Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΗΜΑΘΙΑ - Θλιβερό το θέαμα στην Κουλούρα- Ναζιστές, αγρότες και το ...

Η φωτ. από τη ΛΑΪΚΟΥΡΑ
Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία συγκεντρώθηκαν οι αγρότες γιατί διεκδικούν τα αυτονόητα, διεκδικούν την αξία της παραγωγής τους που έδωσαν πριν από επτά μήνες και ακόμα είναι απλήρωτοι. Διεκδικούν να μπορούν να παραμείνουν στα χωράφια τους και απαιτούν από την Κυβέρνηση να μειωθεί το κόστος ...
παραγωγής που έχει εκτιναχτεί στα ύψη. Διεκδικούν να μην αντιμετωπίζονται ως επαγγελματίες αλλά ως παραγωγοί που τα προϊόντα τους είναι άκρως απαραίτητα για την διαβίωση του λαού.

Όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητα και εμείς ως απλοί πολίτες συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους.
Το δηλώνουμε ξεκάθαρα και με πλήρη σαφήνεια. Οι αγρότες που βρίσκονται σήμερα και χτες και προχτές στον κόμβο της Κουλούρας έχουν το δίκιο όλο δικό τους.

Θέλουμε όμως να επισημάνουμε το εξής που για μας είναι αυτονόητο αλλά για πολλούς από τους σε κινητοποίηση αγρότες δεν είναι.
Η παρουσία στο μπλόκο και στην συγκέντρωση των εκπροσώπων των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και η αποδοχή που είχαν από τους αγρότες που ορισμένοι εξ αυτών ήταν όλο αγκαλίτσες και γελάκια ήταν απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής εκτός του ότι είναι αδύνατον να αντιληφθούν το βάθος των προβλημάτων του αγροτικού και του πρωτογενούς γενικότερα τομέα έχουν ταχθεί ευθέως κατά των συμφερόντων των αγροτών της περιοχής μας όταν η επίσημη ρατσιστική θέση τους είναι να μην χρησιμοποιεί κανείς κανέναν ξένο εργάτη.

Και δε βρέθηκε κανείς χτες να πει τον ναζιστή βουλευτή που πήγε στην Κουλούρα ότι αν δεν μετακαλέσουν ξένους εργάτες ή δεν χρησιμοποιήσουν τους μετανάστες που μένουν μόνιμα στην Ημαθία τα ροδάκινα θα μείνουν στα δέντρα. Οπότε, έπρεπε να του πουν, να σταματήσουν να λένε ρατσιστικές αηδίες γιατί αν εφαρμοστούν θα μείνουν χωρίς ευρώ στα σίγουρα.

Οι εναγκαλισμοί ορισμένων αγροτών που θέλουν να παίξουν ρόλο στα θέματα του κλάδου τους με τους ναζιστές ήταν ένα θέαμα θλιβερό. Ελπίζουμε να μην έχει και συνέχεια.

Τέλος, θέλουμε να πούμε και δυο λέξεις για ορισμένα από τα μέσα ενημέρωσης της Ημαθίας που προβάλλουν την ναζιστική λογική και άποψη και δεν κρύβουν τις προτιμήσεις τους. Είναι θλιβεροί και συνένοχοι στο ό,τι θα επακολουθήσει.

Δε γίνεται ανεκτό ανήμερα της επαιτείου του Ολοκαυτώματος από τους χιτλερικούς φασίστες να γίνεται εναγώνια προσπάθεια νομιμοποίησης και λαϊκής αποδοχής των νεοναζιστών της Χ.Α και στο παιχνίδι αυτό να συνεργούν ορισμένοι που θέλουν να ονομάζονται "δημοσιογράφοι".

