΔΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ-οι εθνικοί μύθοι δεν μπορούν να κρύψουν την εργατική σκλαβιά

Η παρέμβαση συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου - ΟΛΙΚΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ"- κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης παρουσίασης του Τουρκοφάγου βιβλίου του πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, στα Χανιά, έχει πολύ...
μεγάλη σημασία. Αυτό αποδεικνύουν οι αντιδράσεις τμήματος του δημοσιογραφικού κατεστημένου και της Ακροδεξιάς, μερίδας του Στρατού, της Αστυνομίας και της Εκκλησίας, που αποτελούν το προνομιακό του ακροατήριο.
Όπως έχουμε επισημάνει «υπάρχουν σαφή μαύρα νήματα που συνδέουν τον ακραίο εθνικιστή Φραγκούλη Φράγκο με τη Ναζιστική Χρυσή Αυγή και τις φασιστικές Μοίρες Καταδρομών-Λέσχες Εφέδρων, που αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Ο πρώην ΑΓΕΣ όχι μόνο υπήρξε, όποτε χρειάστηκε, αυτόκλητος υπερασπιστής παρανομούντων ακροδεξιών των Ειδικών Δυνάμεων-που έχουν μετατραπεί σε γιάφκες της ακροδεξιάς, αλλά κυρίως, με το πολιτικό κόμμα που του φτιάχνουν γνωστοί επιχειρηματικοί και εκδοτικοί κύκλοι, σε αυτούς απευθύνεται. Στόχος τους να αποπροσανατολίσουν τον λαό μας από τα τεράστια προβλήματα και αδιέξοδα, εκτρέποντας τον με τη μισαλλοδοξία και την εθνοκαπηλεία τους. Eίναι ο κόσμος της Διαπλοκής και της Διαφθοράς που στήνει το Φραγκούλη Φράγκο, το σκοτεινό Κοσκωτικό παρελθόν, οι εργολάβοι των υπερκοστολογημένων μεγάλων έργων, οι εκδότες-εκβιαστές-φοροφυγάδες. Από την άλλη μεριά, αποδεικνύεται η στενή σχέση μεταξύ των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού με τις φασιστικές οργανώσεις που τείνουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να επιβάλλουν «το Νόμο και την Τάξη», για λογαριασμό του συστήματος εξουσίας».
Η πρώτη όμως αυτή παρέμβαση κατά του εθνικιστικού-φιλοπόλεμου-μιλιταριστικού κόμματος που στήνουν κυρίαρχοι αστικοί κύκλοι παρουσιάζοντας ως «νέο Παπάγο», το Φραγκούλη Φράγκο, αποκτά άλλη, πολύ μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας της χρονικής στιγμής που σημειώνεται: σε επίπεδο αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού-αντιρατσιστικού κινήματος καταγράφουμε την επιστροφή του κινήματος των Ολικών Αρνητών Στράτευσης, την ενδυνάμωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που εκτός των άλλων εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση του χρόνου υποχρεωτικής στράτευσης και την ποικιλόμορφη δράση κατά της κρατικής τρομοκρατίας και της φασιστικής βίας. Τα σχέδια της κυβέρνησης και του στρατιωτικού κατεστημένου να προχωρήσουν σε τεράστιες αγορές όπλων θεωρείται από την κοινωνία τρέλα, αφού τα κοινωνικά αδιέξοδα εξαιτίας της ακραίας ταξικής πολιτικής είναι τεράστια. Παράλληλα, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωρά με τις ολοκληρωτικού χαρακτήρα πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στην επιβολή καθεστώτος σκλαβιάς στον κόσμο της εργασίας και στο ξεπούλημα κάθε κοινωνικού αγαθού που μπορεί να αποφέρει κέρδος σε ιδιώτες και επιχειρώντας να κάνει ένα βήμα μπροστά στην επιθετικότητα του ελληνικού κεφαλαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, προαναγγέλλει τον καθορισμό ΑΟΖ! Σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση ως Ιδιώνυμου Εγκλήματος της κοινωνικής αμφισβήτησης από τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.
Τα κέρδη που προσδοκά η κυβέρνηση πολλά:
  • Ευελπιστεί να ανορθώσει τα καταρρέοντα εκλογικά της ποσοστά, διεκδικώντας η ΝΔ ακροδεξιούς ψηφοφόρους που κινούνται σε ολισθηρούς φασιστικούς δρόμους, μετατρέποντας το πάλε ποτέ κεντροδεξιό κόμμα σε Χρυσή Αυγή.
  • Ο Α.Σαμαράς, ξεθάβει από την πολιτική του ντουλάπα την ακροδεξιά-εθνικιστική ρητορεία και ορμά να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις που έχει το λόμπι της ενέργειας: Βαρδινογιάννης-Κοπελούζος-Μυτιληναίος...
  • Παράλληλα, θα απαιτήσουν ξανά «εθνική ενότητα» προβάλλοντας την τουρκική προκλητικότητα και τον «Εξ Ανατολάς Κίνδυνο». Έτσι, θα περάσουν στο ντούκου οι νέοι χειρότεροι και ατελείωτοι φόροι και περικοπές, οι χιλιάδες αυτοκτονίες. Θα συγκαλυφθεί η πραγματικότητα: ο Εχθρός των εργαζόμενων Είναι Εδώ, στις τράπεζες και τα υπουργεία, στα εφοπλιστικά γραφεία, στα εργοστάσια και στα κανάλια τους!
  • Διάφοροι μαϊντανοί της ΑΟΖ -Ν.Λυγερός-έχουν προετοιμάσει εδώ και καιρό το έδαφος ζητώντας αύξηση των εξοπλισμών, αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ενίσχυση της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας με το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, επαναφορά του παράνομου, ανεφάρμοστου και πεθαμένου επιχειρησιακά Ενιαίου Πολεμικό Δόγματος με την Κυριακή Δημοκρατία.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Όλος αυτός ο κόσμος του πλούτου, των διεφθαρμένων και διαπλεκόμενων πολιτικών-δικαστικών και δημοσιογράφων, έχοντας την αμέριστη συνδρομή της Ναζιστικής Ακροδεξιάς μιλά για τη Νέα Μεγάλη Ιδέα και είναι έτοιμος να θυσιάσει νεολαία και εργαζόμενους, ξανά. Ο τυχοδιωκτισμός τους είναι απίστευτα επικίνδυνος.
Θυμόμαστε τι δράματα προκάλεσαν και προκαλούν οι Μεγάλες Ιδέες του ελληνικού αστικού κόσμου στο κόσμο της εργασίας. Ποιος ξεχνά τι σήμαινε και τι σημαίνει στην καθημερινότητα μας το ΕΥΡΩ και η ΟΝΕ, η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, τα Μεγάλα Έργα, η Ισχυρή Ελλάδα-Κυρίαρχη Δύναμη στα Βαλκάνια. Όλες αυτές οι εποποιίες κέρδους για τους Έλληνες επιχειρηματίες συνοδεύονταν από τις τεράστιες θυσίες του λαού μας -πιο χαμηλοί μισθοί και κλεμμένα ένσημα για να είναι ανταγωνιστικοί οι Έλληνες επενδυτές-μεγαλύτερη συμμετοχή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων και ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών, τεράστιες αγορές όπλων!

