Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Τελεσίγραφο Κούγκα σε καφέ- μπαρ: Πλήρης η εφαρμογή του νόμου στο εξής

Στο κέντρο οι Θ. Σιδηρόπουλος, δ/της ΑΤ και Σ. Κούγκας
αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση των επαγγελματιών της εστίασης και διασκέδασης με τον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας και τον διοικητή του ΑΤ της πόλης που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Το μήνυμα της...
διοίκησης και του αρμόδιου αντιδημάρχου και προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ήταν ξεκάθαρο: Όσοι ενοχλούν είτε με τον ήχο είτε με τις καταλήψεις πεζοδρομίων θα τους αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του μαγαζιού.
Ο Σ. Κούγκας που παρεμπιπτόντως καταδικάστηκε πρόσφατα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για το γεγονός ότι δεν σφράγισε καταστήματα και το θέμα δεν το εισηγήθηκε ως αντιδήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει είπε χαρακτηριστικά ότι θα εφαρμόσει όσα ορίζει το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των καταστημάτων αυτών και ότι στο εξής οι εισηγήσεις του προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα είναι να κλείνουν οριστικά τα καφέ- μπαρ που δεν συμμορφώνονται.
Από την πλευρά του ο διοικητής του ΑΤ Αλεξάνδρειας Θ. Σιδηρόπουλος τόνισε ότι στο χέρι των ιδιοκτητών είναι να λειτουργήσουν μέσα σε ανεκτά πλαίσια και ότι η αστυνομία αντιλαμβανόμενη την οικονομική κρίση δεν πρόκειται να δείξει υπερβάλλοντα ζήλο ούτε έχει ως στόχο τον οικονομικό αφανισμό των επαγγελματιών του είδους αυτού. Είπε ακόμα ότι μόνο δυο-τρία καταστήματα στο κέντρο της πόλης ενοχλούν και ότι η όλη συζήτηση αυτούς αφορά και παίρνει η μπάλα όλους τους άλλους. Πλην όμως, σημείωσε, ο ίδιος προσωπικά ουδέποτε εφάρμοσε το νόμο της συλλογικής ευθύνης και ούτε "γράφει" τους πάντες γιατί ενοχλεί ένας.
Τέλος, από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Σ. Κούγκας είπε ότι θα πρέπει έως τις 5 Φεβρουαρίου να αφαιρεθούν όλες οι πρόσθετες και χωρίς άδεια κατασκευές που έκαναν οι ιδιοκτήτες κάποιων καταστημάτων όπως τέντες, υπόστεγα κλπ και δεν έχουν άδεια από την πολεοδομία. Αν παρέλθει αυτή η ημερομηνία τότε η Πολεοδομία θα καταγράψει μια μια την κάθε περίπτωση και θα καταλογίσει τις προβλεπόμενες ποινές από το νόμο.
Έκλεισε λέγοντας ο κ. Κούγκας ότι είναι δικαίωμα αναφαίρετο του κάθε δημότη και κατοίκου της πόλης και των χωριών να περπατάει σε ελεύθερα πεζοδρόμια και να μπορεί να κοιμηθεί ήσυχα τα βράδια χωρίς οχλήσεις από την ένταση της μουσικής.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε όμως κατηγορούσε αυτούς που εφαρμόζανε τους νόμους. Τώρα όμως ζητά την πιστή εφαρμογή του. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Τελεσίγραφο? Χούντα είναι θα περάσει!!O νομιμόφρων Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Κούγκας.

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε ο κουγκας να φαει ποινη για να ξυπνησει! Απλα τα πραγματα. ΤΡΟΙΚΑ εχουμε και τα γιουσουφακια τρεχουν. Ντροπη!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Τελεσίγραφο Κούγκα σε καφέ- μπαρ: Πλήρης η εφαρμογή του νόμου στο εξής
Αμήν και πότε ! ! !