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θλιβερό δεν είναι μόνο-όχι ότι δεν είναι σοβαρό- τι δημοσιογράφοι υπάρχουν. Είναι ότι ο κόσμος δεν ξεχωρίζει τους λύκους που υποκρίνονται ότι φυλάνε τα πρόβατα. Το χειρότερο είναι το τι υποδοχής έτυχε από τους αγρότες. Αντί να τον γιουχάρουν μόνο στα χέρια που δεν τον πήραν. Να σημειωθεί ότι και βουλευτής του Συριζα πήγε στο μπλόκο και αυτοί θεώρησαν την παρουσία της απαρατήρητη γιατί φαίνεται ότι φαντασιώθηκαν πως είχαν μπροστά τους τον Καραισκάκη τον ίδιο. Τι γελοίος!!!! Αγαπητέ αγρότη σίγουρα δεν θα μπορείς να σπουδάσεις το παιδί σου γιατί αυτοί είναι κατά των μεταναστών, αυτών δηλαδή που χρειάζεσαι οπωσδήποτε για να μπορείς να δουλέψεις, να σπουδάσεις το παιδί ή τα παιδιά σου, να έχεις να φάς ή να πληρώσεις τα βιβλία που θα σου επιβάλλουν να πληρώσεις, από το Δημοτικό κιόλας και σίγουρα δεν θα είναι αυτοί οι κολοφασίστες που θα έχουν σαν πρόταγμα την δωρεάν παιδεία. Αλλά για να μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα ανενόχλητο πρέπει εσυ να είσαι αμόρφωτος και ακόμη χειρότερα και τα παιδιά σου νηστικά για να τα κάνουν δούλους στο κεφάλαιο. Αίσχος και Ντροπή σου που δεν είσαι σε θέση να προστατέψεις την οικογένεια σου και την κοινωνία και να κάνεις τέτοιες δηλώσεις. Αλλά έτσι κι αλλιώς πάντα αυτούς ψηφιζες και όχι ότι θα ξεκινήσεις από τις επόμενες εκλογές να τους ψηφίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρεις να μας πείς πόσους ψήφους πήρε ο Σταματόπουλος στις εθνικές εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ο υποτιθεμενος προεδρος της υποτιθεμενης ανεξαρτητης κινησης αγροτων Ημαθιας μπροστα στο ναρκισιστικο παθος του για δημοσιοτητα, δεν δισταζει να συναναστρεφεται ακομη και με ναζιστες. Θλιβερο και ντροπιαστικο για τον κλαδο μας συμβαν.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ Κουράκης ζήτησε να φορολογηθούμε όλοι όσοι είμαστε χριστιανοί Ορθόδοξοι και αναρωτιέμαι εγώ που είμαι χριστιανός ορθόδοξος, τι να ψηφήσω στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ?

laikoyra.gr είπε...

Ασε μας ρε Μόχλα που θα μας κάνεις και μάθημα....

Ανώνυμος είπε...

7.13 μάλλον είσαι στραβός και δεν βλέπεις την χλίδα των παπάδων. Αν ήξερες πόσο αξίζουν όλα αυτά τα χρυσα και ασημένια που έχει η εκκλησία, αλήθεια από που τα απέκτησαν αυτά τα φράγκα και μια ζωή είναι στην κλάψα και στο δεν έχουμε:( από που προέρχεται τόσος πλούτος και πόσο έρχεται σε αντίθεση με όσα ο Ιησούς είπε στη διδασκαλία του, ας συνεισφέρουν και αυτοί γενναία και όχι να πετούν ξεροκόμματα στους κατατρεγμένους μόνο και μόνο για να φαίνονται ελεήμονες) αυτοαποκαλείσαι και χριστιανός τρομάρα σου. Και επίσης αφού την έχουν την εκκλησία μετασχηματίσει σε μπίζνα (θέαμα και βιτρίνα) γιατί να μην φορολογηθούν; Ακόμη όπως γίνεται με τις εκκλησίες σε όλο τον κόσμο οι πιστοί, αν θέλουν να διατηρηθεί η εκκλησία τους, αυτοί οι ίδιοι δεν φορολογούνται αλλα συνεισφέρουν στην διατήρησή της με δωρεές. Και γιατί θα πρέπει ντε και καλά να συντηρούνται από φόρους των φορολογουμένων. Τώρα αν είσαι ανιστόριτος και δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να δεις ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν μόνο με τον χριστιανισμό δεν ταιριάζουν τότε ψήφισε ναζιστές που είναι και τα πρότυπά σου. Κάποτε επιτέλους πρέπει να καταλάβεις πως οι ανθρωποι κρίνονται από τις πράξεις και όχι ό,τι δηλώνουν.

Ανώνυμος είπε...

27 Ιανουαρίου 2013 - 9:37 μ.μ.
άστοχο το σχολιό σου φίλε. Συριζα ψήφισα και εγώ. Ορθόδοξος είμαι. Δηλαδή λύσαμε όλα τα προβλήματα και βρήκαμε τι φταίει ? όχι ! Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι ο συριζα δυστυχώς κάνει ότι μπορεί για να μην κυβερνήσει.
Λυπάμε που τον ψήφισα !
Και αφού είσαι τόσο σίγουρος οτί το ποσοστό που πήρε ήταν απο άθεους , ας το πεί ο τσίπρας.
όχι να λέμε για να λέμε. Χωρίς του ορθόδοξους ούτε 2% δεν θα ήταν. Απλά αποδείχθηκε πόσο ψεύτης ήταν και αυτός. Κρίμα που τον ψήφισα. Και μην με πεις γιατί κρίμα.
Που είναι η λίστα λαγκαρντ? Στα αζήτητα.
Τι φταίει ? η Θρησκεία...
Πως θα χάσουμε σαν συριζα? Τα βάζουμε με την θρησκεία.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Νικολάκη Λιολιόπουλε, χαιρετισμούς την Ντόρα Μπακογιάνη.