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ-
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ

Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο σημαίνει για τους λαούς Φτώχεια-Ανέχεια-Καταπίεση-Πόλεμος-Προσφυγιά-Ιμπεριαλιστική Επέμβαση
Η βελτίωση της ζωής μας, η απελευθέρωση από τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που μας επέβαλαν τα κόμματα εξουσίας και οι επιχειρηματίες, οι τοκογλύφοι, Έλληνες και ξένοι, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, δεν βρίσκεται στον καθορισμό της ΑΟΖ του Αιγαίου, στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Βρίσκεται την αποφασιστικότητα και στη μαχητικότητα των εργατικών αγώνων και των κοινωνικών κινημάτων. Βρίσκεται στην κλιμάκωση του αντιεθνικιστικού-αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού αγώνα.
Δεν πρέπει να ενωθούμε ως Ελληνικό Έθνος και να γίνουμε εμείς, νεολαία και εργαζόμενοι, κρέας στα κανόνια τους για τα κέρδη των τραπεζών-εφοπλιστών-εργολάβων-καναλαρχών.
Τι έχουν άραγε να χωρίσουν Τούρκοι και Έλληνες εργαζόμενοι σε Αιγαίο και Μεσόγειο;
Τι κοινό έχει ο άνεργος-εργαζόμενος των 400 ευρώ-ο μαθητής-φοιτητής-συνταξιούχος με το Σαμαρά, το Βενιζέλο, τον Κουβέλη, το Μπόμπολα, το Βαρδινογιάννη, το Σάλλα και το Λάτση, τον Κόκκαλη και το Μαρινάκη, το Μυτιληναίο και τον Αλαφούζο, τον Πρετεντέρη και τον Πορτοσάλτε, τον Τσίμα και τον Ψυχάρη, το Φράγκο και τον Ιερώνυμο;

Πρέπει να Ενωθούμε ως Έθνος των Εργαζομένων, που δεν λογαριάζει διαφορετικά έθνη-γλώσσες-θρησκείες-χρώμα, αλλά που λογαριάζει μόνο Κοινά Ταξικά Εργατικά Συμφέροντα.
Πρέπει τώρα να κλιμακώσουμε την προσπάθεια μας για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος που θα αμφισβητήσει τις εθνικές-αστικές ανάγκες, θα προβάλλει τα εργατικά συμφέροντα και θα αγωνιστεί για την ικανοποίηση τους. Για την Ανατροπή της άγριας ταξικής κυβερνητικής πολιτικής, της κυβέρνησης και των Μνημονίων, για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από Ε.Ε.-ΟΝΕ-ΝΑΤΟ. Για την κοινωνική απελευθέρωση από τη Δικτατορία της Αγοράς και των Νόμων του Κέρδους, την εκμετάλλευση και καθυπόταξη των εργαζομένων.
Πλέον η Ειρήνη, αλλά και η Αξιοπρέπεια του Κόσμου της εργασίας βρίσκεται αποκλειστικά στους αγώνες.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια: