Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Η Αστυνομία, ως συνήθως, διαψεύδει τον βασανισμό του ανήλικου - Να καταργηθεί η ΕΛ.ΑΣ τώρα

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αστυνομική βία εναντίον ανηλίκου μετανάστη που κρατείται στο ΑΤ Αμυγδαλέζας. Η ΚΕΕΡΦΑ έκανε χτες γραπτή καταγγελία εναντίον αστυνομικού που χτύπησε κλωτσιά στην κοιλιά του ανήλικου κρατούμενου και η Αστυνομία με ανακοίνωσή της δεν είδε ούτε άκουσε τίποτα περί αυτού. Αντιθέτως, επιχειρεί να εμφανιστεί και ως μια υπηρεσία που περιθάλπει τους...
κρατουμένους της αφού, όπως ισχυρίζεται, πήγε τον ανήλικο τρεις φορές στο Νοσοκομείο για εξετάσεις από παιδίατρο.
Έλα όμως ντε που βγήκε και το Τμήμα αστυνομικών του ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ.
Το ΣΥΡΙΖΑιϊκο τμήμα των σωμάτων ασφαλείας με ανακοίνωσή του καταγγέλει την αστυνομική βία στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Δείτε τις δυο ανακοινώσεις και διαπιστώστε για ακόμα μια φορά ότι όσο υπάρχει αστυνομία τόσο θα συνεχίζονται αυτές οι καταστάσεις που έχουν να κάνουν με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με βιαιοπραγίες εντός των αστυνομικών τμημάτων, με επιθέσεις σε επιχειρήσεις κλπ κλπ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με τα αναφερόμενα σε χθεσινή (2-1-2013) έγγραφη καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α), για βιαιοπραγία αστυνομικού σε βάρος ανήλικου αλλοδαπού κρατουμένου και γενικότερα για «βασανισμούς» κρατουμένων στον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών Ανηλίκων Αμυγδαλέζας, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
  • σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα οι ισχυρισμοί για βιαιοπραγία και βασανισμούς ανηλίκων αλλοδαπών από αστυνομικούς στον Ε.Χ.Π.Α Ανηλίκων Αμυγδαλέζας,
  • προχθές (1-1-2013) το βράδυ ένας 14χρονος (και όχι 11χρονος, όπως αναφέρεται στην καταγγελία) αλλοδαπός κρατούμενος, υπήκοος Πακιστάν, επικαλέστηκε κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε από αστυνομικούς της φρουράς στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ, όπου ουδέν διαπιστώθηκε και συνεστήθη επανεκτίμηση από παιδίατρο παιδοχειρουργό,
  • πρωινές ώρες της επομένης (2-1-2013) ο ανήλικος επικαλέστηκε εκ νέου κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Παίδων «Π.&Α. Κυριακού, όπου και πάλι δεν διαπιστώθηκε τίποτα και συνεστήθη διαιτητική αγωγή,
  • το απόγευμα της ιδίας ημέρας (2-1-2013) μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», όπου δεν διαπιστώθηκαν παθολογικά ευρήματα και συνεστήθη διαιτητική αγωγή.
Ο συγκεκριμένος ανήλικος υπήκοος Πακιστάν την 18-12-2012 συνελήφθη να διαμένει παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και αφού ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών παραδόθηκε αυθημερόν στο Ε.Χ.Π.Α Ανήλικων Αμυγδαλέζας, όπου παραμένει για να εφαρμοστεί το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα καταγωγής του .
 
 
 
Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον βασανισμό ανήλικου πακιστανού στην Αμυγδαλέζα

Οι καταγγελίες για τον βασανισμό του ανήλικου πακιστανού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, καθώς και η στέρηση τροφής στους κρατουμένους πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες.
Η διερεύνηση καταγγελιών για απάνθρωπη συμπεριφορά αστυνομικών σε πολίτες και κρατουμένους και εμπλοκή σε περιστατικά ρατσιστικής βίας, θα πρέπει να γίνεται από ανεξάρτητη υπηρεσία. Η κωλυσιεργία και η απροθυμία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στη διερεύνηση τέτοιων καταγγελιών, εκτός του ότι δεν αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα αυτά, τα πολλαπλασιάζουν και δυσφημούν το σύνολο του προσωπικού της αστυνομίας.

Οι έλληνες αστυνομικοί εργάζονται κάτω από επικίνδυνες συνθήκες. Η πλειοψηφία του προσωπικού αγωνίζεται καθημερινά για την ασφάλεια του πολίτη , παρά την εξαθλίωση που βιώνει λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Η ανοχή όμως σε συμπεριφορές που καταπατούν τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών σημαίνει αποδοχή,τους φέρνει αντιμέτωπους με την κοινωνία, εκμηδενίζει την προσφορά τους και βάζει εμπόδια στους συνδικαλιστικούς τους αγώνες.
03/01/2013 Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να καταργηθεί η ΕΛ.ΑΣ? Παιδιά κάπου-κάπου επισκεφτείτε και κάποιο ψυχίατρο, και φροντίστε να μην παίρνεται ληγμένα φάρμακα που δημιουργούν παρεσθείσης και σκάφτεστε τέτοιες μαλακίες.