Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ- Πρόπλασμα κόμματος από τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ

Κατατέθηκε το καταστατικό του σωματείου "Ελλήνων Πρωτοβουλία". Θα λειτουργήσει ως πρόπλασμα πολιτικού κόμματος. Ποιοι θα το συγκροτήσουν.

Στη συγκρότηση φορέα που θα λειτουργήσει ως πρόπλασμα πολιτικού κόμματος προχώρησαν...
οι βουλευτές και τα πολιτικά στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και στελέχη που είχαν εκλεγεί στο παρελθόν βουλευτές με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ.
Κατατέθηκε σήμερα Τρίτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών το καταστατικό του σωματείου - forum "Ελλήνων Πρωτοβουλία" το οποίο θα είναι ένα ίδρυμα παραγωγής πολιτικής και προτάσεων.
Επί της ουσίας, όμως, το συγκεκριμένο σωματείο θεωρείται ο προπομπός ενός πολιτικού σχήματος, που θα αποτελείται σε πρώτη φάση από στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Το καταστατικό κατατέθηκε από τον πρώην γραμματέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μιχάλη Γιαννάκη, τον πρώην βουλευτή του ίδιου κόμματος Δημήτρη Σταμάτη, καθώς και τον Γιώργο Νούλα, ο οποίος είχε καταθέσει τη μήνυση για την υπόθεση των CDS.
Σύμφωνα με ιδρυτικό στέλεχος του σωματείου, στόχος αυτής της κίνησης είναι να δημιουργηθεί μέσα από το Forum μια πρόταση αντιμνημονιακή και ρεαλιστική, η οποία θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το ίδιο στέλεχος καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να βοηθήσουν την προσπάθεια.
Τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν είναι μόνο οι κ.κ. Γιαννάκης και Σταμάτης, ενώ κοντά στην προσπάθεια βρίσκονται ο Χρήστος Ζώης και ο Γιάννης Μανώλης.
Μεταξύ άλλων το καταστατικό του σωματείου υπογράφουν: Ν. Δαναλάτος καθηγητής πανεπιστημίου, Σ. Τζούμας επικοινωνιολόγος, Γ. Βαμβούκας καθηγητής ΑΣΟΕ, Σ. Μακρίδης λέκτορας Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Π. Αλεξανδράκης πρόεδρος ΑΜΕΑ Λακωνίας, Β. Κουντουριώτη φοιτήτρια, Αικ. Ζαγκανά δικηγόρος, Ευ. Σουφλέρης γεν. διευθυντής ΠΑΕ Πανιώνιος, Ν. Βασιλειάδης, Δ. Δεληγιάννης μηχανικός, Δ. Μακρυνικόλας διπλωμάτης, Κ. Αργυρού πρ. διευθυντής υπ. Εσωτερικών, Όλ. Ζαφειρίου κτηνοτρόφος, Ελ. Πανταζή γενική διευθύντρια ενδοκρινολογίας Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.
Συμμετοχή Μανώλη στην "Ελλήνων Πρωτοβουλία"
Θετικά αντιμετωπίζει την κίνηση "Ελλήνων Πρωτοβουλία" ο Γιάννης Μανώλης και όπως δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ θα συμμετάσχει στην Πρωτοβουλία. Ωστόσο, ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν θα ενταχθεί ο Κώστας Μαρκόπουλος ή άλλα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
"Αυτό είναι ένα φόρουμ που θα επεξεργαστεί θέσεις για την κατάσταση και στην οικονομία και στην κοινωνία. Και από εκεί και πέρα, επειδή αυτές οι θέσεις κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν πράξη για το καλό της χώρας, υπάρχει ένα ενδεχόμενο και συζητείται να μετατραπεί σε μια πολιτική κίνηση" είπε χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά τον πολιτικό προσανατολισμό της κίνησης είπε:
"Κινείται αντιμνημονιακά, είναι φανερό. Προσπαθεί να προτείνει λύσεις στα προβλήματα και στα αδιέξοδα που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Αυτό θα το μελετήσουμε και πιθανότατα κάποιοι από εμάς πολιτικοί το επόμενο διάστημα να προσχωρήσουμε. Το διαφορετικό και το συναρπαστικό είναι το ότι δεν έχουν έναν αρχηγό τα παιδιά που ξεκίνησαν και θέλουν να κουμπώσουν πάνω του και να φτιάξουν ένα κόμμα".

news247Ιανουάριος 29 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: